Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Розалина

Модератори
  • Общо Съдържание

    3600
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    415

Статия Коментари добавени от Розалина

  1. Много хубава статия.Благодаря д-р Балтова.

    Ум и сърце са създадени да работят в пълна кохерентност и хармония. Това е и повелята на времето. Това е задачата на всички нас, живеещи в тези интересни години. А останалото са просто игрите на активния човешки ум, който не може да остане спокоен, освен ако не е школуван.
  2. Благодаря Ради

    Една интересна връзка по темата

    След години на „Изгрева”-като минава край мене и ме посочва с пръст,Учителят произнася отривисто:

    -Тя не е Олга,а Волга,която ще се влива вече не в Каспийско,а в Средиземно море!

    Впоследствие ми се разкрива,че съм била света Олга-равноапостолна руска княгиня в Киев,покръстена от Патриарх Полиевкт в Цариград, в 955 година и разпространила християнството далеч зад пределите на Киев.

    Света Олга не е апостол,но е равноапостолна и е свършила повече работа,като такава.Не е ли чудно,че непосредствено след моето рождение,баща ми е искал да се преселим в Русия,но баба ми –гъркинята не е позволила.

  3. Кои и какви са тези загадъчни хора? Кое от трите спрямо тях становища е право? Как трябва да се отнасяме спрямо тях? Да се радваме или да им се боим? Да им съдействаме или да им се противопоставяме? Длъжност е на българската публицистика да отговори искрено и вещо на този въпрос, длъжност на всеки писател и общественик е да знае, къде стои досежно тия хора и тяхното предизвикателно движение. Ето защо аз пожелах да се запозная с тези наши странни сънародници.

    Две неща издигат Учителя на Бялото Братство до български фактор от историческо значение. Първо, Неговото прихватливо учение. Второ, Неговите добри и предани Нему ученици.

    За мирогледа и учението на Дънов аз сравнително малко зная. Ала от това, което чух и узнах, няма нищо, което да е непримиримо с Христовото учение. Всъщност, аз го намерих много по-християнско, отколкото очаквах според слуховете. Ядката на системата е: Любов, Мъдрост и Истина. Това „ново учение“ е древно като планините и чисто като светлината, а при това, не по-малко християнско. И от този център извират чудно възвишени, морални наставления. Кой свещеник, за пример, при коя черква е дал на своето паство по-възвишен, по-християнски лозунг от тазгодишния на Белите Братя, който вече цитирах: „Верен, истинен, чист и благ всякога бъди.“

    Много интересна статия и силна с непредубедеността си ,но със заявения интерес да се види и разбере истината за Учителя и неговото дело.

    Винаги съм мислила ,че точно такава е добрата,истинската публицистика.

    Благодаря !

  4. Ани ,благодаря ти за тази публикация.За пръв път чета толкова интересен разказ за Лятната духовна школа на Рила.Този цитат много ме впечатли.Не знаех също за товаче Учителят е посещавал ежегодно и Мусала.

    Нашето установяване на бивак в този прелестен кът на Рила обърна вниманието на хората от света към него. Почнаха разни кроежи за направа на хижа и използването му за разни други цели. Един ден, както всякога, се бяхме събрали пак около Учителя в разговор. Изведнъж Той прекъсна течащата тема на разговора и каза: „Къде другаде можем да направим лагера?” Всички мълчаха, изненадани от тъй неочакваните Негови думи. Бързо се опомних и отговорих само аз: „На първото езеро.” Учителя ме погледна, но нищо не каза. Други предположения нямаше. Така този въпрос нито се разисква, нито получи някакво разрешение. Първото езеро със своята прелест, форма и размер, широката поляна край него, даваща простор, с обилието на дърва всякога ме е привличало и съм го ценял като най-добро място за един бивак на много хора. Пък е и един добър изходен пункт за отиване из красивите области наоколо. Затова предложих там мястото за един нов бивак. След малко мълчание, Учителя продължи разговора на текущата преди това тема. Явно, нашият бивак беше застрашен от пристъпите на хората от света.

    :3d_053:

×
×
  • Добави...