Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Silviya

Участници
  • Общо Съдържание

    222
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Статия Коментари добавени от Silviya

  1. Мда, извинен си!Така се получава когато всеки сам си поставя критерии!

    Относно чуждиците -Селф(анлг. self,самостоятелно), бихевиоризъм( анлг. behavior, поведение), ординарна когниция( анлг. ordinary cognition, "обикновено" познание), ние българите в Америка ги употребяваме в ежедневните си разговори. Не знаех, че и вие в България ги използвате в ежедневието си???

    Сега конкретно по някои от пасажите, които ей така неумишлено, Видимо е, че не е вложена разумна умисъл, а копиране от източника, и ти, както и много от четящите изложили единствено похвалите към тази статия, по простата причина,че и те нищо не са разбрали, но нали от срам,не смеят да извадят речниците, та,

    разясни ми, моля, още веднъж, с простички думи следния пасаж:

    "Обръщението към небесната майка и бащата отец в молитвата, погледнато през такава гледна точка, представлява словесен изказ на съзнателния стремеж към растеж на собствените психични интроекти и резонирането им с вътрешната безграничност на душата и духа ни. Целият процес според Юнг се ръководи от Селфът, висшият Аз, цялостната ни личност, онзи тих безмълвен зрител, центърът на съществото ни! "

    Коя всъщност е гледната точка?

    Кога Юнг визира компенсаторните функции на душата, респективно Мъжа-Анимуса в Жената-Анимата, като проекции на образа на майката и бащата?И това как се свързва с молитвата?

    В кой етап от развитието на човека, тя, молитвата "поема" ролята на "стремеж на растеж"?

    Заложената ти идея за Бог-Отец, Син и Майка, Светата Троица, има символичен аспект в оформянето на човешкото съзнание. Духа, проникнал в Материята я опложда, от което се Ражда Сина, които се връща на Небето.

    В крайна сметка, моите критерии не откриха отговор Как молитвата се използва в психотерапията?

    Или отговора на въпроса ми е тук:

    "Погледнато така, обръщението към божественото в психотерапевтичната молитва използва нормалната свръхактивна проекция на интенционалност, за да трансформира страха, тъгата, вината, гнева и т.н. във вяра и хармонична адаптивна психика! "

    Моля още веднъж разяснение към неизяснените НИ критерии,и конкретно на този пасаж, за ролята на молитвата в психотерапията?

    Ще те споменавам в молитвите си за здраве!

  2. За кого е предназначена тази статия, Орлин Баев???

    За тесен кръг от гилдията ПСИхолози, или.........???

    Толкова терминология и чуждици без да бъдат разяснени на читателя, не бях срещала на едно място!

    Сега да се въоражим с речници и да четем отново.

    Nonsense! :thumbsup:

×
×
  • Добави...