Jump to content
Порталът към съзнателен живот

nina7705

Участници
 • Общо Съдържание

  276
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Репутация Активност

 1. Like
  nina7705 got a reaction from Venci88 in Консултация със специалист онлайн   
  Поздравявам ви сърдечно за ентусиазма и успех в начинанието!
 2. Like
  nina7705 got a reaction from peperuda in Що е съзнание и съзнателен живот?   
  В моментите когато слушам сърцето си,а разумът,обстоятелствата,близките ми крещят обратното.В моментите когато няма на какво да се опра освен на силния вътрешен порив....
  Когато нямам и частица сигурност и въпреки това.Чувството е невероятно,все едно си върху крилете на птица,няма как да се сбърка.
 3. Like
  nina7705 got a reaction from S. N. in Консултация със специалист онлайн   
  Поздравявам ви сърдечно за ентусиазма и успех в начинанието!
 4. Like
  nina7705 got a reaction from Донка in Мечтая...   
  Потърсих тази позабравена темичка за да си помечтая ,но не така самотно и изолирано,а сред приятели.
  И може би защото съм на вълна ангели, днес попаднах на това:

  АНГЕЛЪТ В ТЕБ

  Представи си, че в теб живее Ангел и че ти от време навреме му позволяваш да погледне през твоите очи. Колко различен би изглеждал светът! Когато Ангелът гледа през твоите очи, и в най-сивия ден ще съзреш дъга. Няма да пропуснеш нито една благоприятна възможност.Представи си, че в теб живее Ангел и ти му позволиш да мисли вместо теб. Тогава ще изчезне безпокойството, няма да се страхуваш от нищо, защото си позволил на ангелските мисли да станат твои мисли.Представи си, че усетиш неговата ръка в своята. Тогава всичко, до което се докоснеш, ще бъде благословено и ще оздравее в миг.Представи си, че позволиш на този Ангел да насочва стъпките ти. Той ще те отведе далеч от отъпканите пътеки и ще ти покаже места, които не си подозирал, че съществуват. Ако позволиш на Ангела да те води, ти ще се изправиш пред неща, от които винаги си се страхувал, но Той ще ти ги поднесе като дар, който си чакал от години.Представи си, че неговото Ангелско сърце открие светлината в теб! Тогава всеки удар на сърцето ти ще е благословия, а пулсът ти - безконечна песен на небесен барабан.Представи си, че този Ангел наистина живее в теб. Колко чудесно е да слушаш как гласът ти изрича неговите думи и как всеки, когото срещнеш в живота си, получава от теб напътствия и изцеление.Представи си, само си представи, че вътре в теб живее и диша Ангел!Ако му позволиш, той ще се свърже с другите ангели, които живеят във всяко човешко същество. И тогава ще видиш, че светът е пълен със сияещи ангели.Ако му позволиш. Тогава ти вече няма да си самотен, никога повече няма да се чувстваш изгубен сред човешкото множество. И никога повече няма да търсиш отговорите извън себе си. Никога!Представи си, о, представи си, само си представи, че в теб живее Ангел и че този Ангел е безсмъртен и никога няма да те изостави! Ако си позволиш да повярваш, най-сетне ще усетиш, че Ангелът наистина живее в теб.Блажени братя и сестри, Ангелът в мен поздравява сияещия Ангел във вас!

  Стефани Уилсън
 5. Like
  nina7705 got a reaction from ISTORIK in Притчите   
  Обичам притчите.Харесва ми тяхната синтезираност.В малкото се крие голямото.
  Хриско,поздрави за творческия порив!

  Ето една от мен,която определено ме развеселява.


  Ученото куче
  Веднъж едно учено куче минало покрай сбо­рище котки.

  Като се приближило, видяло че всички те са погълнати от нещо и не му обръщат внима­ние - тогава спряло.

  В същия миг едър, достолепен котарак се възправил сред другите, взрял се в тях и им рекъл:

  -Братя! Молете се! А щом се помолите кол­кото трябва, не ще и съмнение, че от небето ще завалят мишки.

  Като чуло тези думи, кучето вътрешно се раз­смяло и се отдалечило казвайки си:

  - О, слепи и безумни котки, мигар не е все­известно - знам го и отличен опит, и от пред­ците си, - че в отклик на молитви, вяра и просби от небето валят не мишки, а кокали!
 6. Like
  nina7705 got a reaction from Terina in Консултация със специалист онлайн   
  Поздравявам ви сърдечно за ентусиазма и успех в начинанието!
 7. Like
  nina7705 got a reaction from Донка in Растенията - живи, дишащи, общуващи създания   
  Ще ви разкажа какво ми се случи съвсем наскоро.По принцип в къщи гледам много цветя,предпочитам пространството да деля с живата природа отколкото да трупам мебели.Имам два спатифилиума,наричат ги още бялото фламинго,заради красивия бял цвят.Та единият от двата реши да ме изненада с цвят след кратка почивка(цяла зима цъфтяха),аз му се зарадвах искренно и му направих комплимент Когато чакам някое цвете да цъфне винаги се радвам като дете.Познайте какво се случи след ден-два....Неговият брат,който не получи комплимент се бе постарал също да ме зарадва с цвят,а нямаше и следа от пъпка ден преди това.Бях изумена,колко се бе постарал за моето внимание.След тоя случай реших да внимавам и да не ги деля.
  А имах и едно друго цвете,забравих му името ,беше с едни големи оранжеви цветове,които ме зареждаха с красотата си,то пък беше решило че ще отваря цветовете си точно на рожденният ми ден няколко поредни години,аз не смятам,че това е случайност.
  До мен на бюрото стои една любознателна теменужка,явно четенето и се отразява добре,защото цялата е отрупана с лилави цветчета,вечер с нея изпращаме слънцето от близкия прозорец.
  Не се сещам сега за определена литература,но ми се върти в главата книгата"Селестинските пророчества" на Джеймс Редфилд.В една от първите глави се разказва за обмена на енергии между човека и заобикалящата го среда.За едни експериментални лаборатории наречени"градините",където учени от различни сфери насочват мисълта си и медитират колективно с цел подобряване качествата на растенията най-общо казано.Книгата разбира се не е научна,но на мен не ми пречи да вярвам в това,нали!
 8. Like
  nina7705 got a reaction from Донка in Растенията - живи, дишащи, общуващи създания   
  Много истински са тези усещания,дано все повече от нас им се доверят.
 9. Like
  nina7705 got a reaction from К. Йонкова in Любими автори   
  За мен един от добрите разказвачи остана Джон Стайнбек.Неговото "Пътешествие с Чарли" още от дете ме кара да се заливам от смях,а "За мишките и хората "ме хвърли в коренно различна посока.Едва ли съм подозирала,че тази творба ще остави в мен дълбока следа.След много години гледах филмовата версия ,оказа се почти едно към едно с оригинала.Тогава осъзнах,тази творба всякаш ме е подготвяла за бъдещето.Не беше просто добро четиво.

  А поезията....ах,тази поезия...

  неизвестен за мен автор

  Аз съм в меките котешки стъпки
  приближаващи безшумно вратата ти,
  аз съм в хладните есенни тръпки
  и във вятъра галещ косата ти,
  аз съм сняг насъбран по перваза
  и угарка в снега изоставена,
  аз съм късче от счупена ваза
  непотребно отдавна забравено.
  Аз съм Нищо и Никой...
  обичам те
  без да знаеш дори,че ме има,
  ала аз съм съдбата ти-
  ВРИЧАМ ТЕ
  да ме търсиш във себе си...
  ВИНАГИ!

  Тост за всички знайни и незнайни поети умеещи да бръкнат в човешката душа.
 10. Like
  nina7705 got a reaction from Орлин Баев in Консултация със специалист онлайн   
  Поздравявам ви сърдечно за ентусиазма и успех в начинанието!
 11. Like
  nina7705 reacted to Светлата in Книжарница. Нови книги и промоции   
  Излезе поредната книжка 13 на детското списание "Изворче".


  В нея ще намерите:  Стихове за деца от Жела Николова


  Училището на бъдещето през вашите очи


  Ваканционна въртележка


  Плодовете


  Моята България


  Работа с природата - дърветата


  Детска школа "Бялото кокиче"


  Учебна програма за възрастни


  Приложение - картина за апликация
  И деца не забравяйте че може да пишете на Капчица за всичко,


  което искате да и кажете, изпращайте и вашите приказки,


  стихове, снимки и рисунки на адрес:  Мария Атанасова, за сп.“Изворче”  гр. Пловдив,  ул. „Белград” No 8 ап.5  Е-mail: izvorce@abv.bg

 12. Like
  nina7705 got a reaction from pavli82 in Лечение с мисъл   
  Невероятно мощен ключ в ръцете ни се оказва мисълта,когато целенасочено и същевременно себеотдаващо я впрегнем с лечителска цел.Не знам дали мога да опиша точно личния си опит(мисля,че трудно бих подбрала думите)в този случай.Мога да кажа само,че това е един от начините да опознаем свръхсилата си, ако мога така да се изразя.Като изживяване е неописуемо ,защото егото в такъв момен се изпарява и остава единствено чувство на отдаване ,което те извесява до непознати предели.
  Към методите на лечение с мисъл от личния си опит ще добавя молитвата и Рейки от разстояние.
 13. Like
  nina7705 got a reaction from Рассвет in Притчите   
  СЛЕДИТЕ В ПЯСЪКА

  Една нощ един човек сънувал сън. Сънувал, че се разхожда по морския бряг заедно с Бога. По небето проблясвали сцени от неговия живот. При всяка сцена той забелязвал двойни следи от стъпки по пясъка-едната била неговата, а другата на Господ. Когато проблясва последната сцена от живота му, той погледнал назад към следите от стъпки в пясъка. Забелязъл, обаче, че много пъти по жизнения му път имало само една следа от стъпки и че това ставало през най-тъжните и унизителни периоди в живота му.Това го разтревожило и запитал Господ: "О, боже,Ти някога ми каза, че след като съм решил да Те следвам, Ти ще вървиш винаги с мен. Но аз забелязах, че по време на най-трудните моменти от живота ми по пясъка имаше само една следа от стъпки. Не разбирам защо когато най-много се нуждаех от Теб, Ти си ме изоставил сам. Господ му отговорил: "Мило мое дете, аз те обичам и никога не бих те изоставил. По време на твоите изпитания и страдания, виждаш само едни стъпки, защото тогава те носех на ръце!"


 14. Like
  nina7705 got a reaction from Светлина и Хармония in Лечение с мисъл   
  Невероятно мощен ключ в ръцете ни се оказва мисълта,когато целенасочено и същевременно себеотдаващо я впрегнем с лечителска цел.Не знам дали мога да опиша точно личния си опит(мисля,че трудно бих подбрала думите)в този случай.Мога да кажа само,че това е един от начините да опознаем свръхсилата си, ако мога така да се изразя.Като изживяване е неописуемо ,защото егото в такъв момен се изпарява и остава единствено чувство на отдаване ,което те извесява до непознати предели.
  Към методите на лечение с мисъл от личния си опит ще добавя молитвата и Рейки от разстояние.
 15. Like
  nina7705 got a reaction from Vespertine in Интересни сайтове   
  http://dobrodeteli.com/index.htm

  Има невероятни картини на дъщерята на Петър Димков,пък и не само.
 16. Like
  nina7705 got a reaction from smehy in Какво е важно за вас ...   
  За тях забравих,всъщност по очите избрах бащата на децата си,с тях ме плени.Звучи шантаво ама...
  Очите между другото винаги говорят истината за собственика си,те не лъжат,ако знаеш как да гледаш в тях.
 17. Like
  nina7705 reacted to Буболече in За силата на думите   
  Замисляли ли сте се каква сила имат думите и как трябва да подбираме всяка дума, която изричаме? Според мен думите имат магическо значение и всяка дума е продължение на наша мисъл. Затова не трябва да говорим лоши неща, а още повече лоши неща срещу някого. Както се казва: "В началото бе Словото" Замислих се по този въпрос попадайки на една статия, която ще поставя тук. Ще ми бъде интересно да дискутираме по този въпрос:

  Силата на думите


  Проклятията, които често хората изричат, без да се замислят, са един от най-страшните грехове. Някои го правят не само в афектирано състояние, но и когато са спокойни. От проклятията страдат и семейства, и цели поколения. Но най-голямата вреда изричащият проклятие нанася на самия себе си, тъй като за този страшен грях се полага сурово наказание....

  В Евангелието е казано: не съдете, защото ще бъдете съдени; с каквато мярка мерите, с такава ще ви мерят. Защо?! Неочакван отговор на този въпрос получили ... учените.
  Хората най-често произнасят думи на проклятие в момент на силен гняв, който обаче не може да се предизвика по поръчка в лаборатория. Но може да се създаде прибор, който усилва ефекта на обикновените думи, казани в спокойно състояние, и който ги нажежава и ги превръща в проклятия. Такъв прибор разработили московски изследователи. По този начин те можели да моделират действието на проклятието.
  Учените взели семена от растението арабодопсис, което така добре е изучено, както мухата дрозофила. Точно е известно какви външни въздействия предизвикват едни или други отклонения в организма на растението. И с тези въздействия бил сравнен ефектът на "проклятието".
  Резултатите от изследванията ужасили учените. Словесната обработка на арабидопсиса била подобна на ... облъчването с 40 хиляди рентгена. От такава ударна "доза" се разкъсали веригите на ДНК и хромозомите, разпаднали се и се объркали гените. Повечето семена загинали, а у оцелелите генетическият апарат започнал да изработва противоестествени програми - започнали чудовищни мутации, които обрекли растенията на тежки болести и преждевременна смърт. Удивително е, че резултатите от експериментите не зависели от силата, с която били произнесени думите. Изследователите крещели, говорели, шепнели - във всеки случай разрушителният ефект бил еднакъв. Той бил предизвикан не от силата на звука, а от смисъла на казаното - рязко негативно отношение към растението.
  Тези и други експерименти показали, че проклятията увреждат генетичният апарат, обричайки на гибел както самото растение, така и семената му. Струва ни се, че дистанцията между "зелените" ни братя и нас е огромна. Но учените отдавна са установили, че генетическите апарати на всички живи същества работят по универсални закони. И еднакви въздействия предизвикват подобни изменения в организмите на хората, животните и растенията. Следователно проклятията могат да увреждат генетическия апарат и на хората.
  Какъв е механизмът на това разрушително въздействие? Изследователите доказали, че думите силно променят структурата на водата, а човешкият организъм съдържа 70% от нея. Под въздействие на човешката реч молекулите на водата могат да се построяват в сложни ансамбли. Ако над водата се изрече проклятие, молекулите й се обединяват в структури, които по форма и свойства приличат на ... отрови! И обратно - под въздействието на благословията от молекулите на водата се образуват структури, приличащи по форма и свойства на молекулата на наследствеността - ДНК на здравия човек. Излиза, че произнасяйки такива думи, ние оздравяваме сами себе си и околните?
  Именно тази догадка проверили изследователите. Защото апаратът им можел да усилва ефекта не само на злите, но и на добрите думи. И след проклятията учените решили да изпитат върху растенията влиянието на благословията. И получили потресаващ резултат. Зърна от пшеница, получили доза от 10 хиляди рентгена, в които се разкъсали и объркали ДНК, хромозомите и гените, поникнали и започнали да се развиват нормално.
  И така, човешките думи могат да бъдат губителни и спасителни. Проклятията увреждат - молитвите изцеляват тялото и душата. Думите действат не само върху тези, за които става дума, но и върху всички слушатели. Затова с какъвто се събереш, такъв ще станеш - болен или здрав. А здрав ще бъдеш дотолкова, доколкото в твоите мисли, в думите и в делата ти доброто преобладава над злото.
  ...Ако жената проклина мъжа си, "защитавайки" от него децата, проклятието ще легне и върху тях, и върху нея, а следователно върху целия й род. Тя обрича своите потомци на мъчителни болести на душата и тялото. Този ужас може да бъде предотвратен само с искрено покаяние пред Бога.
  Тези резултати били потвърдени и от директорката на нюйоркския научноизследователски център "Бион" София Бланк, която изследвала биополето на различни хора с помощта на кирлиан-фотокамера. тя съветва всички хора - не проклинайте! Не ругайте! Помнете: думите имат сила.

  Атанас Атанасов
 18. Like
  nina7705 reacted to Слънчева in За силата на думите   
  Дон Мигел Руис
 19. Like
  nina7705 reacted to Йордан Анов in За силата на думите   
  Езикът кости няма, но кости троши.
 20. Like
  nina7705 got a reaction from Орлин Баев in Притчите   
  Обичам притчите.Харесва ми тяхната синтезираност.В малкото се крие голямото.
  Хриско,поздрави за творческия порив!

  Ето една от мен,която определено ме развеселява.


  Ученото куче
  Веднъж едно учено куче минало покрай сбо­рище котки.

  Като се приближило, видяло че всички те са погълнати от нещо и не му обръщат внима­ние - тогава спряло.

  В същия миг едър, достолепен котарак се възправил сред другите, взрял се в тях и им рекъл:

  -Братя! Молете се! А щом се помолите кол­кото трябва, не ще и съмнение, че от небето ще завалят мишки.

  Като чуло тези думи, кучето вътрешно се раз­смяло и се отдалечило казвайки си:

  - О, слепи и безумни котки, мигар не е все­известно - знам го и отличен опит, и от пред­ците си, - че в отклик на молитви, вяра и просби от небето валят не мишки, а кокали!
 21. Like
  nina7705 got a reaction from vankata_97 in Притчите   
  Магазинът на Бог

  Веднъж на една жена и се присънил сън, че тя е в магазин, а зад щанда на магазина стоял самият Господ Бог.
  - Господи! Това ти ли си!? – възкликнала тя радостно.
  - Да, това съм Аз – отвърнал Бог.
  - А какво мога да си купя от теб? – попитала жената.
  - От мен може да се купи всичко – бил отговорът.
  - В такъв случай, дай ми моля, здраве, щастие, любов, успех и много пари.
  Бог се усмихнал доброжелателно и минал в складовото помещение за поръчаните стоки. След известно време, той се върнал с една малка книжна кесийка. Нещо лекичко подрънквало в нея.
  - Това ли е всичко?! – казала учудена и разочарована жената.
  - Да, това е всичко – отвърнал Бог и добавил – Нима ти не знаеше, че в моя магазин се продават само семена.
 22. Like
  nina7705 got a reaction from vankata_97 in Притчите   
  Обичам притчите.Харесва ми тяхната синтезираност.В малкото се крие голямото.
  Хриско,поздрави за творческия порив!

  Ето една от мен,която определено ме развеселява.


  Ученото куче
  Веднъж едно учено куче минало покрай сбо­рище котки.

  Като се приближило, видяло че всички те са погълнати от нещо и не му обръщат внима­ние - тогава спряло.

  В същия миг едър, достолепен котарак се възправил сред другите, взрял се в тях и им рекъл:

  -Братя! Молете се! А щом се помолите кол­кото трябва, не ще и съмнение, че от небето ще завалят мишки.

  Като чуло тези думи, кучето вътрешно се раз­смяло и се отдалечило казвайки си:

  - О, слепи и безумни котки, мигар не е все­известно - знам го и отличен опит, и от пред­ците си, - че в отклик на молитви, вяра и просби от небето валят не мишки, а кокали!
 23. Like
  nina7705 reacted in Сподели настроението си с музика или стих - 8     За всички онези, преодолели болестта, благодарение на любовта.
  Весела Коледа!  За

 24. Like
  nina7705 reacted to Донка in Приложна езотерика   
  И аз благодаря за темата!
  Позволих си да сложа в цитата номера на въпросите, на които мисля да си дам личното мнение.
  1. За другите нищо не мога да кажа - мога да говоря само за своя личен опит. Не съм прилагала и още не прилагам методи, които съм чела и върху които съм мислила, защото усещам, че още или не съм готова за прилагането им, или не им е дощло подходящото време и място. Имаше моменти, в които критикувах себе си за мързел, несериозност и лекомислие - после, обаче, в една книга за прилагането на цветотерапията на д-р Бах прочетох, че е много важно да не се насилва човек, а да остави своята вътрешна същност да определи какво точно и колко и докога му е необходимо. И там пишеше, че ако капките не са необходими на човека в момента, той обикновено ги загубва, забравя ги в някакъв шкаф или просто пропуска с дни да ги приема, или ако насили себе си, без да иска изпуска шишенцето и го счупва. Тогава прозрях, че същото важи и за молитвите, и за песните и за всички езотерични методи и практики. Това, че сме чели за тях и ги познаваме като информация още не значи, че сме длъжни да прилагаме веднага. Може би те са ни в запас или ще станат нужни на наш близък или просто случаен познат, с когото пак така случайно ще споделим знанието си в точния за него момент (защото той пък няма да има достъп до книгите, които сме чели ние) и така...

  2.Ами ставането и посрещането на слънцето никак не бих го окачествила като елементарно, нито която и да било езотерична практика - те само изглеждат така. Нещо повече - колкото по-проста изглежда практиката, толкова по-дълбок заряд има тя и толкова по-силно въздейства. Ето тук има един пример:
  Вдъхновение
  Докато подготвях публикацията, дни наред учех и прилагах това упражнение - бяха ми нужни няколко дни само докато свикна с него и се "потопя" в него без да следя изпълнението си. Когато това стана, приливът на енергия беше много силен - на моменти усещах, че трудно го контролирах. Успях да се науча, после ме звъртяха най-различни други неща и забравих за него. Докато един ден се случи това, което е написано в края на упражнението - наистина имах затруднение и сякаш думите и движенията сами изплуваха....

  3. Съзнателно и по план не прилагам нищо. Изключвам паневритмията - тя няма как освен в група да се прилага - така че си давам тези часове за курса и за танцуването лятото - това си е моят личен момент на щастие и докосване до себе си. Напоследък участвам и в курс по пеене - но там не го смятам за практикуване и прилагане - там се учим да го правим.
  Сутрин докато вървя към школата си някак сама си върви и Добрата молитва и след нея песен - различни в различните дни, но никога не ги избирам - те сами си идват.
  Изпитвала съм потребност от Завета на цветните лъчи - прилагала съм го, но съм забелязала, че обикновено е в моменти, в които ми е трудно да хармонизирам себе си.

  Кое е важно за мен - езотеричните практики и методи могат и е нужно да се учат - непрекъснато. Прилагането - то само си става, ако не насилваме себе си. Последното имам усещането, че е по-скоро някакво оправдание или издигане в своите очи или в очите на някой друг.

  Бих искала да добавя сърдечно "Добре дошъл" на Академик - пропуснала съм появяването лятото - едва сега прочетох мненията ви!
  Един въпрос:
  Вие практикувате ли паневритмия?

  За Божидар - също един въпрос:
  Това, което споделих - че прилагам научени от мен практики и методи само тогава, когато вътрешното ми аз ме "позове" - това може ли да се окачестви като осъзнати действия?
 25. Like
  nina7705 reacted to borislavil in Необикновените способности на Учителя   
  Кой бе Учителят?

  Учителят казва за Себе Си: "Аз дойдох тука, да покажа на хората пътя към Бога. И да Му служа тъй, както никога не са Му служили". Веднъж попитаха Учителя откъде е дошъл. "Питат ме откъде съм. Аз ида от Слънцето да правя наблюдения в България." Попитаха Го дали тялото на Учителя е построено както на останалите човеци. "Един Учител има плюс органи, тоест повече органи от обикновения човек." Запитаха Го, какво може да прави един Учител с тялото Си. "Аз мога да ставам видим и невидим. Чрез мисълта си мога да разложа и разформировам тялото Си, да го пренеса през пространството и да го сформирам пак където си искам." Ние бяхме свидетели на много опитности, когато Учителят бе на Рила, а се явяваше тук,на "Изгрева", или на други места - при ония, които Го зовяха за Неговата помощ. Ние знаехме, че в Него е Духът на Истината, че в Него е Божественият Дух, но не знаехме как се проектира Той чрез този Дух навън в света. "Аз съм във всички хора, във всички животни, в pаcтeниятa, във водата, във въздуха, в светлината, в звездите, в слънцата - навсякъде съм Аз." Тогава ние разбрахме, че Бог се изявява чрез Дух и се проявява чрез Силите Господни в Дела и чрез цялата природа на Вселената. Веднъж ни каза: "Аз ида от слънцето, но трябва да знаете, че зад това слънце има друго слънце. Това е Божественото Слънце и оттам идвам Аз. И когато си свърши работата един Учител, пак се връща там, отдето е дошъл. Един Учител е извън нашата слънчева система. Той борави с всички слънчеви системи,защото Той управлява Вселената".
  През 1928 година в Чирпан бе станало едно земетресение и Учителят каза след това, че било запланувано то да стане в София, за да бъде наказано онова общество, което воюва срещу Учителя. Но той лично е отишъл при Бога и е помолил това наказание да се отнеме от София, защото могат да пострадат и ученици от Школата. Това изказване стана достояние на вестниците и много хули и подигравки се изсипаха върху Учителя. Във връзка с това, Той каза: "Един Учител регулира земните пластове и въздушните пластове на земята. Той регулира земния и духовния живот на земята и на Небето".В първите години приятелите смятаха, че Учителят е също като останалите, но е само малко по-учен от тях. Тогава Той им демонстрира различни чудеса, които вие ще прочетете като опитности на онези приятели.Тогава им каза: "Аз приличам на вас, но не съм като вас. Вашата майка е Ева, но тя не е моя майка и Аз не съм от Мира Ceгo".Бяха се събрали приятели и умуваха колко е голяма силата на Учителя. Тогава Той им каза: "На Мен всички хора ми се подчиняват. На Мен всички форми ми се подчиняват. На Мен всички Сили земни и Небесни ми се подчиняват. На Мен и Силите Господни ми се подчиняват, защото Бог стои над Мен и е в Мен". Запитаха Го какво е Учителят за учениците в Школата."Учителят е като майка. Той пита децата какво искат да ядат и това им сготвя. Храни ги със Словото Си, което е Божественото мляко и Божествения хляб за тях. И няма никой повече да ви обича от вашия Учител. Понеже Учителят е висшата разумност на земята и Небето, Той ви прекарва с най-малкото страдание през вашия път като ученици."Веднъж Учителят се оттегли да почива. Някой каза тогава, че Учителят отишъл да си поспи. Тогава Той се обърна и рече: "Аз не спя.Учителят не спи. Аз съзнателно минавам от този свят в онзи и продължавам работата Си. Аз оставям тялото Си тука на стола или на леглото и отивам горе да работя. Да не мислите, че само вие сте мои ученици, на коит отговоря? Тези Школи са в Невидимия свят. А тази тук на "Изгрева" е единствената на планетата земя, както и в цялата Вселена. Вие не можете да видите лицето на Учителя, ако не си помислите за Бога, защото Бог е в Учителя. Само един Учител е направен по образ и подобие на Бога. Друг такъв няма на земята, на Небето и във Вселената. Само Учителят тук, на"Изгрева", е направен по образ и подобие на Бога, защото Той е Великият Учител, Всемировият Учител на Вселената". Ние запомнихме много добре това, но го запазихме от неразумните.Учителят беше красив, с дълги коси, с брада, здрав, строен, пъргав.Когато Го виждахме, все едно, че виждахме Бога в образ и подобие. Когато предприемахме екскурзия с Него, Той, макар че беше с тридесет-четиридесет години по-възрастен от нас, и когато беше на седемдесет земни години, когато предприемаше излети на Витоша, ние едвам Го стигахме по пътя. Тогава още нямаше превозни средства и пътят до Симеоново не беше направен на шосе, та ни вземаше три часа, докато стигнем до Бивака. А Той вървеше леко-леко, като че ли не стъпваше на земята. До края на живота Му беше така. Учителят, тъй да се каже, владееше магията на живота. Той ни беше приобщил към Себе Си като една майка, беше влязъл в нашите сърца и умове и ние не искахме да се разделим с Него. Неговата Любов, Неговото отношение към нас, Неговото знание, което ни предаваше, ни привързваха силно към Него. Ние го слушахме с увлечение и просто се захласвахме в Него. Въпреки това, Той казваше: "Аз не говоря на вас. Вие стб още малки да ме разберете. Аз говоря на Духовете, Които управляват слънцата, планетите,Силите и живота във Вселената. И това Учение ще почнете да го разбирате след хиляди години. И българите ще разберат след хиляда години какво добро съм им направил". Тези думи ние ги записвахме и си ги прочитахме,особено, след като Той си замина от този свят.Той бе навсякъде и намираше време да отскочи и да навести всички. И на всички даваше съвети, както за обикновените неща в нашия бит, така и съвети, които имаха пророчески и духовен смисъл. Той беше навсякъде точен и акуратен. Каквото обещаваше,навреме го изпълняваше. Изпълниха се дори неща, които беше казал на братя и сестри и то - десет-двадесет години след Неговото заминаване.Ние бяхме пред Него като деца пред майка си и всички на Него уповавахме. И Той добре ни напътствуваше. Никакъв напреднал човек, пък бил той гений или светия, не може да се сравни с Учителя. Даже и сравнение не може да става. "Светията - казва Учителят - е на границата между смъртта и живота, а Учителят е вън от смъртта. Учителят управлява живота във Вселената, живота на Битието и на Небитието". Учителят разполагаше със знание и с възможности да посещава различни планети от нашата слънчева система. Ние Го разпитвахме и Той ни разправяше какво има там, какъв е животът там.Учителят каза: "Аз първи възприемам последните новини от Бога. И през Мен минават и най-слабите трептения на Любовта. Аз долавям веднага целия живот на Вселената". Учителят всичко долавяше,пред Него бяхме като отворена книга, която Той четеше направо и казваше нещата каквито са. Веднъж се учудихме на Неговите възможности. Тогава каза за Себе Си така: "Аз съм океан, в който всички води се утаяват. И моите крака мислят по-добре от вашите глави". Условията на Школата се създаваха от онова Божествено Съзнание, което бе в тялото на Учителя.Той лекуваше всички болести, в това ние се бяхме убедили. Цялото Божествено, знание бе у Него и когато трябваше, Той си служеше с него, а ние виждахме само това, което Той изваждаше и показваше. При него идваха поети, писатели, учени, художници,музиканти и на всеки един Той изваждаше частица от Своето знание и му го даваше да го ползува свободно. "Аз знам да рисувам, но не искам да засрамвам художниците. Аз знам да свиря, но не искам да засрамвам музикантите. Тези картини, които ги имате окачени в салона, Аз даже в кухнята Си не бих ги поставял. (А те бяха рисувани от наши даровити художници.) Знам всички езици, но не искам да цапам устата Си. Днес Словото се дава на български език, защото българският език е най-точният език, на който могат да се предадат окултните закони и Словото на Бога,защото българският народ е най-древният народ на земята".В Учителя не можеше да се забележи нищо излишно, нищо фалшиво.В Негово присъствие, ние се чувствувахме като души, които са застанали под крилото на Всевишнаго. Той повдигаше духа ни и внасяше радост в душите ни. Той беше духовен алхимик, като превръщаше нашата скръб в радост. Веднъж, в общия клас, който се провеждаше в сряда, в 5 часа сутринта, след като говори върху алхимията, Учителят застана прав на катедрата и каза: "Вижте сега какво ще направя". Той имаше златен джобен часовник, закачен на сребърен ланец, който висеше на врата Му. Имаше и една брошка, която пристягаше ризата под брадата Му. Както бе застанал прав, вдигна си ръцете, хвана ланеца отзад на врата си и почна да го опипва. Пръстите на двете Си ръце ги движеше полека надолу към часовника. И отгдето минаваха ръцете Му, ланецът от сребърен се превръщаше в златен. Целият пожълтя. И до края на живота Му, той си остана златен. Това бе нагледен урок за ъзможностите на алхимията и за превръщането на минералите от един в друг. И урок от Учителя.

  „Изгревът” том 1, спомени на Ангел Вълков


×
×
 • Добави...