Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Упражнение за привличане на магнетическа сила, когато сте неразположени духом Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Изтегляне на ставите за облекчаване на неразположения

Упражнение за преодоляване на лоши състояния - * + MS Word Отпечатай

Искате ли да имате бързи резултати, преди всичко вие трябва да мислите, да чувствате и да постъпвате право. Когато човек изпадне в тежко, в лошо състояние, при което мисълта му се помрачава, чувствата му огрубяват, нека направи следното упражнение:

Поставяне дланите на ръцете една срещу друга, при което се допират върховете на пръстите.

Лявата ръка се тегли по дланта на дясната, до края на китката, след което се изправя в положение на прав ъгъл с дясната ръка, без да се прекъсва движението.

Дясната ръка се поставя върху лявата (при това положение и двете ръце са хоризонтално).

Сега, дясната ръка се тегли, хлъзга над лявата, до края на средния пръст.

Най-после и двете ръце се поставят с дланите си една срещу друга, както при започване на упражнението.

Същото упражнение се прави и с дясната ръка.


Направите ли това упражнение няколко пъти, всички лоши състояния от вас ще изчезнат. В него се крие известна житейска философия.

Като давам това упражнение, искам да обърна вниманието ви на следното нещо: хлъзгането, изправянето на ръката и поставянето и върху другата трябва да става без прекъсване. Природата не обича прекъсванията. Всяко прекъсване на движенията води след себе си нарушения, изключения в хармонията на природата. Тия нарушения могат да се изправят, хармонията на природата може да се възстанови, но за това се изисква дълго време. Всеки може да скъса едно въже, но всеки не може да го поправи. Време и майстор се изискват, докато поправят въжето, докато го възстановят в първоначалния му вид.

Като правите упражнението ту с дясната, ту с лявата ръка, вие се поляризирате. Ако спазвате правилата, ще видите, че Божествената наука разполага с ред формули, които правилно изнесени, създават големи преобразования в човека. Ако човек прилага тия формули, той лесно ще се подмлади. Това може да стане в един ден, но днес не е време за моментално подмладяване. За всяко нещо в природата има определено време.

Вие не знаете още да употребявате упражнението, което ви дадох, но достатъчно е в първо време само да го извадите от калъфа. Динамическа сила се крие в пръстите на ръцете! Всеки пръст е свързан с един свят. Значи, десет пръста, това са десет свята. Те са мощни сили, с които трябва да се свържете. Влезете ли във връзка с тях, от пръстите ви ще излиза толкова голяма светлина и сила, че земята ще се разклати. Ако в ума ви няма никакво съмнение, и ако в сърдцето и волята ви няма никакво колебание, всичко това може да се постигне. За тази цел вие трябва да работите за Бога. Каквато и работа да започвате, работете я от Любов към Бога.


“Отиване и връщане”, стр. 118, 119, 141.
 
Окултни упражнения
Беинса Дуно
Издателство: Бяло Братство
София, 2009 г.
ISBN: 978-954-744-105-7

посещения: 8192

- * + MS Word Отпечатай
Ако видите грешка или неточност в този текст, моля пишете ни.
 
« Упражнение за привличане на магнетическа сила, когато сте неразположени духом Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Изтегляне на ставите за облекчаване на неразположения