Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Всичко каквото Бог е вложил във Вселената, да се реализира в нашата душа. Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Развиване на волята и осъществяване на контакт с живите сили на природата

Упражнение за концентриране, владеене на мускулите и подобряване на кръвообращението
Младежки Окултен Клас, 04.01.1925
- * + MS Word Отпечатай

В окултната наука съществуват методи, разумни методи разбира се, за проява на волевата сила.

Да направим едно упражнение: (Всички прави.)


Лявата ръка право надолу, дясната ръка настрани.

Дясната ръка слиза върху китката на лявата ръка.

Дясната ръка прави движение по лявата ръка нагоре, над главата, в дясно, настрани и надолу. Когато се прави това упражнение, произнася се следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моят ум ми продиктува.”

Същото упражнение с движение на лявата ръка и следната формула: „Аз мога да направя всичко, което моето сърце ми продиктува.”

Това упражнение е приятно за концентриране. Формулките може да произнасяте и мислено. Тогава е за концентриране. А ако ги произнесете гласно – тогава е за усилване. Тези упражнения са необходими за владеенето на мускулите, при това с тези движения вие подобрявате вашето кръвообращение.

Това упражнение ще го употребявате за 10 дена. Но законът е следния: няма да употребявате двете едновременно. Щом сте паднал духом, тогава ще употребите първото упражнение (движение с дясната ръка). Понеже то е активно, ще превърне вашата пасивна енергия. Щом пък се усещате много енергичен, тогава ще употребите второто упражнение (с движение за лявата ръка). То ще урегулира вашите набрали енергии. Така че в разстояние на 10 дена всеки един, според състоянията си, ще употребява или едното или другото упражнение. Ще спазвате един закон. Тези упражнения ще ги правите докато ви е приятно, щом не ви се прави вече, спрете. Въобще движенията, които стават с дясната ръка, са по-ефикасни, помощни. А движенията с лявата ръка ние употребяваме само, за да възстановим едно равновесие.


Сега, друго едно упражнение:

Прави. Ръцете хоризонтално настрани. Затворете очите си. Концентрирайте се нагоре. Така затворете ръцете си над главата като един триъгълник. Концентрирайте се. Разтворете ръцете си и ги дръжте малко хоризонтално. Снемете ръцете си долу.

Насока и направление на енергията
 
Из том „Новите схващания на ученика”, МОК
текстът е предоставен от Издателство Бяло Братство
обработен е в ПорталУики към дата 16.02.2009 г
подлежи на допълнителна обработка

посещения: 10229

- * + MS Word Отпечатай
Ако видите грешка или неточност в този текст, моля пишете ни.
 
« Всичко каквото Бог е вложил във Вселената, да се реализира в нашата душа. Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Развиване на волята и осъществяване на контакт с живите сили на природата