Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Aliya

Участници
  • Общо Съдържание

    164
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Профил Отговори добавени от Aliya

  1. Когато покрай теб мине един Исус, или един Буда, или човек като Учителят, не може да не го последваш. В такъв човек Любовта се е изляла и когато погледнеш в очите му, безкраят те понася със себе си. Едно просветлено човешко същество е като магнит за човешките сърца, като полъх от вечността, който разгаря позагасващия и посипан с пепелта на безброй ненужни желания огън в собствената ти душа.

    1. Aliya

      Aliya

      ... ненужно и излишно от живота ти. Пръстите на ръцете ти, доскоро стискали в здрава хватка любими притежания, вещи и хора, заблуди и идеи, отпускат своя юмрук и през тях оставяш да изтече цялата "митарница". Защото ти вече не си митар на служба, а си се превърнал в танцуващ в екстаз дервиш, открил най-ценното съкровище - свободата да бъдеш себе си.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  2. Когато покрай теб мине един Исус, или един Буда, или човек като Учителят, не може да не го последваш. В такъв човек Любовта се е изляла и когато погледнеш в очите му, безкраят те понася със себе си. Едно просветлено човешко същество е като магнит за човешките сърца, като полъх от вечността, който разгаря позагасващия и посипан с пепелта на безброй ненужни желания огън в собствената ти душа.

    1. Aliya

      Aliya

      Когато Исус те погледне, цялото Съществувание те гледа през неговите очи. И тогава разбираш, че всичко, към което си се стремял до сега - постове, пари, имане, е просто плява, подир която напразно си търчал да я събираш през всичките отминали години. Когато Самата Любов те гледа през очите на един Учител, ти самият вече не си, разтваряш се в Неизразимата Единствена Истина, разтапя се металната броня на всичките ти досегашни съображения и вярвания и заедно с разтопения метал си отива и всичко ...

    2. (See 1 other reply to this status update)

  3. Вие вярвате ли в прераждането?

    1. Aliya

      Aliya

      Да вярваш, значи да не знаеш. Вярваш тогава, когато не знаеш от своя собствен опит. В прераждането няма защо да вярваш или да не вярваш. Прераждането е твоята собствена опитност, за която един ден си спомняш, денят, в който си готов за това.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  4. "Най-разпространената и най-болезнена грешка, която жените правят, откакто свят светува, е да си мислят лековерно, че с любовта си могат да променят мъжете, които обичат".

    1. Aliya

      Aliya

      Истинската любов не иска да променя никого и нищо - тя те приема такъв, какъвто си!

    2. (See 3 other replies to this status update)

  5. "Посветете един ден на мълчанието. Не говорете, само наблюдавайте. Опитайте се да не казвате на себе си или на друг какво да прави... Единственият глас на Бог е тишината". Уейн Дайър, "Промени мислите си, промени живота си".

    1. Aliya

      Aliya

      А защо само един ден!? Мълчанието е храмът, в който всеки ден трябва да влизаме!

  6. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

    1. Aliya

      Aliya

      Мълчанието е отваряне на вратата, за да могат мистериите да влязат в теб! Другото има на мълчанието е медитация.

    2. (See 7 other replies to this status update)

  7. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

  8. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

    1. Aliya

      Aliya

      Аз вече предупредих за това - "Аз ще Ви смутя":)

    2. (See 7 other replies to this status update)

  9. "Аз не съм философ, който се опитва да създаде система от мисли. Аз съм мистик, който се опитва да предаде мистериите, които ми се откриха. Аз ще Ви смутя!

  10. "Вашите деца не са ваши рожби. Те са синове и дъщери на копнежа на Живота за живот. Идват чрез вас, но не от вас".

×
×
  • Добави...