Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Snoopoff

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Snoopoff

  1. Въпреки, че съм си избрал друг път, напоследък се интересувам и от бялото братство. Аз лично мисля, че има една основна нишка във всички истински духовни учения, един център, около който се изгражда и облика на самото учение с неговите практики, ритуали и т.н. които вече са, поне според мен на по ниско ниво, според което всеки може да си избере път който най-много му допада... Важното е пътя да води до Любов към Бога, да учи на ненасилие (ахимса) и как да служим на Бога по най-добрия начин. Тези основни точки виждам аз както в бялото братство така и в бакти йога и т.н. Багира каза Универсално учение. Да се постигне любов към бога е целта и ако някоя духовна школа я проповядва то тя е универсална... (тука всеки трябва да навлиза много внимателно за да не стане жертва на тези, по-горе казани "измами" и "злоупотреби")

  2. ...само че Петър Дънов не е имал учител, а е станал просветлен и без такава подкрепа. smile.gif Значи можело.

    Казах ако не невъзможно то трудно. Или по-скоро РЯДКО! Тези самопросветлили се хора са един на незнамколко... Мисля, че въпроса дали може без духовен учител се отнася за масата като цяло.

    Има си такива и не бива да се губи критичността на ума за разграничаване. Сърцето може да вярва, но освен сърце имаме и ум, който трябва да мисли, а не да чакаме друг да мисли вместо нас, а ние сляпо да вярваме. От преданост и отдаденост до култ и фанатизъм крачката е малка и трябва много да се внимава.

    Тука съм съгласен :)

  3. Може ли човек сам да достигне нивото на духовна зрялост, разчитайки единствено на своята интелигентност и интуиция, …без странична помощ от Учител например?

    Трудно... да не кажа почти невъзможно, поне според мен.

    Съществуват ли опасности, до които може да доведе ученичеството? Как можем да се предпазим от заблуди и злоупотреби, ако смятаме, че ученичеството е необходим етап в живота на човека?

    Опасности също има... аз съм се фанатизирал до краен предел което доведе до не толкова добри резултати. По милостта на Бога обаче съвсем скоро се случиха дадени събития които ме освестиха доста бързо, като ударен с мокър парцал, както се казва. Сега гледам по-балансирано на нещата, радвам се и приемам мъдростта, независимо от линията по която се спуска. Опитвам се да влезна във филма на другите хора, ако са от друга духовна школа. Не смятам, че има грешни постъпки, а по-скоро такива които съответстват на нивото на еволюциа на съответната личност. Същото е и с духовните пътища. Колкото хора, толкова и съдби... Истинските духовни школи учат на едни и същи неща, представени по различен начин... :feel happy:

    ПС. Ако не правим грешки, няма да има нужда да се учим, и няма да сме тук. Грешките трябва да се осъзнават, анализират и т.н. Безгрешни хора няма. Като спрем да грешим, ще се издигнем и няма да се раждаме повече :)

  4. Здравейте! Търся йога студио или курсове в Стара Загора. Може и някакви други практики или духовни учения. Има ли изобщо нещо такова в този град? Събират ли се някъде хора от братството? От 2 години и половина живея в София, а преди това тук в СтЗ. Сега обаче ми се налага да бъда до февруари обратно в Стара Загора. Преди да замина за София с духовни учения не съм се занимавал и не знам нищо относно това в града. Всичките ми приятели пият, пушат и т.н. ядат месо (както и родителите ми, при които съм сега). Чувстам твърде остра нужда от общуване с хора които имат някакви духовни стремежи и влечения! Принципно ме влече Индия, но и Бялото Братство не ми е чуждо! Надявам се да получа насоки и отговори :) Благодаря! Хари Ом, Харибол, нека Бог бъде с нас! :feel happy:

  5. Темата както виждам е доста дълга, а това е първия ми пост във форума. Искам да споделя с вас моите снимки, някой от които съм ползвал много фотошоп но смятам, че той помага за израза на чувствата ми. Ето = ЦЪК . Благодаря на всички! :) :) :)

×
×
  • Добави...