Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Magus Trismegistus

Изключени
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Magus Trismegistus

  1. Заглеждали ли сте се в лицата на хора които твърдят че имат дарба и я използват(в помощ на хората), а в очите им?

    Диди, уточни моля те, коя точно "дарба" имаш предвид и правиш ли разлика между хора, които твърдят, че я имат и внушават това на околните, и такива, които в действителност я имат?

    Защото, аз лично намирам изключително много прилики между пациентите си с психични проблеми и т.нар. "хора с дарба", които твърдят, че я имат. :D И да, това много добре се вижда и по лицата им - лудостта не можеш я скри...

    От друга страна, познавам и достатъчно психично здрави хора, които я притежават, наред с много други морални качества.

    Мда, между другото независимо каква е "дарбата" пак човека може да изглежда с психични проблеми. А може да не е дарба, а човека да е развил някакво качество и пак да изглежда с психични проблеми.

    Сещам се, пътувам във влака преди 30-40 години и в купето група циганки си говорят за тяхна роднина. Чудеха се как можела да чете и постоянно чела книги, и дори можела да чете книга обърната наобратно. И цялото това много четене я докарало до лудостта и сега си била чисто луда. "Дарбите" не прощават на никого.

    А дори и съвсем елементарно умение може да ви накара да изглеждате най-малко странен в очите на околните. Ето, седя си снощи аз на дивана и по едно време гледам жена ми устремена с точилка към мене..... Никакво време за реакция. Скочи тя на дивана до мене и почна да млати тръбите на парното. Преглътнах и питам: "скъпа, какво става?". Оказва се, че тези над нас тропали от половин час. Имаха гости явно хората и сюрия ентусиазирани деца яко скачаха и тропаха. Ослушах се аз и верно ги чух.

    Преди година много се ядосвах на шума от съседни апартаменти. Но открих началната причина, поработих и се оказа, че в определени граници тези шумове вече просто не ги забелязвам. И жена ми стои пред мене учудена и невярваща, че не чувам този "адски шум". Не знам дали си е мислела нещо свързано с "психични проблеми", но може да не е било много далече.

    Ето, ние говорим тука за промяна на човека, за развитие на добродетели, за различно виждане на действителността. Всичко това променя хората и в даден момент те вече не се усещат как предишни форми на поведение и условности ги извоставят и изглеждат в очите на околните готови за лудница. Защото психичното здраве е точно някакво оптимизирано за успешен живот в обществото поведение, мислене и т.н. И човек се усеща накрая, че изглежда психясъл и почва да симулира поведение, но всичко това, казват, все едно почваш да го учиш като от детството и е трудно. И накрая изглеждаш психочно здрав, но вътре си яко психясъл изпълнител на роли :) хе хе

    Но пък и много "хора с дарба" са си психясали психясници. Тоест, те не са загубили усет за държане в обществото за сметка на подобряване на виждането и разбирането на света, а за сметка на илюзии и израждане на егото. Разправяха ми как един 18 годишен "черен як маг" можел да се превръща във върколак, да прелита 10-ина метра и т.н., но не можело да демонстрира това, защото учителите му били забранил.....Е, може и да ги може тези неща...

    :3d_075::3d_125:

    Шизотипно личностно разстройство

    Понятието шизотипно се въвежда за първи път през 1953 година от Sandor Rado, като комбинация от шизофрения и генотип. Според него шизотипните личности имат 2 абсолютно еднакви дефицита с тези при шизофренно болните. Затруднение при организирането, неприятни преживявания и нарушение в разбирането и осъзнаването на дадена информация.

    Шизотипното личностно разстройство е състояние при което индивидът се чувства некомфортно при осъществяването на близки взаимоотношения. Налице са нарушения на мисленето и чувствата, както и странно поведение.

    По долу са описани симптомите (по DSM-IV - Диагностичен и статистически наръчник за психичните болести), които трябва да са налице (най-малко 5), за да бъде определено дадено разстройство като шизотипно:

    Странни вярвания или магическо мислене, които влияят на поведението и не съответстват на нормите за дадена култура (суеверие, приписване на способности за ясновидство, телепатия или “шесто чувство”; при деца и подрастващи – странни фантазии или занимания.

    Необикновени перцептивни усещания, включително илюзии, свързани със собственото тяло.

    Странно мислене и реч (неопределеност, обстоятелственост, метафоричност или стереотипност).

    Подозрителност или параноидни мисли.

    Неадекватност или бедност на емоциите.

    Странно или ексцентрично поведение, чудатост.

    Липса на близки приятели.

    Свръхтревожност при общуване с другите, която не намалява при по-близките контакти, и по-скоро е свързана с параноиден страх, отколкото с негативна самооценка.

    Това разстройство не възниква на фона на шизофрения, разстройство на настроението, психотични симптоми, друго психотично разстройство или дълбоко разстройство на развитието и няма пряка връзка с соматични или неврологични заболявания. Освен това то се диагностицира при условие, че възниква в ранната зрялост. Въпреки, че за шизотипното личностно разстройство са характерни симптомите на шизофренията, включващи смущения в мислите, възприятията и речта, това което го отличава от нея е, че тези симптоми не са толкова сурови. Важно е да се отбележи също така, че хората с това личностно разстройство не изгубват връзка с реалността. Комуникацията при тях е странна, но и неразбираема. Тези проблеми на речта могат да бъдат обяснени с трудната им концентрация. Тяхното говорене е неясно. Те използват фрази, които са твърде сложни, а свободните асоциации, които правят, стават причина за това, околните трудно да проследяват мисълта им. Налице са също и междуличностни проблеми. Може да се наблюдава и деперсонализация (чувство на отчуждение от целия свят или собствената среда). Тези индивиди имат неуместни емоции. Което води до затруднения при създаването на хармонични взаимоотношения с другите. Избягването на социалните ситуации също е подчертано и се дължи на изразената социална тревожност. Те често избират да работят на места, които са под техните професионални възможности и на които не е необходимо общуване с другите.

    Епидемиология и етиология на шизотипното личностно разстройство.

    Предполага се, че от шизотипно личностно разстройство боледуват около 3% от индивидите, като то по-често се среща при мъжете. Етиологията на заболяването е аналогична на тази при шизофренията. Въз основа на изследванията на осиновени деца, както и въз основа на генетични и фамилни проучвания, може да се предположи, че шизотипната личност е синоним на това, което още Bleuler нарича “латентна шизофрения”. Приема се, че симптомите наблюдавани при шизотипното, както и при шизофренното разстройство те често се дължат на вредни комуникативни отношения в семейството. Както и на психичните разстройства на родителите Изследвания сочат, че при тези хора са налице и аномалии свързани със смущения в зародишното невроразвитие. Откриват се второстепенни физически аномалии, като тези свързани с периферията на главата, косата, абнормалност на небцето и други. Налице са също така и патофизиологични особености. Твърде възможно е да се наблюдава понижаване нивото на моноаминоксидазата, нарушаване на плавните проследяващи на очите, както и намаляване обема на главния мозък. Приема се, че шизотипното разстройство има и биологична основа. Така например, се счита, че при тези хора е налице висока активност на невротрансмитера допамин. Както увеличаване на мозъчния ветрикул. Същите аномалии се наблюдават и при шизофренията. Разграничаването на шизотипното разстройство от шизофренията в много случаи представлява проблем, поради сходството при проявата им и то особено на първоначалните симптоми.

    (Из Албена Крумова, “Личността извън норма”, София, 2004)

    :3d_068::3d_014:

  2. ...

    Мислех си за една от лекциите на Дънов в която много подробно е описал как по формата и чертите на лицето може да се разберат редица духовни качества на човека (за съжаление на мога да се сетя точно в кой материал)двете половине на лицето, които всички знаем са много различни.Двете очи- при повечето хора едното е видимо по-малко от другото и това си има значение.Дали е лявото или дясното също.Медиумните способности също са изписани в чертите на лицето и т.н.Това имах предвид.

    ...

    didi_ts, виждам, че си проявила интерес към казаното от Учителя, относно чертите на лицето. Забелязала ли си, че лявото око на Петър Дънов е малко по-голямо от дясното? Това се отнася и за лявата половина на лицето му. Как би изтълкувала този факт?

  3. Така наречената “дарба ясновидство” (телеестезия) е способност присъща на всеки човек, независимо от неговото интелектуално и духовно ниво, без значение дали е общ работник, крадец, висшист, атеист, православен, мюсюлманин или езотерик. Психоенергоинформационната методика на обучение отнема само няколко часа. Разработена е от съветски учени през 70-те години в секретни лаборатории. В момента се преподава свободно в Русия на интересуващите се. В България е разработена и усъвършенствана от един последовател на Великите Учители. Няма никаква мистика, нито чудеса – и Е. Блаватская, и Р. Щайнер пишат, че всеки може да събуди спящите сили на своята душа.

    Интересна информация!

    Дай примери за хора (по възможност българи!) които са се обучили по тази методика за няколко часа и са придобили ясновидство?

    Кой е българският разработчик усъвършенствал тази методика ?

    "Но ако хората днес не вървят в правия път, причината е, че в противовес на Великото Бяло братство, работи друга една ложа от интелигентни същества, които не са разбрали дълбокия смисъл на живота и имат диаметрално противоположни разбирания за него. Те образуват така нареченото Черно братство. Черното братство е една йерархия от същества, които заемат различни степени, в зависимост от тяхната интелигентност. За да дам една ясна представа за тяхната функция, ще кажа, че докато Бялото братство работи в клоните и цветовете на живота и по методите на клоните и цветовете, Черното братство работи в корените на живота. Докато Бялото братство работи в главата и гърдите на космичния човек, Черното братство работи в стомаха, черния дроб и червата. Бялото братство, следователно, е свързано с положителните сили, с Доброто, а Черното братство – с отрицателните сили, със Злото, в най-широк смисъл на думата. И едните, и другите сили обаче са нужни засега за проявата на живота. Службата им е строго разпределена.

    Освен тези две школи, има една трета школа – школата на Великите Учители, които са от по-висока йерархия и направляват дейността на първите две. Те си служат с методите и на едните, и на другите за своите велики цели, но не спадат нито към едната, нито към другата школа. Те са онези Велики Учители на Всемирното братство, които направляват целия Космос и които след завършване на всяка еволюция, създават нови еволюционни вълни, следващи друг план и друг ритъм."

    Беинса Дуно, "Учителят говори", "Великото Всемирно Братство"

    Поразмишлявай малко върху това Слово - готов ли си за информацията, която искаш? Ако "да" - Те ще те повикат.

  4. Така наречената “дарба ясновидство” (телеестезия) е способност присъща на всеки човек, независимо от неговото интелектуално и духовно ниво, без значение дали е общ работник, крадец, висшист, атеист, православен, мюсюлманин или езотерик. Психоенергоинформационната методика на обучение отнема само няколко часа. Разработена е от съветски учени през 70-те години в секретни лаборатории. В момента се преподава свободно в Русия на интересуващите се. В България е разработена и усъвършенствана от един последовател на Великите Учители. Няма никаква мистика, нито чудеса – и Е. Блаватская, и Р. Щайнер пишат, че всеки може да събуди спящите сили на своята душа.

  5. Заглеждали ли сте се в лицата на хора които твърдят че имат дарба и я използват(в помощ на хората), а в очите им?

    Аз нямам "дарба", защото я имат всички обикновени хора - това е екстрасензориката. Аз не се заглеждам в очите на престъпниците, защото те са добри ученици. Няма нищо "духовно" и "мистично" просто способност.

  6. Ясновидството е да можеш да видиш в една картина, а интуицията е да можеш да вникнеш в нейния замисъл.

    Май това изчерпа темата - кратко и ясно :thumbsup:

    Преведено на разбираем език - без интуицията всяко едно ясновидство е като да гледаш с наочници :D

    Темата ме интересува, тъй като в моята практика се срещам постоянно с взаимодействието между телеестезията (т.нар. "ясновидство") и интуицията, като непосредствено знание придобито емпирично и екстрасензорно от подсъзнанието.

  7. Чета написаното по-горе и си мисля колко ни се иска на нас да сведем Учителя до нещо, което в нашите очи съставлява Авторитет, да му лепнем етикет, какъвто ни се иска да лепнем на себе си.

    Учителя - Маг??? :blink:

    Учителя е... Учителя... Никаква магия няма и не може да има - достатъчно е да се прочете Словото му, да се чуе музиката му... Магиите са далеч под нивото на Учителя. Учителя за мен е Любовта и Мъдростта за нашата реалност.

    Писах за човека Петър Дънов, като Маг, а не за Всемирния Учител, проявил се чрез неговата душа. Човекът Петър Дънов е бил освен Маг и: богослов, цигулар, композитор, медиатор, пророк, лечител...

  8. Тогава да говорим за духовна жестокост. Забравяме, че кан Борис - Михаил в името на покръстването, на Христовото учение на Любовта, обезглавява 52 болярски рода - мъже, жени, деца, старци...

    Боян Мага изкупва психогенетичната си обременост (родовата си карма) от дядо си кан (княз) Борис I чрез създаването на богомилството. После родът им изчезва от историята.

×
×
  • Добави...