Jump to content
Порталът към съзнателен живот

pcheliza

Участници
  • Общо Съдържание

    166
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от pcheliza

  1. Да, Канел, записаните на компютър дискове са друго нещо. Компакт дисковете с музика са много трайни - аналогов запис, който реално съдържа една и съща информация на няколко места, така че да може винаги да свири, каквото и да става. Това не се брои.

    Имам няколко филма от Изгрева, които се намират на две ролки. Единият е заснет през последните дни на декември 1944 година - полагането на физическото тяло на Петър Дънов на Мястото на Учителя, а другият е сниман на 22 март 1945 - камъкът с пентаграма и надписа около него вече е сложен, има порастнали теменужки. Това са филмите, които мога да датирам. Останалите филми са без датировка. Трябва да ги датирам, да ги опиша, да опиша кои са сниманите хора и да намеря информация за тях. Общата продължителност на филмите е 30 мин.

    И аз реших това лято да "добавя" още две ролки към съществуващите две.

    Аз съм съгласна с Антон!Много компетентно и професионално поднесена информация!!!Подкрепям те напълно и желая успех при изпълнението на този проект,с по-малко спънки и повече лекота!!! :)

    Поздрави! :feel happy:

  2. Аз също мисля, че това е свързано с енергообмена, но не когато отдаваш енергия, а когато приемаш! До този извод стигнах след дългогодишно наблюдение! Забелязял съм, че когато вдъхновено започна да обяснявам нещо на някой и той също започва усилено да се прозява и се чуди какво става с него! Но най-силно изразено е това явление по време на духовна работа - медитация, молитва и др., Особено силно се проявява по време на колективна медитация. По време на прочит на беседа от Учителя също...От известно време забелязвам, че все повече хора се прозяват по време на беседа за известен период и после всички се успокояват! Тази т.н. "енергийна" прозявка винаги е съпътствана от сълзене и протичане на носа!

    Дълго търсих обяснение по този въпрос от Учителя, но не намерих много. В книгата "Медицински и окултни правила" - извадки от лекциите и беседите на Учителя от Лалка Кръстева открих нещо, което потвърди подозренията ми, че това явление е свързано с енергообмена! Ще цитирам по памет:

    "...Прозявката показва, че организма черпи енергия!

    ... Прозявката внася ред и порядък в организма!"

    Ето,че най-сетне открих адекватен отговор на моя въпрос за прозявката,който поставих преди години..:)Благодаря ти Тесаракт!

    Много точно си обяснил,това което и аз чувствам thumbsup.gif

    Поздрави!

  3. Ето и аз се включвам,макар и с голямо закъснение :)

    Срещата бе изключително зареждаща,щастлива съм,че бях с вас и се запознах с нови интересни,светли и сродни души!

    Благодаря на организаторите за това,че се състоя това събитие!!!:feel happy:

    Поздрави на всички!

  4. А това са две притчи свързани с Рабия,разказани от Ошо.

    "Случило се така - живяла някога една от най-мъдрите жени. Тя била Рабия Ал-Адавиа. Тя била суфи, голяма мистичка, несравнима. Сядала вътре в къщурката си със затворени очи, правила нещо - но никой не знаел какво. Друг вълшебник на име Хасан живеел при нея. Било сутрин, слънцето започнало да изгрява, било страшно красиво, птичките пеели, а дърветата били щастливи, че отново виждат светлина, целият свят приветствал зората. Хасан стоял там изправен, след това викнал Рабия с думите:

    - Рабия, излез! Виж славата на бога! Каква красива утрин!

    Рабия казала:

    - Хасане, по-скоро обратното, ти влез вътре и виж самия Бог. Там аз знам, че има красота - красотата на сътворението, но тя не е нищо в сравнение с красотата на създателя. Така че, пс—скоро ти влез вътре."

    "И още една притча за Рабия Ал-Адавия. Една вечер, при залез слънце съседите я видели да търси нещо на улицата - стара жена, обичана от всички; разбира се всеки я мислил за малко смахната, но тя била хубав човек, така че те всички се спуснали да и помагат и се питали: "Какво се е загубило?"

    - Какво търсиш? Тя казала:

    - Иглата си. Както си шиех, си загубих иглата. Помогнете ми. Много сте мили.

    Така те се заели да търсят.

    Тогава един мъж, виждайки, че улицата е много голяма, а иглата съвсем малко нещо, и докато не разберат къде точно е била изпусната, ще бъде почти невъзможно да я намерят, дошъл при Рабия и казал:

    - Кажи ни точно мястото. Рабия отвърнала:

    - Не ме питай за това, тъй като всъщност аз не съм я изгубила вън от къщата си, а вътре.

    Всички спрели да търсят и казали:

    - Луда жена! Защо тогава търсиш тук на улицата като си я загубила вътре в къщи?

    Рабия казала:

    - Много е тъмно. Тук е малко по-светло, как можеш да търсиш на тъмно? Знаете, че съм бедна и нямам лампа. Как можеш да търсиш, когато е тъмнина? Така че аз търся тук, защото все още има светлина от слънцето и може да се търси.

    Хората се разсмели и казали:

    - Ама ти наистина си луда! Ние знаем, че на тъмно е трудно да се търси и единственият изход е да вземеш лампа от някого и да потърсиш иглата там.

    Рабия казала:

    - Не съм си и помислила, че вие хората сте толкова мъдри. Защо тогава и вие винаги търсите навън. Аз реших да следвам вашия път. Щом като сте толкова оправни, защо не вземете лампа от мен и да търсите вътре. Аз знам, че там е тъмно."

  5. Детето може да бъде отглеждано и от хора, с които няма никаква кръвна връзка- това означава ли, че отгледано от съвсем чужди хора дете не би расло щастливо, здраво и от него би станал по-читав човек отколкото дете гледано от родителите си...

    Едно е сигурно- децата заслужават да бъдат отглеждани от подходящите хора, които не винаги се явяват родителите.

    Да,съгласна съм с Кристиян,когато няма нормална,спокойна обстановка в семейството и има отявлено неразбирателство между родителите,това вреди на детето и носи трайни последствия върху психиката му.

    Понеже имам такъв личен опит с моят син,който страда от епилепсия,именно поради,обърканите междуличностни отношения с баща му.И ми се струва,че когато има такава несъвместимост между родителите е по-добре за детето да израстне при единия от тях.Разговаряла съм с родители,които отглеждат сами децата си и наистина стигам до това заключение.Разбира се,това си е мое мнение,при всяко семейство нещата стоят различно.

  6. Излюзия е и мисленето на мъжа, че някоя жена трябва да го търпи и да се жертва, за да го научи на нещо и че в това е разковничето. Това е също толкова илюзорно, колкото и представите на жените, че някой принц ще ги спаси. Жената може да научи мъжа на много неща, към които държи ключа, но не трябва. Ако се почувства обичана и ценена като личност, ще направи от него най-великия любовник на света и няма да й хрумне за друг, дори и в началото да е бил много неумел и да е имало меко казано смешни моменти. Но мъжът сам си носи отговорност за инфантилните модели на поведение. И тези модели се поддържат силно от днешното общество и имат нужда да бъдат развенчани. С магическа пръчица няма да се "заобичаме" като сме толкова различни плюс деформирани от социални порядки. Само това казах.

    П.П. Бяха направили едно проучване сред мъже и жени на тема колко от тях, ако имат възможност да преспят с някой просто така, има привличане, но няма дълбоки чувства, колко биха опитали. Почти всички мъже бяха казали да, а повечето жени - не.

    Природата го е измислила. Ако единият е твърде инстинктивен и не подбира много, то другият пък не изпитва никакво удоволствие, докато не почувства любов и истинска ангажираност. И така, във всички животински видове на мъжете им се налага да драпат, за да получат това, за което мечтаят по природа, а именно - секса. И тъй като не могат да го получат току-така, тъй като жените от инстинкти не вдяват, налага се да се запознаят с думата любов, за да се доближат до жената, и да открият, че тя им отваря вратата към съвсем други измерения на нещата. В това да допуснеш да станеш като другия е изобщо смисълът на това да сме различни. Но за да има алхимия, трябва да се преодолеят всички стереотипи и модели на взаимодействие, трябва да има зваимно уважение и пълна искреност. Едва тогава има израстване и едва тогава мъжът се отказва от варианта "бег", не защото жената го манипулира, както става в 90 процента от случаите, а по убеждение, до което е достигнал чрез връзката.

    :thumbsup2:,да така е,съгласна съм с теб!И не защото просто се съгласявам,а защото и аз така разбирам и усещам нещата,за които говориш,освен това съм на такава вълна!:)

    Благодаря за искреността в постовете ти,Поздрави!

  7. Да уточним нещо: пише много ясно по-горе , че са ангажирани 16 места и за тези места ще има капаро от 300 лв. За повече от 20 човека капарото ще нарасне с още 400 лв.

    Понеже има много желаещи, в понеделник ще говоря отново със собственика да го уведомя да се подготви за още хора, той ме увери, че място ще се намери.

    И още нещо: имайте предвид, че дотогава има месец и е възможно много от вас да се разколебаят и откажат, въпреки ентусиазма си с днешна дата, помислете и затова.

    Имам писма на ЛС и ме питат кога са датите и подробности, при условия, че вече има доста инфо по върпоса. Хора, четете и наблюдавайте. Датите са 7 и 8 май, т.е. две нощувки, който иска повече - няма проблеми.

    Моля за извинение Мона,затова че те притесних на ЛС,просто нямах възможност в този момент да прегледам предишните постове,не винаги имам достъп до интернета.Аз ще се оправя някакси,живея в Ловеч,може да дойда и за един ден,нека има свободни места за другите.

  8. Ооо,тези песни и аз ги обичам,а едната "Съседката" е от един любим филм,който много отдавна не съм гледала,може би от детските си години и когато го беше публикувала преди година,направо бях очарованаthumbup2.gif

  9. Хей,Елфче май сме на една вълна днес относно музиката на ФСБ smile.gif

    Ей това открих днес в изпълнение на Иван Лечев-цигулка и то на една любима композиция"Песен",

    която бих кръстила "Мелодия от древността"smile.gif ето първия вариант на ФСБ:

    http://vbox7.com/play:1fe14d63&al=1&vid=

    а това е втория с И.Лечев:

    http://vbox7.com/play:c3652076&al=1&vid=

    Поздрави!60.gif

  10. Ето и моето предложение,освен това за мен Harold Budd си остава един от най-добрите амбиент

    композитори,той е и основоположник на този стил.smile.gifето нещо и от него:

    http://www.youtube.com/watch?v=lLQPzjPW7LM

    А това е класика в този стил-амбиент:

    Добре е да се чуят целите албуми,невероятни са за релакс,направо политаш...

    Поздрави!60.gif

  11. "Каква разлика има дали са тук темите и мненията, или в друг раздел..? И без друго всичко което казваме са празни приказки. Пълните са ги казали вече... "

    Да,така е infinity1305 thumbsup.gif ,понякога ми се струва,че прекалено много се философства,за нещо което може да се каже далеч по-простичко.

  12. Идеята на Иво е страхотна и много ми допадна. Аз съм ЗА!

    Сега, тъй като 6, 7, 8, 9 май са почивни дни, то аз предполагам, че доста от семействата тук имат някакви семейни планове и ангажименти, така че може би тази дата не е много подходяща.

    Моето предложение е 1-2 май, Тетевен или Априлци. Предлагам тези две места, тъй като са посредата на България, има условия и за паневритимя и не е прекалено пренаселено и презастроено, т.е. атмосферата е спокойна и приятна, въздухът чист и киселото мляко истинско и има много сутришна роса...

    Здравейте,подкрепям предложението на Аделаида за Тетевен и Априлци,както и В.Търново и мисля,че това е един компромисен вариант за всички.Аз съм за датите 7,8,9 май,защото на повечето работещи хора ще е по-удобно,да имат повече време,спокойно да се предвижат и отпуснат.

    Поздрави!60.gif

  13. И отново гальовния баритон на Джони Хартман и нежно партниращия му саксофон на Джон Колтрейн. Нещо по-добро от коктейл, нещо като ласка, като цвете, изобщо като нищо на света wink.gif

    Слушам ги и си мисля, а може би бях чел или чувал някъде - дали светът нямаше да е по-добър и по-мъдър, ако слушаше повече от това? ...

    http://www.youtube.c...h?v=f_Umv6xrTh8

    О,да музиката е изключителна и много точно звучи именно в този час на денонощието...сякаш те подканя да танцуваш,плавно и леко...отнесено.Казвам всичко това защото ми е сред любимите и сърдечно благодаря на who stole the cheese? за добрия избор!thumbup2.gif

  14. Благодаря на Елф,за доброто настроение,което внася винаги тук ,като една неуморна светулка..60.gif

    Ето и моят поздрав днес за всички,които обичат рисуването и музиката в една цялостна хармония:

    http://www.youtube.c...feature=related

    http://www.youtube.c...feature=related

    С усмивка ви прегръщам,днес светлината се е спряла в очите ми и побързах да я споделя с други светли

    същества!!!smile.gif

  15. Има една приказка, която малко хора я познават. Ще ми се да ти я разкажа.

    Една лястовичка понесла на гърба си своето лястовиче по пътя на юг. Летели над океана и лястовичката попитала детето си:

    - Когато пораснеш , мое дете, така ли ще ме носиш през океана?

    -Да, мамо!- отговорило малкото лястовиче. Майката наклонила гръб и лястовичето паднало в дълбоките води.

    Същото се случило на следващата година с другата рожба. Но на третата година младата лястовичка отговорила: -Не, мамо, защото тогава аз ще нося на гръб моето дете.

    Полетът на лястовицата с детето си на гърба продължил. Стигнали до южните страни заедно.

    :thumbsup2:Много поучителна приказка!Поздрави!

  16. Благодаря на всички за съдействието!thumbup2.gif

    Ето какво открих в една книжка за пътя на суфиите"Мистиците на исляма"един пасаж:

    "О,Господи!Ако ти се покланям поради страха от Ада,изгори ме в Ада.

    Ако ти се покланям поради надежда за Рая,изгони ме от Рая.

    Но ако ти се покланям заради самия Теб,не ми отказвай вечната си красота!"

    (Рабиа)

    и още,само че казано от Джалалуддийн:

    "Всяка прашинка се движи

    към своя първоизточник,

    човек става това,към което има склонност.

    Чрез притегателната сила на обичта

    и копнежа сърцето и душата

    приемат качествата на Възлюбения.

    който е Душата на душите."

  17. Здравейте приятели :)

    Нуждая се от информация или превод на текст за Рабиа Ал Басри(ислямска суфистка ),живяла през втория период на 8-ми век.Ще се радвам,ако някой открие или знае нещо повече за нея,тук таме съм срещала,цитати от нейни думи и молитви,които харесах,но те не са достатъчни,за да добия по-ясна представа.

    Благодаря,предварително!Светлина и пролетно благоденствие за всички!60.gif

  18. Миналата пролет и лято,когато посрещах изгрева.,спонтанно го приветствувах с дясна ръка.По някакъв наичин това ми е по-естествено.

    Интересното е,че и при мен е така,винаги вдигам дясната си ръка :),често пъти и при молитва се случва това.

    Поздрави за метода borislavil 60.gif ,определено ще го пробвам!

×
×
  • Добави...