Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • постове
    94
  • коментара
    32
  • прегледа
    57166

А когато делфините плачат ... всички мислим за диети !


Деяна

2373 прегледа

Ще се наложи за малко да ви секна режима и да ви разваля прекрасния ден !

20731_1346607912274_1443582422_9330.jpg

18653_1346206982251_1443582422_9322.jpg

18653_1346206942250_1443582422_9322.jpg

Питам ви ... пеят ли делфините сега?Къде е баланса между добро и зло ?Къде са ви очите за тези неща и къде са ви сърцата ??? Как тази гледка ви се отразява на прекрасно розовия свят ?Как спите изобщо?

Аз може за вас да съм едно малко дете ,но поне имам сърце !

Петиция Stop Dolphin massacre in Denmark

http://www.petitiononline.com/Dolphend/petition.html

Видео : http://www.youtube.com/watch?v=doYFVP34HEE

Приятно ви гледане

12 Коментара


Recommended Comments

Деяна, аз мисля, че е безсмислено да се пише в този форум за този проблем - няма кой да те чуе. Добре си постнала снимки и инфо, аз също написах - ала всуе - не е това мястото.

Тук се говори с други Богове, моят Господ се бори и жали.

Линк към коментар

Да, изродско е! Да, нечовешко е! А кое е човешко и хората както живеем сега, мислим и чувстваме сега хора ли сме? Не мисля! Делфините се избиват масово, китовете също! А животните? Дивите особено - тяхното убийство, така нареченият "спортен" лов за мен е равносилно на убийството на хора! Каква е разликата - почти никаква! Животните имат точно същите емоции както и ние! Имат интелект колкото 3-10 годишни деца, в зависимост от вида си! За мен убийството на кое да е животно е равносилно на убийството на човек! Нима убиваме децата си, защото са по-нелогични? По-нелогични да, но далеч по-свързани с целокупния живот, с Вселената ако щеш! Ако преди столетия и хилядолетия убиването на животни е било що годе в крак с еволюцията ни, сега е проява на чудовищна примитивност, варварщина, безсърдечно малоумие, духовна тъпота и липса на Човешко в двуногите убийци! Цялата ни цивилизация сега е толкова механистично плоско принизена, ориентирана е в посока разрив с всичко човешко и свято! Ценностите са преобърнати. Хората винаги са доказвали как умеят да задоволяват малоценността или примитивността си като се изтезават един друг, убиват и наслаждават на убийствата си! Колко е по-лесно да се убиват животни - за тях дори закони няма. В Б-я например няма. Всеки може да застане на площада и да изтезава до смърт висш бозайник - нищо, че по сърдечна интелигентност този бозайник е по-човек от повечето хора! А огромните организирани касапници, в които живите същества са третирани като продукти, като стока, като производствени единици?

Разумът на интелекта е важен - съвременното човечество обаче дотам се е насочило единствено към него, че все повече се откъсва от онзи по-всеобхватен и цялостен разум на сърцето, на целокупното възприятие на света и процесите в него! Ако логиката е мерило за човечност, всеки компютър (AI) би бил по-човек от който и да е въглеродно процесиращ информацията интелект (биологичен човек). Да, но не е. Само инструмент е в ръцете на една по-широка интелигентност, връзката с която официалната наука все по-тотално губи. А нали науката е съвремената религия... За щастие има много Хора, които са Човеци в истинския смисъл на думата - с жива връзка с цялото! Бъдете Човеци...

Линк към коментар

А аз смятам,че няма хора със сърца ! Няма ги просто .Това е безкрайно тъжно ,ама безкрайно!Да ми махнат блога от главната страница за какво говори ?За хора със сърца ли?Щото говоря каквото мисля ... ей за това !!!

Те не мислят за това какво се случва .Те мислят за себе си .Оставят красиво написаните думи и разни приказки от хиляда и една нощи ,а истината остава пак скрита.

Светът и ши*ано място !!! Ние си го направихме такова ....

Линк към коментар

А аз смятам,че няма хора със сърца ! Няма ги просто .Това е безкрайно тъжно ,ама безкрайно!Да ми махнат блога от главната

Светът и ши*ано място !!! Ние си го направихме такова ....

Светът е проекция на хората. Всеки да си вярва в каквото си ще, това е. Просто не рачитай нито на подкрепа, нито на разбиране. Следвай легендата си, само това ще те направи щастлива и ще ти донесе удовлетворение :-)

Линк към коментар

Здравей, Деяна!

Пиша ти тук, защото обещах да ти кажа позицията си.

Искаш да знаеш какво правя за делфините, нали? Ще ти кажа.

Ти си от уж от Варна.. А знаеш ли, че през миналото лято морето изхвърляше мъртви делфини и само по Варненския залив за месец август – те бяха над 20? Не знаеш. Както не знаят и всички, които като теб „спаха”, докато ние действахме по въпроса. Знаеш ли колко теми открихме, в колко сайтове писахме, колко подписки правихме? Не знаеш. Знаеш ли как всички ни се смяха тогава и как нямаше полза от действията ни. Не знаеш.

Силно се надявам в момента в Дания да не им е до смях, предвид предизвикания обществен интерес.

Искаш и за делфините в Дания да поговорим. Добре.

Знаеш, ли че снимките и информацията, които си намерила – всъщност са стари и са от 1988г., когато размерите на жертвите са далеч по-малко от сегашните? Знаеш ли, че традиционният „празник” на клането започва от лятото и не е еднократен акт през годината, а многократен? И че Европа заговори за него чак есента, а тук за пръв път се спомена едва в края на ноември? Знаеш ли, че досега няма ефект от всичкото това говорене? Не вярвам и да има, докато само се говори и се врещят празни думи. Защото е много лесно да си пишем на топло пред компютъра, докато сме вкъщи или на работа – и да чакаме нещо да стане от самосебе си.

Хубаво е, че и ти пишеш за това, че протестираш. Пиши, направи още поне двайсет публикации, разпространявай ги където се сетиш, говори на всички за проблема. Подкрепям те.

Но, от сълзи няма полза и много повече се надявам всички от цял свят, които парадират с някаква загриженост, да намерят начин това лято, когато започне поредния „празник” на клането – да имат смелостта да отидат на място и да направят жива верига с телата си, да чуят наживо плача на делфините, на нагазят до врата в кръв, за да спрат с телата си убийците.

Защото, ако днес посягат на делфините ни – утре някой ще посегне и на децата ни.

Ние с Кристен ще бъдем там това лято.

А ти? Какво РЕАЛНО ще направиш ти?

Линк към коментар

Деяна, ти обвини всички в безучастност и настояваше за отношение. Това не е ли "търсене на отчет"?

И накрая, не излиза ли, че ти освен на думи - друго отношение нямаш?

Ако не искаш да ти търсят отговорност на теб - не търси отговорност и ти на другите.

Щом смяташ, че има оправдани убийства на животни - то тогава ти не се отличаваш по нищо от философията на датчаните и останалите, които смятат че убийствата на това, което ядят са оправдани.... . Колко удобно да оправдаем това, което ядем.

Линк към коментар

Мога ли да ви попитам - вие големи хора, мъже и жени, що нападате по такъв начин едно дете?

Отстрани погледнато, звучи злобно и неоправдано поучително - представям си някакъв размахващ се пръст. След като имате ваша си философия, си я споделяйте помежду си или в темата - без да адресирате конкретно към никого прозренията си за месоядството и опазването на околната среда!

Всеки с пътя си.

Линк към коментар

Мона, уважавам лоялността ти да защитиш протежето си. Но, Деяна е дете толкова, колкото аз съм бабата на Червената шапчица. Защото въпросното „невръстно дете” от пет години скача срещу другите и бърка такива гнусни публични интриги – че просто се чудя как не ми е накипяло да й поискам съдебна отговорност заедно с бившата й „господарка Селенейка”, на която беше протеже до вчера. Няма и да го направя – по ред причини, предвид всички тези нищожни и жалки напъни на Деяна да си избива комплексите и личните си житейски неудачи, прихващайки се към „силните на деня”.

Всеки има право да скача срещу когото си иска и няма оправдани мръсотии – независимо дали ги вършат „деца” като Деяна или „дъртаци” като нас с теб. И всеки отговаря за това, което е свършил. Моята съвест е чиста и не си губа времето с неразумни „деца” – само изразих мнение, което явно вие не разбирате от позицията на разума, а само от личната си афектирана слабост и пристрастност ..

Извинявам се за намесата си – изтрийте ме, ако така ви е удобно и продължавайте с интригите и повръщанията си.

Ваш плевел с индивидуалност, измежду бостанските безлични цветя: Кристен Ернрот

Линк към коментар

Знаеш ли, Луциус и Чебурашка, взели сте много насериозно. А животът е кратък. Леко неглижиране ще се отрази добре :)

И понеже темата е за делфините, които биват избивани по мръсен начин, вече има и решение, т.е. никой не стои със скръстени ръце, имаме повод за празнуване.

Благодаря и на Деяна, че се включи активно в тои процес.

И за всички, които имат отношение към въпроса. Наздраве :)

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...