Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ирина - Horus - Чебурашка

Участници
 • Общо Съдържание

  871
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  16

Репутация Активност

 1. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Приказките   
  granat1, моля конкретизирай какви точно фрагменти сънуваш - самата приказка или интерпретация?
  Какво е участието ти в съня - наблюдател ли си, въплътена в някой от героите, можеш ли да контролираш това участие?
  Как възприемаш останалите персонажи (ако има такива) и уподобяваш ли ги на някого?
  Кое конкретно те натъжава?
  Друго, което прецениш, че искаш да споделиш?
 2. Thanks
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Dayana97 in Емоционално състояние и болести   
  МАТКА и ВЛАГАЛИЩЕ

  Физическа блокировка
  Матката е кух мускулен полов орган при жените. Тя съхранява оплодената яйцеклетка по време на бременността и плодът живее в нея до края на този период. Най-честите заболявания на матката са фиброми, обръщане навън, функционални нарушения, инфекции, тумори и рак, както и някои поражения на шийката й. Нейното състояние пряко влияе и на проблемите с влагалището, които най-често са вагинит, херпес, тумори и рак.

  Емоционална блокировка
  Тъй като матката е на първо място един дом за детето, всички свързани с нея нарушения трябва да се съпоставят с жилищното, настаняването, семейното огнище и подслона. Когато една жена не може да роди деца поради заболяване на матката, тялото й казва, че тя тайно иска да има дете, но страхът я побеждава и създава физически блок в тялото й. От проблеми с матката могат да страдат и жени, които са ядосани на този свят за това, че едва ли не са длъжни да имат деца.
  Също така, заболяванията на матката показват, че една жена има в себе си идеи, на които не дава възможност да съзреят и да се родят.
  Проблемите се срещат и у жени, които се обвиняват за това, че не могат да създадат добра семейна среда за тези, които обичат. Повечето от проблемите, свързани с влагалището - са свързани с живота и сексуалността на самата жена, като й пречат да поддържа нормални сексуални отношения. Тези проблеми предполагат, че жената не получава желаното удовлетворение от секса, защото има неправилно отношение към сексуалността. Тя си мисли, че е използвана и не я ценят, а в основата си гнева, който чувства в себе си - се дължи на факта, че тя не си дава правото да се наслаждава на секса.

  Психична блокировка
  Тези проблеми предполагат, че трябва да провериш колко са реални и оправдани страховете ти по отношение на това да дадеш живот на нещо ново - било то дете, идея, проект и др. След това, независимо от решението си (да преодолееш страха си или да му се отдадеш), трябва да се дадеш правото да го изпитваш. Знай, че ти си отговорна за всички последствия от взетите от теб решения! Трябва да си позволиш да бъдеш обикновен, несъвършен човек и не си длъжна да отговоряш пред никого за това. Твоят живот и твоите решение – са си твоя работа.
  Тялото ти ти казва, че не трябва да действаш прибързано и импулсивно, а винаги да си даваш време добре да обмисляш и почувстваш всяко решение
  Тялото ти казва и, че трябва да промениш отношението си към секса. Много е вероятно ти да си властна жена, която постоянно има чувството, че е използвана в отношенията си с партньора тогава, когато нещата не стават така, както на теб ти се иска. Вместо да се чувстваш използвана, опитай се да се почувстваш желана! Ако смяташ, че те манипулират, то помисли дали всъщност не си прекалено мнителна и самата ти не манипулираш хората в различни сфери от живота си, като прикриваш истинските си намерения и ги приписваш на другите хора и партньора си. Спри да смяташ, че хората имат задни мисли и обективно анализирай своите.
  Ако не получаваш удовлетворение от секса, защото си била жертва на сексуално насилие или тормоз, тялото ти казва, че трябва да спреш да живееш със страховете от миналото. А най-ефективният начин да се отървеш от миналото – е прошката към себе си и другите.


  МАТОЧНИ ТРЪБИ

  Физическа блокировка
  Това са чифт тръбопроводи, през които яйцеклетката се придвижва от яйчниците към матката. Тръбите осигуряват и преминаването на сперматозоидите до мястото на оплождане. Най-често срещан проблем е запушване на едната или на двете тръби.

  Емоционална блокировка
  Тъй като тръбите са мястото, където сперматозоидите се срещат с яйцеклетката за формиране на нов живот, проблемите с тях говорят, че при жената е блокирана връзката между мъжкото и женското в нея самата. Тя не може да изгради живота си както иска и вечно има затруднения в отношенията си с мъжете

  Психична блокировка
  Време е да станете по-отворени към нови идеи и да се заемете активно с построяването на живота си, без чувство за вина. Така ще отворите място за появата на реален мъж и мъжка енергия, които няма да са плод на личната ви неосъзната мъжественост и страха от самотата.


  Лиз Бурбо – из „Твоето тяло казва: Обичай се!”
 3. Sad
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Орлин Баев in Животните   
  Днес с потрес прочетох, че последният див индокитайски тигър в Китай бил.. изяден
  Нямам думи..

  http://dnes.dir.bg/2009/12/22/news5592610.html
 4. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from feya in Починалите - правят ли внушения на живите?   
  Хрис, не става въпрос да се призовават демони, сукуби, инкуби, Скуби Ду.. и прочее фантасмагории
  Това са били някога живи хора, които човешкото въображение е склонно впоследствие да възнася или принизява - според собственото си индивидуално разбиране или изгода.
  Затова и като се говори за "низши същности" - то и ние хората сме сред тях и мнозинството от нас след смъртта си "засядат" в астралните полета, прераждат се отново и отново, после пак в астрала.. и така, докато успеят да преминат Отвъд.
  Затова и по-надолу в предишното си мнение казах, че:
  Почтеността не е сред качествата на низшите духове! (в това число сме и ние хората).
  И бидейки в астрала, тези души не са кой знае колко по-еволюирали от нас самите земни обитатели и това, че не са сред живите не ги прави нещо повече от нас.

  Другояче стои въпросът, разбира се, когато отправяме молби, апели или търсим починал въплътен Учител, който макар и бидейки някога сред земните и надземните полета - има съвсем различна същност.
  Но.., в такива случаи не говорим точно за призоваване (инвокиране и евокиране), а простичко казано - за молитва.
 5. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Αέλιος in Паневритмия в Хасково   
  Знаейки за тракийските ми (а в частност и хасковски) корени, една приятелка оттам ми изпрати тази песен, която искам да споделя с всички приятели тук.  Прегръщам ви и с мислите си съм при вас
 6. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Калисто in Връзките, които започват във виртуалното пространство   
  hakama, животът ни е даден не да го мислим, предполагаме или да се страхуваме, а да рискуваме и да го живеем. Как иначе ще придобием опитност и мъдрост? Само с мислене не става, знаеш..
  А и какво са някакви си километри растояние, съотнесени със скоростта на Светлината и Любовта? Още повече, че живеем в толкова динамичен век.. и придвижването с каруци и писмата чрез гълъби - отдавна са отживелица
  И колкото повече мислим и се страхуваме да рискуваме - толкова повече отлагаме пълноценното изживяване на живота си. А единственото, което губим така не е страхът, а времето, през което е можело нещо да научим


 7. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Калисто in Връзките, които започват във виртуалното пространство   
  Абсолютно няма значение къде ще се запознаеш с някого. Също така, няма и значение какви маски ще използва отсрещния - защото рано или късно истината излиза наяве.
  Много хора изграждат за себе си нереален и напудрен образ, НЕ САМО в интернет, а и в реалния живот. И какво от това? Замисляли ли сте се, защо номерата им не минават пред всеки? Ами, по простата причина, че ако се оставим да бъдем излъгани - причината е в нас самите и в личните ни притъпени възприятия или желания да видим в тях нещо, което го няма. Много е лесно да си повикаме на помощ защитните механизми и да стоварим вината другиму.. Но, истината рядко се оказва толкова "нами щадяща" и рано или късно се изправяме пред факта, че "повредата е в собствения ни телевизор".
  Затова, иска се цяло изкуство да бъдем обективни в погледа си. Нито да се самозалъгваме в илюзии, нито да сме прекомерно мнителни. И е толкова просто - нужна е отвореност и чистота на взгляда.
  В крайна сметка нещата се свеждат наистина до това "Каквото повикало, такова се обадило". В природата ВИНАГИ има равновесие и справедливост, нищо че не ни се вярва и се правим на жертви.
  Очаквайки да бъдем лъгани - ще бъдем. Лъжем ли и ние самите - това и ще ни се случи. Простичко е..
 8. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Калисто in Връзките, които започват във виртуалното пространство   
  Да. И твърдо заставам зад думите си, че няма значение мястото на срещата. От значение е нашата откритост. Тя е предпоставка за изграждане на приятелство, което впоследствие може да бъде пренесено и в реалния живот и да остане приятелство или да прерастне в нещо повече при взаимно желание.
  Аз лично имам активно участие в няколко сайта от различно естество - с цел публикации или с цел подържане на групи и дискусии. Тук във Форума дойдох по покана на приятели и по сърце - защото се чувствам най-много сред себеподобни.

  В този смисъл - именно този сайт е мястото, където сме се събрали единомислещи и къде, ако не тук на това място, измежду цялото виртуалното пространство бихме имали по-голяма възможност да срещнем себеподобни и да изградим връзки, основаващи се на повече сходства. Единственото условие - това е взаимната честност и откритост. Всичко останало - или се получава по естествен начин, или пътищата се разминават.

  Аз лично, навсякъде в интернет, където общувам - съм пределно открита, дори и понякога с цената на възможни противоречия, спорове и различия.. но, това са несъществени неща. Такава ме знаят всички - и виртуално, и реално.
  И всички хора, които съм определила като приятели в профилите и групите си - също са се съотнесли открито с мен, имала съм личностно общуване с всеки от тях и те са докоснали сърцето ми с това, което са споделили с мен.
  С други - просто не сме се забелязали, поради отсъствието на взаимна необходимост и сходства.

  Да Хриско, всичко зависи от отношението на хората, така беше и с приятелството ми с теб - събра ни нашата честност и сходство. Няма нищо "писано" - има резонанс на излъчването и припокриване на намеренията за приятелство.
 9. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Слънчева in Поздравите на Бялото Братство   
  Още Древните са смятали, че дясната ръка е "Ръката, която дава и твори" и винаги се изразява с нейната отвореност с длан нагоре (дланта надолу сочи - отказ)..
  Ако проследим стенописите и паметниците - ще срещнем символът в школата на Хермест Трсимегист, Питагор, Орфей, Богомилите (както каза и Девашактика), а и далеч на Изток. Поздравът го има и при келтските друиди, както и в по-новите векове в редица Тайни Ложи на Посвещението.
  Когато дясната длан докосва главата на отсрещния - това е Благословия от страна на по-висшестоящия.
  Когато докосва лявото рамо на отсрещния (като съответно неговата дясна ръка също докосва лявото рамо на другия) - това е символ на Братство и Равнопоставеност, Кръг на Приемане и Доверие, своеобразно Разпознаване.
  Лявата ръка е "Ръката, която взема". Например, древните римляни са подавали за поздрав лявата си ръка за целувка (обичай, който е запазен и до днес в Римокатолическата църква и от Църковните настоятели по света като цяло, в редица будистки храмове на Изток .. и се практикува дори и от босовете на мафията .. и от други Тъмни ложи).
 10. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Izezaz in За спора (и не само)   
  borislavil, присъединявам се към цялото ти мнение

  А относно това:


  съгласна съм и също ще кажа мнението си относно това дали "истината се ражда в спора".
  Това наистина може да са го казали древните хора, но не и Древните Защото Древните са казали, че истината се ражда само от Истината. Спорът не може да роди нищо сам по себе си - освен заблуда за надмощие у едната страна и чувство за вина и нищожност у другата страна. Защото, ако човек се постави от която и да е страна на спора - веднага ще се убеди, че всяка човешка логика и теория издиша отнякъде си.
 11. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from АлександърТ.А. in Восъколеене   
  Разбира се, че може. Човек може да използва всеки един метод по избор, стига да му помага за концентрация и насочване на мисълта и намерението - дали това ще е восък, медитация и визуализация, кристали, куршум, муски и талисмани, руни, индиански плитки, деспачо, плетен на двойна кука английски ластик.. или концентрация върху варен картоф Не се шегувам..
  Методът е без значение, защото "чудото" не е в него, а в способността ни да концентрираме и насочим мисълта си към постигане на желаното и впрягане на намерението ни в конкретни реални действие към постигането й. Защото и "най-магичния и чудотворен" ритуал няма да ни помогне, ако разчитаме само на него. Целта на ритуала е да подпомогне нашата ангажираност с това, което желаем, а неговата единствена функция е да способства за самосугестирането ни. Оттам нататък - всичко е в ръцете на решимостта ни да постигнем желаното, посредством конкретни постъпателни действия от наша страна в реалния ни живот.
  На повечето хора днес ритуалите вече им се виждат излишна отживелица и слава Богу, че е така. Предвид еволюцията на човешкото съзнание - човек може да постига желаното и без помощта на "патериците" на етно-предметните символи и носители на информация и без да се занимава с призоваване на низши елементалии.
 12. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from zlati9 in Зъбите   
  Таблица по книгата на д-р Далке "Агресията като шанс":
  Съзъбие (дентура) и неговите болестни картини:

  Брадичка- воля, инстинктивни сили.
  Долна челюст- връзката ни със заобикалящия ни свят.
  Горна челюст- вътрешните и по-висшите ни желания.
  Лява половина- съответства на дясната мозъчна хемисфера и е нашата архетипно женска част (Ин), конплексното музическо и аналогично възприятие, нашите копнежи и чувства; миналото.
  Дясна половина- лявата мозъчна хемисфера, логическият ум, архетипно мъжки (Ян) и взаимовръзките му с материалното и конкретното; бъдещето.

  Проблеми: горе вдясно- трудности с нашите мечти и желания; долу вдясно- осъществяването им в реалността; горе вляво- проблеми в желанията, свързани със съществуването ни; долу вляво- липса на признание в семейството.

  Голяма устна кухина- стеснителност; тясна- притеснение, възприемане на света като нещо, което ни ограничава и възпрепятства.
  Горната челюст символизира духът, а долната- тялото. Следователно издадената долна челюст ни информира за поведението ни в конфликтни ситуации, а издадената горна- за прекомерно доминиране на духът над тялото.

  Отворена захапка и уста- копнеж за симбиозни връзки и трудности при разграничаване от обкръжението и независимостта.
  Дълбока захапка- интровертни хора.
  Обратна захапка- проблем между дясната и лявата половина на мозъка.  Първи зъби (централни резци):

  Ляв горен- майката и жената, Богинята.


  Десен горен- бащата и мъжа, Бог.
  Разстояние между зъбите- проблеми в хармонията между мъжката и женската ни страна. Следователно, конфликт в партньорските отношения. При застъпване- доминиране на едната половина и съответния архетип.
  Долен десен- как възприемаме женствеността си (Анима) и как я осъществяваме.
  Долен ляв- Анимус, т.е. мъжкия дял на душата ни.
  Втори зъби (горни странични резци):

  Ляв горен- изясняването ни с женския архетип, майката и майчиното. Издаден зъб- рано сме се пуснали от майката и “плуваме” сами.
  Десен горен- самостоятелност и житейско поведение. Издаден- свободна изява, независимост от бащината фигура, търсене на конфликт с бащата.
  Ако застъпват предните резци- доминиране на децата над родителите. Ако са назад- покорство пред възрастните. Малки зъби- агресията е потисната; миролюбие и добронамереност.  Трети зъби (кучешки):

  Ляв горен- вътрешната нагласа спрямо коренните промени в живота.
  Десен горен- отношението ни към света в ситуации на преход.
  Ляв долен- как се изразяват вътрешните промени конкретно; ако е крив - склонност към бягство.
  Десен долен- какво искаме да извършим в посока навън в живота; физическото ни развитие и тонус.
  Ако долните застъпват горните- пробиваме си път по неправомерен начин.

  В медицината: меридиана на черния дроб и жлъчката, проблеми в яйчниците и сексуалните желания. Горните- дихателни пътища, а долните- бъбреци и пикочен мехур.  Четвърти зъб (предкътници):

  Като цяло предкътниците и кътниците са свързани с брака и партньорските отношения и показват дали можем да “мелим” заедно с друг.
  Четвъртите зъби са свързани с егото и Аза.

  Горен ляв- изразяване на нашите чувства и копнежи.
  Долен ляв- доколко сме в състояние да покажем тези чувства и копнежи в обкръжението си и да ги разкрием.
  Горен десен- как искаме да се представим навън, а долен десен- как осъществяваме плановете си в реалния свят.  Пети зъб (задни предкътници):

  Нашата креативност, таланти, създаване на деца и отношения.

  Ляв горен- кармата и задачите в този живот. Заложбите и талантите, смисъла на живота ни.
  Десен горен- нашите желания за развитие в света, плановете ни, желанието за деца. (Ако е умъртвен или с коронка, следователно- аборти).
  Ляв долен- как интегрираме енергията на майка си в нашата същност. Ако е извит навътре- имаме потискаща майка. Отговаря за раменете и проблемите с тях.
  Десен долен- осъществяването на плановете ни и професионалните ни амбиции.  Шести зъб (предни кътници, т.е. молари):

  Позицията, която заемаме в живота.

  Ляв горен- ролята ни за изразяване на чувствата и усещанията ни.
  Десен горен- общественото ни положение в света.
  Ляв долен- колко се чувстваме обичани.
  Десен долен- работата и проблемите в нея, а и темата за смъртта.
  Долните молари са свързани с органите в долната част на корема (полови органи и тазобедрени стави).  Седми зъб (задни кътници):

  Отношението ни към обкръжението; това, което проектираме в него и неговият отговор на това.

  Ляв горен- как хармонираме с ближните си, емоционалните ни разочарования.
  Десен горен- проблеми в работата и ежедневието.
  Ляв долен- разочарованията от обещания или материалните загуби.
  Десен долен- как реагираме на конфликти и като цяло какви са връзките ни.  Мъдреци:

  Житейското ни поведение и мъдрост, склонност към мистицизъм, ниво на развитие, връзката с колективното несъзнавано.
  Свързани са със сърцето.

  -------------------------------------------------------------------------------

  Кариес- “загниване”- недостиг на жизнена сила.
  Зъбен камък- чувство на самота и барикада към нещо или някого.
  Нощно скърцане със зъби- озлобление, неприемане на поражение, несъгласие.
  Кървене на венците- чувствителност към разстройства и уязвимост на собственото доверие, загуба на вяра в себе си.
  Възпаление на венците (гингивит)- конфликт на съответната тема.
  Оголване на венците (парадонтоза)- примирение, отстъпление.
  Клатене и падане на зъби- загуба на витална сила, импотентност по цялата сьответна линия.
  Гранулом- натрупана агресия на съответното място, “бомба” и “буре с барут” към нещо.
 13. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Аз казах, ти каза...   
  Извинявай Дъга- Вики, че се намесвам, но аз не виждам ти да изказваш някакво лично мнение - освен предимно цитати. Цитати, които всички знаем и зад които явно е много удобно човек да се крие и които да се мултиплицират във всички възможни теми до задръстване. И това, ако не е спам - здраве му кажи
  Думите ти са ясни - най-вече защото не са твои, а са чужди. И най-вече защото тук има достатъчно хора, които пък имат очи и уши да видят и чуят истината, както и да мислят самостоятелно и сами да правят преценката си кой какъв е, без някой "услужливо" да се мъчи да им отваря очите..
  Но нещо май някои хора пропускат, че ние сме открили топлата вода на теориите отдавна и многото зубрене не е гаранция, че животът ни е по ноти. Както и че сладкословните оратори, разпространители на цитати, си остават само такива - оратори и нищо друго, което да ни служи за съвет и пример.
  Риторичен остава и въпросът защо всеки, който има различно от общоприетото книжно мнение - веднага бива набеден за спамещ, неудобен, бива блокиран и охулен. А разпространителите на цитати - възвеличавани за компетентни хора, с опит
  Мисля, че Азбуки се опита да ви извади от дуалното криво огледало и да ви накара да се вгледате в себе си - и за мен лично точно такива мнения имат стойност, които са базирани на личен опит и впечатления. Но, това с излизането от кривото дуално огледало - не е лесна работа за всеки. Иска се кураж да се изправиш пред себе си, да излееш душата си, чувствата си, слабостите си и да се видиш какъвто си. Иска се кураж и да устоиш после, когато ти се нахвърлят околните и ти изопачат думите, за да оправдаят собствените си намерения.
  Който иска - да си ляга с Библията, да се крие зад Ошо-визми и комунарни цитати и да се прави на духовен разбирач. Тя истината кой какъв е и как в действителност живее - не може да се скрие.

  Аз пък приветствам и поздравявам всички, които смело и открито застанаха тук и в други социални теми и открито разказаха за себе си и после бяха наругани за това.
  Нищо ново под Слънцето, приятели! Истината не е залък за всяка уста.
 14. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Детската сексуалност   
  Мда.. както и да го погледнем - и откъм психоанализата, и откъм духовните науки - щом сме тука на Земята, значи не сме чак толкова чистички и невинни Иначе, просто нямаше да сме тук.
  А детето, колкото и да не осъзнава природата на своите желания - това не прави тези желания "възвишени и чисти". Намеренията му, може би, донякъде. Но, не и природата на желанията.
  Дори и да погледнем нещата от ъгъла на това, че въплътената в него душа преди също е била в човешко тяло, имащо и преживяло същите тези желания и преди.
  Да, у децата, връзката на тази душа с по-висшите светове може да е по-силна (макар и неосъзната) - но, пак всичко е строго индивидуално.
  У зрелият човек - още повече е индивидуално. Особено съзнателният избор да приеме желанията си, нагоните си - такива каквито са - и да ги култивира и трансформира в по-висши и творчески импулси и прояви.
 15. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Интересни факти за исторически личности   
  Един от исполините на българското перо – Алеко Константинов – има изключително драматичен живот. Навремето, в университета, ми беше и един от любимците, върху когото пишех курсови работи. Така се запознах с много неизвестни неща в неговата биография. Ще разкажа за две-три от тях.
  Като потомък на знатен търговски род, детството и младежките му години са белязани с охолство.. и поради това, с непристъпната и студена самота на „висшата класа”. Белязани са и с трагичната смърт на майка му и сестрите му.
  Впоследствие, тогавашното правителство и бюрокрация всячески се опитват да възпрепятстват адвокатската му кариера - като софийски прокурор, а впоследствие и като частен адвокат със скромен кабинет на ул.”Дондуков”. Алеко, с типичния си алтруизъм и честност, винаги поема делата на онеправданите и тези, които никой не иска да защитава. Това са предимно бедни хора, които не могат да си плащат хонорара. Едновременно с това, високопоставените му врагове използват лостовете на чиновническата бюрокрация и той е принуден да води и лични дела срещу техните обвинения. Наред с това, литературният елит, също не може да му прости острото и прямо перо – и ежеседмично го подиграват във вестникарските си статии. Всичко това го води до пълен фалит и мизерно финансово съществуване.
  Като ответна реакция, напук на всичките си нещастия и с типичния си хумор, Алеко заменя литературния си подпис от „Круглый Сирота” на „Щастливец”.
  В дългогодишното си „опознаване” на този изумителен човек – попаднах и на доста любопитни факти за него. Така, например – след убийството му аутопсията установява, че мозъкът му тежи 1595 грама.. а това и до днес се смята за най-големият мозък на българин.
  Интересно е и друго: след смъртта му, родната му къща в Свищов запустява, поради липса на наследници и макар отначало в нея да влизат да живеят поред няколко семейства – при всяко от тях се констатира нещастие. Хората в Свищов започват да говорят, че в дома имало „духове и вампири” и никой вече не иска да влиза в „прокълнатата” къща. Накрая, една сиротна бабичка се настанила в една от стаите, за да пази пустата къща. Сега къщата е музей от 1926 година, но слуховете за „проклятието й” – продължавали..
  Също така: Алеко, макар да е обичал събирания с компании и пътешествия, да е бил изключително красив и забавен мъж, харесван, преследван и ухажван от жените – няма информация да е имал интимна връзка с никого. Няма информация и според медицинските архиви да е имал здравословен, психически или физически проблем, който да му е пречел да има интимни отношения.. Той просто казвал, че харесва свободата си
 16. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Транссърфинг   
  Венцислав, в частност си прав за себе си, а и ти си знаеш какво имаш предвид с поста си от личния си опит. Но, смятам, че малко хипербализираш нещата и правиш глобални изводи на база частен случай и поглед. Надявам се, че не го правиш по принцип, а в действителност познаваш трансърфинга - най-вече като практика.. Дай конкретен и реален пример защо смяташ така - иначе, мненията ти звучат несериозно
  Всеки вижда и чувства различно - и затова е важно, ако не се разбираме, то поне да се приемаме.
  Аз лично малко съм изненадана от някои негативни асоциации и нагласи, които понякога съм долавяла в отношението на хората към трансърфинга. Вероятно това е нормално, предвид разликите във възприятията и намеренията на всеки. У мен той буди положителни нагласи, цели и намерения. За пръв път се запознах с книгите преди десет години и практиките ми са отработени. Но, често съм се убеждавала, че критиките към тях обикновено са от страна на хора, които не са запознати добре, не са вникнали в дълбочината им или са настроени отрицателно към всичко, което е различно от техните предпочитания..
 17. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Кон Круз in Аскетизмът в духовното развитие   
  Много е лесно човек да бъде духовен и да запазва равновесието си, когато е далече от света и се е отдал на изолация - било то като е избягал в някой манастир, храм, ашрам и т.н. сред себеподобни. Където ги няма ежедневните социални стресови ситуации, проблеми и изпитания. Много е лесно.. Но, това си остават бягство и страх, прикрити зад псевдодуховност.
  Истинската духовност се създава, изпитва и калява в тежките условия на битието. Когато в кипежа на житейските тегоби човек трябва да запази равновесието си в досега с реалността. За мен такъв човек е духовен. Не, който просто знае как да се моли, медитира или някакви такива практики, с които се опитва да събира последователи и да продава на "непосветените" - а едновременно с това не го бива сам дори да си завърже обувките, защото бил толкова много "духовен" човек и толкова далече от суетата на "простосмъртните невежи"
  Духовният човек е този, който запазва Светлината си и в тежките житейски условия на мрак, запазва топлината си и в неуютния човешки свят на безлюбие, запазва вярата си и когато светът тръгне срещу него. И най-вече - духовният човек обича хората и изпитва потребност да е сред тях, защото има нуждата да бъде полезен на когото може. Духовният човек не се крие - той е харизматичен, той е като фар, който осветява пътя и привлича със Светлината си хора около себе си.
  Духовният човек може от време на време да има нужда да остава сам, но той не е затворен в себе си. Не. Той остава сам за да пие от вътрешния си Извор, връзката си с Бог. Но, в сърцето си никога не е сам - защото той обича света и е дошъл тук, за да претвори в него всичко, което е вложено в него, всичко което носи в душата си.
  Духовният човек знае, че е преди всичко къстче от космическата душа и всички други души са негови братя и сестри, с които има общ път, където всеки от всеки се обогатява и всеки засиява още повече само, когато споделя Светлината си с останалите
 18. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка reacted to Станимир in За прераждането   
  Опитът, според мен, става във все по-голяма степен безличен с развитието и разширяването на съзнанието. За бебетата е нормално да се учат след като се опарят, но не и за възрастните. Не че не го правят, но те имат възможността да го избегнат. Освен това поставянето на човек в дадена ситуация често води вместо до решаването й, до все по-голямо затъване в нея. Всички отрицателни навици и модели на поведение, всички нежелани автоматични реакции на случващото ни се са все резултат от опита ни. Това са реакции, които сме изградили в миналото и които продължаваме да повтаряме в бъдеще при аналогични ситуации. Те не винаги са правилни. Всъщност в изключително много случаи са погрешни в някаква степен. Съзнанието осмисля опита, изгражда някакви структури на негова база, но тези структури могат както да го разширят, така и да се превърнат в негови окови. Опитът е само храна за размисъл на съзнанието. Не винаги е нужно да те ударят по главата с чук за да схванеш дадена идея.
 19. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from mordor in Сподели настроението си с музика или стих - 10   
  http://www.youtube.com/watch?v=rMltoD1jCGI
 20. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Дао in Жената   
  ЖЕНА

  През горещото пладне на твоите мисли минава жена -
  с гърди окръглени от вятъра и с коси като слънчева примка.
  Има нещо езическо в тази видяна за миг светлина,
  в тази дреха едва закрепена и като въздуха призрачна.

  С нозе бисерни през тревите, готови да ми сторят легло,
  с тяло в росата окъпано и като търсена истина бяло -
  през твоя пулс разнебитен от борбата на добро и на зло,
  преминава жена – всеотдайна, неуловима и цяла.

  И през къпини, високи до пояс, тичаш останал без дъх –
  първичен и сам, със сърце обгорено от вятър и вик на звезда.
  И сред въздух, пронизан от слънце и зов – на постеля от мъх
  ме настигаш.. И над нас в прозрачните клони птиците вият гнезда.

  21.02.2006 г.
 21. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from Слънчева in Филмът "Властелинът на Пръстена"   
  Вторият филм - "ХОБИТ: Пущинакът на Смог" - е с българска и световна премиера на 13 декември 2013 г.
  Последният филм от трилогията - "ХОБИТ: Дотам и Обратно" - ще излезе по кината на 17 декември 2014 г.
   
  източник: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5841071
   
  трейлър: http://vbox7.com/play:dd72b90852&r=emb
   
   
   
   
 22. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from ISTORIK in Моля ви, дайте някакъв съвет.   
  just.me, разбирам те, че сигурно много страдаш.. Обаче ти самият решаваш дали да продължиш по този начин - като се оставиш на агонията, или ще решиш да действаш и промениш нещата.
  Ти сам поиска да ти се даде съвет – и аз ти казах част от моето мнение. Сега ще опитам да съм още по-конкретна:
   
  Не си търси оправдания от рода на това, че понеже в миналото нещата били виртуални и сте се карали за глупости; че някога уж сте планирали да се видите, а пък сега тя можело да те отреже и излъже; че сте си правили номера да флиртувате с други хора, че някой с някого си разменял коментари, сърчица и прочие.. - и заради всичкото това се е получило така. Не, всичкото това е много несериозно и не е причина да си вадиш някакви обективни заключения.
  Нещата могат много лесно да се изяснят – ако просто предприемеш някакви адекватни и активни действия. Като това, например да й се обадиш и да поискаш разговор (а още по-добре – среща!) – в който съвсем честно и открито да й обясниш как се чувстваш ти, какво изпитваш към нея, какви са намеренията ти и да я попиташ дали тя споделя същите желания, чувства и намерения, дали и тя иска да бъдете заедно и да се опитате да създадете една реална и пълноценна връзка. Това е. Просто бъди открит – за всичко.
   
  Ти сам решаваш дали да се държиш по едни от двата варианта:
  1. Като „лукова глава”, която се самосъжалява и бленува по някакво си виртуално минало, която страда и търси съвети от разни непознати хора в интернет, която се поддава на разни свои чувства за вина, страхове и т.н.
  2. Или пък ще решиш да поемеш нещата в свои ръце - и ще бъдеш мъж, който се бори за това, което иска.
  При първия вариант - ти не правиш избор, а се носиш по течението. Тоест, действаш на принципа, че по време на буря всяко пристанище върши работа.. Само дето в твоя случай - ти ще се превърнеш в корабокрушенец на самотния остров на самосъжалението.
  При втория вариант - поемаш отговорност за чувствата и желанията си. И действаш с ясното намерение да ги реализираш.
   
  Няма нищо сложно в това да знаеш какво точно искаш и да го направиш.
  Разбира се, тя също ще има право на избор дали ще реши да бъде с теб или не.
  Но, знай че няма нищо страшно в това да ти откажат. Ти няма да се провалиш ако ти откажат – ще се провалиш, ако сам се откажеш. Схващаш ли разликата?
   
  Аз мисля, че и двамата заслужавате много повече от една виртуална връзка. Затова – дайте си повече!
  Защото, ако има нещо, от което на нея може да й е писнало – това е именно това, че сигурно тя иска повече и не го получава от теб.
  Вярвам, че и ти искаш повече от нея.
  Може тя да се е оттеглила, защото на този етап ти не й предлагаш друга алтернатива, освен тази да сте „виртуални гаджета” - и тя просто очаква от теб, че като мъж ти би трябвало да си по-активен и да й предложиш повече.
  Така че, ако наистина си толкова силно влюбен в това момиче – направи го. Предложи й алтернатива за нещо повече.
   
  Желая ти успех!
 23. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from ISTORIK in Моля ви, дайте някакъв съвет.   
  just.me, ако ми позволиш, ще ти задам няколко въпроса: 

  Ти на колко си години? 
  Вие с това момиче виждали ли сте се и познавате ли се наживо, или всичко е било само виртуално? 
  Как така уж я обичаш и „умираш за нея” – а в същото време късаш с нея, тръгваш с друга, а после пак се „събирате” .. и всичкото това за един ден?

  Това „късане”, „изневяра” и „събиране” – реално ли е било или е било виртуално?
  Как си й показвал, че я обичаш – само виртуално и само на думи, ли? 

  Защо все се карате и защо все по нейно желание сте се „събирали”? Това означава ли, че тя и друг път си е „тръгвала”? 

  Мислиш ли, че този път на нея вече наистина й е писнало? Дали причината наистина е в „твоите грешки”? Или тя просто търси повод да прекрати връзката, защото наближава време уж да се видите и тя не иска това?   


   
  Всъщност, тези въпроси могат да бъдат и чисто реторични, ако отношенията ви са били само виртуални – защото в такъв случай отговорът ще е ясен от самосебе си: Това не е реална връзка. Това са сурогатни отношения и имитация на връзка, които ако не прераснат в едно живо физическо общуване – рано или късно се изчерпват.. И колкото по-рано стане това – толкова по-добре, за да не стига човек до зависимости и илюзии, че уж преживява нещо истинско.    
  Единственото истинско нещо в подобни случаи – това са чувствата, които човек изпитва. Но, тези чувства не са породени от емпиричната реалност. Подобни „връзки” са само в сферата на ирационалното, предполагаемото, вероятното.. и т.н. И ако те не прераснат в открити отношения с реални срещи, разговори и преживявания – те просто ще си останат в сферата на виртуалното и ирационалното, докато стихнат от самосебе, независимо с колко „виртуална храна” ги храниш. 

  Възможно е една от причините, че все се карате – да се дължи именно на натрупването на напрежение от това, че връзката ви не се развива и стои ограничена само в еднотипието на виртуалното пространство.   


   
  Да, има доста хора, които дълго-дълго „хранят” подобни отношения – и като че ли в днешно време става мода хората да „ходят виртуално”.. Най-често тези хора са движени от някакви лични свои страхове да създадат една реална връзка и да поемат отговорност за нея. При всеки причините са различни – но, в основата на подобен избор винаги могат да се открият редица личностни комплекси, страхове, психологически защитни механизми.. и прочие патологии на емоциите.  Не че е лошо човек да създава близко виртуално общуване – още повече, че понякога това е единственият начин за общуване, ако с даден човек те делят хиляди километри, континенти или океани.. Но, всичкото това е до време и не може да замести една реална връзка и физическо общуване, още повече пък да се нарече „ходене” или „любов” в смисълът им, в който те се съдържат в една истинска връзка.   


   
  Затова моето мнение е, че няма полза да се „тръшкаш и да умираш” – ако „връзката” ви е била чисто виртуална. Просто в случай, че чувствата ти наистина са толкова силни –  действай! Виж се с това момиче и намери начин да опитате да бъдете заедно в реалния живот.  Едва тогава вече ще можете и двамата да прецените дали си подхождате, дали нещата при вас се получават и дали става дума за сериозни чувства.

 24. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка reacted to just.me in Моля ви, дайте някакъв съвет.   
  Благодаря много за съветите, ще последвам втория вариант пък ако е писано ще стане. Отново благодаря
 25. Like
  Ирина - Horus - Чебурашка got a reaction from just.me in Моля ви, дайте някакъв съвет.   
  just.me, разбирам те, че сигурно много страдаш.. Обаче ти самият решаваш дали да продължиш по този начин - като се оставиш на агонията, или ще решиш да действаш и промениш нещата.
  Ти сам поиска да ти се даде съвет – и аз ти казах част от моето мнение. Сега ще опитам да съм още по-конкретна:
   
  Не си търси оправдания от рода на това, че понеже в миналото нещата били виртуални и сте се карали за глупости; че някога уж сте планирали да се видите, а пък сега тя можело да те отреже и излъже; че сте си правили номера да флиртувате с други хора, че някой с някого си разменял коментари, сърчица и прочие.. - и заради всичкото това се е получило така. Не, всичкото това е много несериозно и не е причина да си вадиш някакви обективни заключения.
  Нещата могат много лесно да се изяснят – ако просто предприемеш някакви адекватни и активни действия. Като това, например да й се обадиш и да поискаш разговор (а още по-добре – среща!) – в който съвсем честно и открито да й обясниш как се чувстваш ти, какво изпитваш към нея, какви са намеренията ти и да я попиташ дали тя споделя същите желания, чувства и намерения, дали и тя иска да бъдете заедно и да се опитате да създадете една реална и пълноценна връзка. Това е. Просто бъди открит – за всичко.
   
  Ти сам решаваш дали да се държиш по едни от двата варианта:
  1. Като „лукова глава”, която се самосъжалява и бленува по някакво си виртуално минало, която страда и търси съвети от разни непознати хора в интернет, която се поддава на разни свои чувства за вина, страхове и т.н.
  2. Или пък ще решиш да поемеш нещата в свои ръце - и ще бъдеш мъж, който се бори за това, което иска.
  При първия вариант - ти не правиш избор, а се носиш по течението. Тоест, действаш на принципа, че по време на буря всяко пристанище върши работа.. Само дето в твоя случай - ти ще се превърнеш в корабокрушенец на самотния остров на самосъжалението.
  При втория вариант - поемаш отговорност за чувствата и желанията си. И действаш с ясното намерение да ги реализираш.
   
  Няма нищо сложно в това да знаеш какво точно искаш и да го направиш.
  Разбира се, тя също ще има право на избор дали ще реши да бъде с теб или не.
  Но, знай че няма нищо страшно в това да ти откажат. Ти няма да се провалиш ако ти откажат – ще се провалиш, ако сам се откажеш. Схващаш ли разликата?
   
  Аз мисля, че и двамата заслужавате много повече от една виртуална връзка. Затова – дайте си повече!
  Защото, ако има нещо, от което на нея може да й е писнало – това е именно това, че сигурно тя иска повече и не го получава от теб.
  Вярвам, че и ти искаш повече от нея.
  Може тя да се е оттеглила, защото на този етап ти не й предлагаш друга алтернатива, освен тази да сте „виртуални гаджета” - и тя просто очаква от теб, че като мъж ти би трябвало да си по-активен и да й предложиш повече.
  Така че, ако наистина си толкова силно влюбен в това момиче – направи го. Предложи й алтернатива за нещо повече.
   
  Желая ти успех!
×
×
 • Добави...