Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Атлантида

Участници
  • Общо Съдържание

    901
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Атлантида got a reaction from Кон Круз in „Аз по-напред съм си изпратил душата си при Бога ...“ - Васил Левски   
    Думи на човек посветил се със сърце и душа на една мисия, отдал се изцяло на едно свято дело. С дълбока вяра и гореща молба към Бог за подкрепа, той залага не само живота си, а и своята Душа.
    Защото, както простичко го е обяснил Апостола , "Ако губя, губя само себе си, ако печеля, печели цял народ".
    Така ги разбирам аз тези думи, Хриско.
    Васил Левски - светиня за България.
  2. Like
    Атлантида got a reaction from Кон Круз in Способи за привличане на положителна ЦИ   
    Казвали са ми,че куклите-вещици с метли,има ги в доста магазинчета,са много добра защита от магия и зли енергии. Макар че съм скептична и смятам,че абсолютно всеки си има необходимата енергийна защита, стига да не навлиза в територии с прекалено високи/ниски спрямо неговите вибрации.Всъщност за високите не би могъл,или не би могъл сам.Убедена съм че при голямо изтощение,болест,силна мъка може да се получи "пробив". Съветвам те да си купиш една вещица и да си я държиш в спалнята.Ако повярваш съм сигурна,че ще помогне,щото вярата изгражда вътрешна защита.
  3. Like
    Атлантида reacted to славка73 in Прошка   
    Най-трудното е да простим на себе си, а много по-лесно на другия. За да простим на себе си, трябва да осъзнаем че не сме безгрешни, че имаме своите демони в душата си. Демони които изяждат и най-доброто което имаме, когато ги открием и приемем с любов и разбиране, те вече не са така страшни.
  4. Like
    Атлантида got a reaction from Донка in Прошка   
    Хуна прошка – молитва за изчистване на кармата 

    Аз прощавам на всички които някога съзнателно или несъзнателно са ме наранили или обидили през този или някой друг живот, на тази или на някоя друга планета, в това или някое друго измерение. Аз давам прошка.

    Аз искам прошка за всичко, което някога съзнателно или несъзнателно съм направила, с което съм наранила или обидила някого през този или някой друг живот, на тази или на някоя друга планета, в това или някое друго измерение. Аз моля за прошка.

    Аз прощавам на себе си за всичко, което съзнателно или несъзнателно съм направила и с което съм наранила или обидила някого през този или някой друг живот, на тази или на някоя друга планета, в това или някое друго измерение.Аз приемам прошка.

    Свободен/на съм. Всички вериги и ограничения се смъкват от мен.
  5. Like
    Атлантида got a reaction from Хармония in Влиянието на неподвижните звезди   
    Изключително интересен и много рядък съвпад с неподвижните звезди Спика и Арктур ни очаква утре :
    Интересна звездна конфигурация.
    Антоанела Терзиева
    За мен неподвижните звезди винаги са били от специален интерес, за това съм им посветила и цяла тема тук. Тяхното влияние не е достатъчно проучено в наши дни и сякаш малко се подценява за сметка на това на планетите от слънчевата система. Звездната енергия е много мощна, но сравнително малко хора наистина имат досег до нея. Това важи и за идващия петнадесети август, когато може да очакваме такова мощно “включване” едновременно от две от тези звезди. Освен че на 15.08. 2012 година ще наблюдаваме поредния астрологичен съвпад на Марс и Сатурн, точно на 24 градуса и 49 минути от Везни, по еклиптиката той е с точност от 25 минути отстояние от Арктур. Съвпадът съвпада и със друга звезда, Спика, за която съм писала в същата тема , линк : НЕПОДВИЖНИ ЗВЕЗДИ .
    Много интересно и комбинирано въздействие, което смятам, че ще се усети само от малцина. Единици са хората, имащи активиран точно този градус в индивидуалните си звездни карти и само малка част от тях ще усетят тези енергии, но ще го усетят в цялата му мощ.
    Прогноза за 15.08.2012 година. Как очаквам да се проявят всички тези енергии на практика : Единици ще усетят това общо въздействие и ако индивидуалните звездни карти го потвърдят, ще реализират голям успех и напредък. Очаквам да имат предпоставки за голямо издигане, отличаване, дори награда, особено за дела, свързани с дълга и старателна подготовка и труд. Условия за голямо служебен напредък, акцентът е специално в този ден. Ще отпадне и ще бъде разрушено това, което има нетрайни и некачествени основи, т.е. известни загуби, включително и финансови. Свързани са най-общо с недостатъчно добро качество и преходни ценности. Това, което е положено на здрава и солидна база, обаче, ще отбележи значителен успех. Тези комбинирани енергии на 15.08. 2012год, с пик в 13:35 часа , за съжаление крият и опасност от природно бедствие, но все пак такива се случват почти всеки ден някъде по планетата. Определено е активиран и хороскопът на България и то от много точна конфигурация. Тя поставя акцент и върху проституцията и сутеньорството, от където могат да настъпят вълнения, разкрития и проблеми за страната . Най-общо са възможни неприятни последици, поради прояви на неморалност, сексуални афери и т.н. . На 15.08 вероятността от природно бедствие е по-голяма и пак, ако има, определени хора ще могат да се проявят като герои, демонстрирайки храброст, предвидливост и силен дух. Ще има условия за отличия и издигане. Както съм писала в моята прогноза от 05.08., дните 14, 15, 16 август имат напрегнати и динамични енергийни влияния за повечето хора най-общо, конкретно за кои вече съм описала в самата прогноза. Това напрежение е много повече свързано с други напрегнати конфигурации, активирани от Луната и няма връзка със звездите Арктур и Спика, защото тяхното влияние е много мощно, но само при малък орбис, така че малцина ще го усетят. Докато съвпадите на Марс и Сатурн се повтарят на всеки две години, и на Луната всеки месец, то съвпад на неподвижни звезди с транзитен съвпад, каквото ще наблюдаваме на 15.08. е изключително рядко явление, много по-рядко е от веднъж в живота, т.е. не всеки има шанс да бъде свидетел на такова. На фона на критичните за някои хора 14,15 и 16.08 , на 15 август на обяд има едно много силно и много краткотрайно енергийно влияние със съвсем различен източник и проявление. За някои то определено ще бъде много положително.

    цялата статия:
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-15-08-2012-%D0%B3/
  6. Like
    Атлантида got a reaction from ISTORIK in Броят на планетите?   
    Попаднах на това изображение на бедния малък планетоид Плутон, изритан от семейството на планетите.
  7. Like
    Атлантида got a reaction from Розалина in Астрологическа и езотерична лекция   
    Частична представа за ядрото на обявената лекция може да се придобият от този доклад на конференция на БАА , който изнесох май 2009 година. :
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F-2/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D0%B5%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%8F-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80/
  8. Like
    Атлантида got a reaction from FoxMulder in Космически бюлетин   
    Не знам дали са ефективни тези петиции, постоянно пускани в нета, но реших и аз да предложа една тук, става дума за изграждане на планетариум в София.ЕТО Я



    Всички, които като мен обичат вечер да се взират в звездното небе и гледката ги изпълва с трепет и любов искам да поздравя с нещо любимо и красиво. Снимките, естествено, са истински:
  9. Like
    Атлантида got a reaction from Inseparabile in Транзитите на Уран - изобретателен, независим, ексцентричен   
    Аз винаги съм свързвала телепатията с Уран+ Нептун, само транзит на Уран в 8-ми дом едва ли. А добре поставен Уран може да указва за сериозни научни постижения и гениалност без кавички.Така както пишеш, simonkurt, май "в играта са се намесили и други влияния,особено от Сатурн/Нептун.


    Абсолютно съм съгласна. Това,което много ме забавлява при Уран е, че много обича да ни изненадва изцяло с мотото "къде го чукаш,къде се пука". Каквито и прогнози и очаквания да имаме, най-сигурното в неговото проявление е момента на изненада и неочакваност. По мои наблюдения също и доста радикално освобождаване от ограничения и задръжки.
  10. Like
    Атлантида got a reaction from Мария-София in Астрологични прогнози - 2012 година   
    ПРОГНОЗА :
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-06-08-2012-19-08-2012-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE/
  11. Like
    Атлантида got a reaction from Vespertine in Астрологични прогнози - 2012 година   
    ПРОГНОЗА :
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-06-08-2012-19-08-2012-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE/
  12. Like
    Атлантида got a reaction from Лъчезарна in Влиянието на неподвижните звезди   
    Изключително интересен и много рядък съвпад с неподвижните звезди Спика и Арктур ни очаква утре :
    Интересна звездна конфигурация.
    Антоанела Терзиева
    За мен неподвижните звезди винаги са били от специален интерес, за това съм им посветила и цяла тема тук. Тяхното влияние не е достатъчно проучено в наши дни и сякаш малко се подценява за сметка на това на планетите от слънчевата система. Звездната енергия е много мощна, но сравнително малко хора наистина имат досег до нея. Това важи и за идващия петнадесети август, когато може да очакваме такова мощно “включване” едновременно от две от тези звезди. Освен че на 15.08. 2012 година ще наблюдаваме поредния астрологичен съвпад на Марс и Сатурн, точно на 24 градуса и 49 минути от Везни, по еклиптиката той е с точност от 25 минути отстояние от Арктур. Съвпадът съвпада и със друга звезда, Спика, за която съм писала в същата тема , линк : НЕПОДВИЖНИ ЗВЕЗДИ .
    Много интересно и комбинирано въздействие, което смятам, че ще се усети само от малцина. Единици са хората, имащи активиран точно този градус в индивидуалните си звездни карти и само малка част от тях ще усетят тези енергии, но ще го усетят в цялата му мощ.
    Прогноза за 15.08.2012 година. Как очаквам да се проявят всички тези енергии на практика : Единици ще усетят това общо въздействие и ако индивидуалните звездни карти го потвърдят, ще реализират голям успех и напредък. Очаквам да имат предпоставки за голямо издигане, отличаване, дори награда, особено за дела, свързани с дълга и старателна подготовка и труд. Условия за голямо служебен напредък, акцентът е специално в този ден. Ще отпадне и ще бъде разрушено това, което има нетрайни и некачествени основи, т.е. известни загуби, включително и финансови. Свързани са най-общо с недостатъчно добро качество и преходни ценности. Това, което е положено на здрава и солидна база, обаче, ще отбележи значителен успех. Тези комбинирани енергии на 15.08. 2012год, с пик в 13:35 часа , за съжаление крият и опасност от природно бедствие, но все пак такива се случват почти всеки ден някъде по планетата. Определено е активиран и хороскопът на България и то от много точна конфигурация. Тя поставя акцент и върху проституцията и сутеньорството, от където могат да настъпят вълнения, разкрития и проблеми за страната . Най-общо са възможни неприятни последици, поради прояви на неморалност, сексуални афери и т.н. . На 15.08 вероятността от природно бедствие е по-голяма и пак, ако има, определени хора ще могат да се проявят като герои, демонстрирайки храброст, предвидливост и силен дух. Ще има условия за отличия и издигане. Както съм писала в моята прогноза от 05.08., дните 14, 15, 16 август имат напрегнати и динамични енергийни влияния за повечето хора най-общо, конкретно за кои вече съм описала в самата прогноза. Това напрежение е много повече свързано с други напрегнати конфигурации, активирани от Луната и няма връзка със звездите Арктур и Спика, защото тяхното влияние е много мощно, но само при малък орбис, така че малцина ще го усетят. Докато съвпадите на Марс и Сатурн се повтарят на всеки две години, и на Луната всеки месец, то съвпад на неподвижни звезди с транзитен съвпад, каквото ще наблюдаваме на 15.08. е изключително рядко явление, много по-рядко е от веднъж в живота, т.е. не всеки има шанс да бъде свидетел на такова. На фона на критичните за някои хора 14,15 и 16.08 , на 15 август на обяд има едно много силно и много краткотрайно енергийно влияние със съвсем различен източник и проявление. За някои то определено ще бъде много положително.

    цялата статия:
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-15-08-2012-%D0%B3/
  13. Like
    Атлантида got a reaction from Лъчезарна in Астрологични прогнози - 2012 година   
    ПРОГНОЗА :
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-06-08-2012-19-08-2012-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE/
  14. Like
    Атлантида got a reaction from Слънчева in Астрологични прогнози - 2012 година   
    ПРОГНОЗА :
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-06-08-2012-19-08-2012-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE/
  15. Like
    Атлантида got a reaction from Слънчева in Космически бюлетин   
    Снимките в горния линк просто спират дъха, а утре през нощта ще имаме възможност да се докоснем до звездна красота и "на живо" :



    Ярък звездопад в нощта на 12 срещу 13 август


    През уикенда се очаква пикът на метеорния поток Персеиди, който ще може да бъде наблюдаван до 24 август




    Жителите на Северното полукълбо ще могат да наблюдават ярък звездопад от съзвездието Персeй в нощта на 12 срещу 13 август.

    Според старинните поверия метеоритният дъжд носи щастие и късмет.

    През уикенда се очаква пикът на метеорния поток Персеиди, който ще може да бъде наблюдаван до 24 август.

    Тогава ще могат да бъдат видени до 100 метеорита в час.

    Метеорният поток е светлинно явление, причинено от малки частици, които навлизат в земната атмосфера. Повечето от тях не са по-големи от песъчинки.

    Те са получени при разрушаването на комети, породили рой метеорни тела - ледени и прахови...
    източник :
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5046911
  16. Like
    Атлантида got a reaction from Лъчезарна in Астрология - въпроси от начинаещи 2.   
    Случайно се натъквам тук на откъс от съставената лично от мен прогноза, надявам се да ви бъде полезна.
    Ето пълният текст на прогнозата:
    http://antoanela.wordpress.com/%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B0-06-08-2012-19-08-2012-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE/
  17. Like
    Атлантида got a reaction from Донка in Астрология - въпроси от начинаещи 2.   
    Говорили сме, че не бива да се итерпретира "на парче", защото всички компоненти на картата се свързват в обща картина, подреждат един пъзел. Все пак съвпадът на транзитен Уран и радикален Меркурий би трябвало на първо място да доведе до големи промени и освобождаване от остарели навици и най-вече от стар начин на мислене. Уран е висшата октава на Меркурий и във всички случаи ще донесе, в указаната от другите компоненти ситуация, общителност, движение и нотка на оригиналност. Силен стремеж към промени и към новото, запознанства, срещи с оригинални личности, нови начинания и дори открития и гениалност. Това, пак да кажа, е много общо, към него ще се добавят компоненти в зависимост от индивидуалната звездна карта, аспектите в нея, диспозиторните верижки и т.н..
  18. Like
    Атлантида got a reaction from Лъчезарна in Кармична астрология   
    За да стане човек добър астролог е нужно десетина години задълбочено изучаване и задължително добри знания по математика и астрономия. А и афинитет към тази много дълбока и интересна окултна наука. Дано не си прочела в официален източник, тези твои твърдения, показват наистина неразбиране и доста повърхностно отношение към астрологията. Черната Луна е сериозна и дълга тема. Ще обясня накратко по-важните неща за нея:
    Луната обикаля около земята по своята орбита , която е елипса. В единия фокус на тази елипса се намира нашата планета- Земята. Черната Луна е апогея на Луната, точката в която тя се отдалечава максимално от Земята. Изнамерена е 1937 година от Нероман/ Dom Neroman/.Има още една интерпретация на Черната Луна, където тя се разглежда като втория фокус от Лунната орбита. Понеже двете точки са на една линия с центъра на Земята, очевидно се проектират на едно и също място върху еклиптиката и това е една енергийна точка в хороскопа,наречена Лилит или Черната Луна.Астролозите знаят, че понякога оказва влияние върху съдбата. Разглежда се особено при дисхармония и психически отклонения в личността, при подсъзнателни травми и морална разпуснатост. Писах вече, че е място на най-голямо отдалечаване в астрала, дава и пророчески сънища понякога.
    Дните преди новолуние, но също пълнолуние и особено затъмненията са специални и емоционално обагрени, поради влиянието на нашия спътник, добрата стара Луна , което не бива да се бърка с горното. Проекцията на Луната обикаля за около 27 дни еклиптиката/зодиакалния кръг. Проекцията на Лилит за около 9 години, влиянието 'и е съвсем "друга бира", моля да не се бърка с Лунното. Инак дните точно преди новолуние донякъде наистина са критични и с понижен жизнен тонус. В хорарната астрология, примерно, съвпада Слънце Луна се приема като крайно критичен.
  19. Like
    Атлантида got a reaction from aiia in Кармична астрология   
    В човешката съдба, точно както в един хороскоп се преплита много и съвсем разнопосочни влияния.(Животът е радост и тъга ) Някои са по-позитивни и хармонични, някои са свързани с напрежение и трудности. Лилит, Черната Луна не е много благоприятна на Асц. или на друго възлово място, но всичко е относително и наистина е така. Всеки ден от седмицата се управлява от някоя планета от септенера, т.е. Слънцето, Луната,Меркурий, Венера, Марс, Сатурн и Юпитер. Така че само те седемте си имат по един ден от седмицата, другите планети нямат. Още повече Лилит е фиктивна точка, място на най-голямо астрално отдалечаване. Да изясним първо какво разбираш под ден на Черната Луна. Мисля, че тук някъде имаше писано за Лилит, потърси съответната тема. Следващите дни ще прехвърля и тези писания там.
  20. Like
    Атлантида got a reaction from Лъчезарна in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Има разлика, да. Ретро М, транзит към ретро М е по-хармоничен, защото енергиите са насочени в една и съща посока, има съгласуваност в подхода, така да се каже. Най-общо ще активира заложеното в радикса. Ако искаш, дай повече инфо. Ретро М към директен М. му поставя някои изисквания и го ограничава, подтиква към малко нетипичен и необичаен за него стил. Позволявам си да предложа моите писания по въпросите за ретро Меркурий: http://antoanela.wordpress.com/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B9/
  21. Like
    Атлантида got a reaction from Inseparabile in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Има разлика, да. Ретро М, транзит към ретро М е по-хармоничен, защото енергиите са насочени в една и съща посока, има съгласуваност в подхода, така да се каже. Най-общо ще активира заложеното в радикса. Ако искаш, дай повече инфо. Ретро М към директен М. му поставя някои изисквания и го ограничава, подтиква към малко нетипичен и необичаен за него стил. Позволявам си да предложа моите писания по въпросите за ретро Меркурий: http://antoanela.wordpress.com/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B9/
  22. Like
    Атлантида got a reaction from Донка in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Има разлика, да. Ретро М, транзит към ретро М е по-хармоничен, защото енергиите са насочени в една и съща посока, има съгласуваност в подхода, така да се каже. Най-общо ще активира заложеното в радикса. Ако искаш, дай повече инфо. Ретро М към директен М. му поставя някои изисквания и го ограничава, подтиква към малко нетипичен и необичаен за него стил. Позволявам си да предложа моите писания по въпросите за ретро Меркурий: http://antoanela.wordpress.com/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F/%D1%80%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%B8%D0%B9/
  23. Like
    Атлантида got a reaction from Преслава Петрова in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Много интересен аспект на ретроградността поставя пред нас Йордан Антов. Могат да се търсят доста аналогии между двете вътрешни , т.е. орбитите им са разположени между Земя и Слънце, планети Меркурий и Венера от една страна и нашия спътник от друга. Включително са съпоставими в големините си. Някъде бях писала по-подробно за забележителните космически мерки и мащаби, но ето още един много хубав клип по въпроса. Връщам се към него не случайно точно днес.

    http://vbox7.com/play:abbae1a8

    Да отбележим за протокола, че тази сутрин в 5 часа и 15 минути Меркурий отново навлезе в ретроградна фаза, ще продължи до 08.08.2012 8 часа и 40 минути.
  24. Like
    Атлантида got a reaction from Донка in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Много интересен аспект на ретроградността поставя пред нас Йордан Антов. Могат да се търсят доста аналогии между двете вътрешни , т.е. орбитите им са разположени между Земя и Слънце, планети Меркурий и Венера от една страна и нашия спътник от друга. Включително са съпоставими в големините си. Някъде бях писала по-подробно за забележителните космически мерки и мащаби, но ето още един много хубав клип по въпроса. Връщам се към него не случайно точно днес.

    http://vbox7.com/play:abbae1a8

    Да отбележим за протокола, че тази сутрин в 5 часа и 15 минути Меркурий отново навлезе в ретроградна фаза, ще продължи до 08.08.2012 8 часа и 40 минути.
  25. Like
    Атлантида got a reaction from Розалина in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
    Много интересен аспект на ретроградността поставя пред нас Йордан Антов. Могат да се търсят доста аналогии между двете вътрешни , т.е. орбитите им са разположени между Земя и Слънце, планети Меркурий и Венера от една страна и нашия спътник от друга. Включително са съпоставими в големините си. Някъде бях писала по-подробно за забележителните космически мерки и мащаби, но ето още един много хубав клип по въпроса. Връщам се към него не случайно точно днес.

    http://vbox7.com/play:abbae1a8

    Да отбележим за протокола, че тази сутрин в 5 часа и 15 минути Меркурий отново навлезе в ретроградна фаза, ще продължи до 08.08.2012 8 часа и 40 минути.
×
×
  • Добави...