Jump to content

Guidelines

Прочетете също: Oтговорности и права на на модераторите и Модераторски мерки.

Морална основа
Участниците в този Портал носят преди всичко отговорност за изказаните мнения и коментари пред собственият си морал. Остaвя се на личната морална преценка на всеки да реши каква информация да публикува (доколкото тя не противоречи с описаните по-долу правила).

Положителност на мисълта и общуването. Място за себепознание
Важно изискване за съвместната работа във форумите на Портал е положителната настройка и топлата атмосфера. Моля, отнасяйте се към форумите като място за себепознание, а не като към средство за забавление или почивка. Моля, спазвайте дух на толерантност, уважение и конструктивност при участие в темите.

Почит и уважение към участниците и към Портала
Взаимната почит и уважение между участниците са важно условие за хармония. Моля, бъдете вежливи и внимателни и към Модераторите. Те са на ваше разположение за помощ и съвет. Използването на нецензурни думи или злословеното / обиждането / нагрубяването / заплашването / подиграването / иронизирането на участниците (и тяхната позиция) не се допуска. Порталът толерира различните мнения по даден въпрос, но не и тези които имат за цел да компреметират по някакъв начин някой от участниците (или други лица). Нарушаването на това изискване би довело до изключване от форумите на сайта.
Моля, не пишете цели теми/мнения с главни букви, тъй като това се счита за викане.
Не е позволено подбуждането на други участници да нарушават правилата за участие във форумите.
Не е позволено публикуването на ЛС във форумите без съгласието на двамата участника.

Академичност при цитиране
При цитиране на мисли / кракти текстове, моля посочвайте точния източник във формат: автор, книга, ISBN(ако има); страница. Ако цитата е от интернет, посочете и точния линк. При преразказване на мисли / идеи е препоръчително, но не е задължително да се посочи източникът на инфромация. В случай, че дадена тема (или дадено мнение) е написана "по вдъхновение", това трябва да бъде изрично споменато. Моля не публикувайте медиумични текстове или линкове към такива във форумите на портала.

Яснота и насоченост на темите и мненията. Лаконичност
Всички теми (и мненията в тях) трябва да бъдат пряко свързани с дадената категория и дадения форум/подфорум. Всички теми/мнения, които не отговарят на това изискване, ще бъдат премествани в отговарящите на тях категории / форуми / подфоруми.
Темите и мненията не трябва да бъдат много големи по обем. В случай, че искате да публикувате тема или мнение с размер по-голям от 3 принтирани страници, моля изпратете ЛС (лично съобщение) с информацията, която искате да публикувате до някои от администраторите, за да получите разрешение.
Нови теми, които повтарят съществуващите такива ще бъдат изтривани или премествани. Теми, които не отговарят на форумите, в които са поставени, ще бъдат премествани или съответно изтривани.
Нови теми, които вече са обсъждани, ще бъдат затваряни или обединени със стари теми с подобно съдържание.
Имена на теми, които не са достатъчно описателни и ясни, ще бъдат променяни.
Мнения, които не са по дадена тема, ще бъдат премествани в съответната за тях тема. По прценка на модераторите определени мнения могат да бъдат поставяни за начало на нови теми.
Не се допускат мнения, които са свързани с политика, политици, политически партии и организации.
Дадени няколко последователни мнения от един и същи участник в дадена тема (без включване от други участници), ще бъдат обединявани в едно мнение.
Мненията, които давате във форумите трябва да бъдат на разбираем за участниците език. Ако изполвате специфични термини, моля обяснявайте ги.
Не е разрешено публикуването на едно и също мнение в повече от една тема.
Не е позволено обсъждане на действията на модераторите във форумите или останалите части на сайта. Ако искате да им кажете нещо, пишете им на ЛС или дайте мнението си в темата "Предложения и Препоръки".
Не е позволено обсъждането на правилата за участие.

Лично начало
Тук не е място за разрешаване, дискутиране на проблеми и обслужване на общества, организации и партии. Участието във форумите на Портала е лично. Това ще бъде стриктно съблюдавано от Модераторите.
Мненията и темите на участници, които решат да прекратят участието си във форума, остават във форума.
Моля, използвайте само един потребителски акаунт при публикуване във форумите. Потребители, които нарушават това правило подлежат на бан.
Модераторите си запазват правото да променят имената на акаунти, които сметнат за неуместни за този сайт.
Модераторите освен собствените си акаунти могат да ползват за административни нужди 3 администраторски акаунта: admin, admin2 и admin3.

Споделяне на целите на сайта
С участието си във форумите вие декларирате, че сте прочели целите и задачите , които сайта си е поставил и сте сългасни да съдействате за тяхното реализиране.

Реклама
Порталът не е място за комерсиална реклама. От друга страна, създателите на Порталът препоръчват, даже насърчават публикуването на обща информация (с некомерсиална цел!) за нови книги, ауди-видео и други продукти, които са свързани с Целите и Задачите на Порталът.
Въпреки очевидната ориентация на сайта във форумите няма да допускаме директна и агресивна реклама и пропаганда за едно или друго учение и доктрина. Публикуването на информация за лекции, семинари, курсове и събирания, както и отварянето на нови теми свързани с доктрини на различни идейни течения може да става само с разрешение от някой от администраторите.
Модераторите си запазват правото да слагат новини във форумите и сайта, както и да спират определени новини в случай, че сметнат, че те не са в синхрон с целите и задачите на сайта.

Лични картинки (аватари) и подписи
В този форум не е разрешено ползването на лични картинки (аватари) и подписи, които изразяват тъга, насилие и еротика. Също така моля не ползвайте лични картинки или подписи със снимки на духовни или религиозни водачи, както и на политици.
Не е позволено да слагате аватари или снимки с писмени призиви към други хора или към модераторите, както и снимки/ картинки с езотерични символи. Екипът на сайта си запазва правото да не допуска и лични картинки / подписи, които сметне, че не са в духа на сайта.
Моля не слагайте линкове или банери към собствените си сайтове или към други сайтове в подписите си във форумите.

Кирилица
Препоръчително изискване при регистрация е потребителското име да бъде на кирилица и от него да става ясно пола на участника. По възможност потребителското име трябва да отговаря на името на участника (освен ако вече името не е заето). При писането на теми и мнения, също трябва да се ползва кирилица. Екипът ни ще Ви бъде благодарен ако пишете на граматически коректен български език.
Ако слагате цитати на други езици, моля превеждайте ги на български.


  • Модераторите си запазват правото да изтриват без предварително известие всички теми/мнения, които не спазват описаните по горе правила за работа, както и в някои изключително редки случаи, теми които сметнат, че не са в духа на сайта.
  • Повечето текстове в библиотеката са с авторски права на съответните издателства и/или автори (изрично посочени под всеки текст) и са публикувани с некомерсиална цел.
  • Екипът на Портала не поема никаква отговорност за публикуваните теми, мнения и текстове от участниците.
  • Не се предоставя лична информация за участващите във Портала на трети лица или организации.
  • Екипът на Портала си запазва правото да затваря сайта, както и да променя правилата за работа (или в определени случаи да правят изключения от правилата) по всяко време и без предварително предизвестие.
×
×
  • Create New...