Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Марлагет

Участници
 • Общо Съдържание

  8
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Не казвам

Последни Посещения

2980 посещения на профила
 • Meli

 1. Марлагет

  Усукване на косата

  Божидар, благодаря за мнението ти. Понеже получих и на лично съобщение мнение и съвет от човек, който има подобен навик, реших да споделя и друго виждане по въпроса за причините и следствията, освен това, което тук говорите. Само че е на английски език. http://www.hairpisodes.com/2009/01/hair-twirling.html, а оттук и този линк http://www.crystalinks.com/nervoushabits.html, в който се казва, че вредните навици, свързани с косата са по причина желание да се отвори коронната чакра, за да се види отвъд емоциите. При мен например (аз много рядко имам безконтролно влечение да го правя), този навик се проявява, когато се опитвам да разгадая нещо трудно, например софтуера за управленско счетовоство, по който имам изпит скоро. Не ми е скучно, просто е твърде абстрактно да се учи без да се работи и е сложно написано, т.е. изисква ми огромни усилия за концентрация, но си налагам да го разгадая, защото е полезно за работата ми. Т.е. това е някакъв тип анти-стрес реакция на организма ми. Интересното е, че се е появило в детството за първи път, около 5г. възраст, когато в семейството ми е имало напрежение между родителите, но не са ме лишевали от ласки, а и това едва ли е единственият фактор за тази реакция, във всички семейства има напрежение между родителите. Тогава майка ми е предложила да ме острижат гола глава, но баща ми - на майтап и на сериозно - е предположил, че ще започна да си потупвам косата, когато набоде. И наистина, нещо такова се е случило на главата на едно чернокожо дете от градината - учителката се оплаквала от мен, че го бия... Какво да ви кажа...Сега ми е смешно, но...факт. Детето ми не ме е виждало да си усуквам косата, повтарям. Така че няма връзка. А и при нея е просто лапане на кичурчетата, които й гаделичкат бузките вечер преди лягане. Между другото, не знам как бързо решихте, че съм жена, профилът ми не е уточнен, въпреки ника. Това не е просто един женски навик. Невероятно е колко много мъже имат същия навик. Дори видях едно момченце в групата на детето ми, което прави това понякога, но то е съвсем весело, умно и игриво дете.
 2. Марлагет

  Усукване на косата

  Благодаря на всички за съветите! Съжалявам, че си се шокирала, Мирослава. И аз се шокирах от фермана ти. Голяма прегръдка за Мария-София, защото тя напипа най-точно какво ме интересуваше. Фактът, че влязох тук, е показателен за намерението ми да намеря алтернатива на ситуацията ни. Не познавам никого от вас, а ви взимам на сериозно. Хомеопатката ни не ни иска пари вече, отношенията ни са по-различни, а и не може да се каже, че сме силно привързани. Просто засега не сме намерили друг вариант - лекар или хомеопат, който хем да помага, хем да не ни струва скъпо, защото не сме стабилни финансово. За косата - да, едно от обясненията, които и психолозите дават, е привличане от другия пол. Но при мен не е това. Благодаря все пак на всички за желанието да помогнете, кой с каквото може. Весело посрещане на Новата Година. Желая ви много любов и радост в сърцата ви.
 3. Марлагет

  Усукване на косата

  Мария-София, ако знаеш колко болезнен е тоя въпрос! Хомеопатката ми е от 7 години, тя е създателката на хомеопатичните лекарства в София, много голям специалист е, завършила е и в Англия и е привърженик на английската школа, естествено, страшно принципна е в разбиранията си. Много пъти съм чувала противоречиви мнения по въпроса за шоколада, та не знам вече, но тя все ми се кара, като попитам за това, защото смята, че като е казала веднъж, няма какво да се обсъжда повече. Не ни разрешава и това е. Веднъж смених хомеопата, но доведе до супер отежняващо положение детето ми. Та не смея вече, освен това и ние не живеем в България, та още по-трудно, тук хомеопатите са по френската хомеопатия, толерират алопатични плюс хомеопатични продукти, лекуват се по симптоми, а не цялостно и пр. Затова само с българската ни хомеопатка поддържаме връзка. А иначе така умираме за шоколад всички вкъщи!... Не ни разрешава също мента, кафе, кола, почистване с остро миришещи препарати (това не мога да го изпълня естествено) и др. силни милицми от препарати (за коса например и пр.), както и лекарството да не стои в близост до GSM и модеми и уреди за дистанционно управление, които излъчват огромно радиомагнитно влияние. Също и на летищата не позволява да се сканират лекарствата, та се разправяме с персонала..., но те слава Богу са разбрани за хомеопатичните и така живеем...
 4. Марлагет

  Усукване на косата

  добре, ще й го кажа, благодаря! само дето така ми писна да се лишавам от любимия си шоколад, вече толкова години!!!....
 5. Марлагет

  Усукване на косата

  Знаех си, че някои хора ще го обърнат на подигравки... Сигурно е смешно да нямаш проблем от тоя род. На мен не ми пука, аз нито съм хахо, нито животът ми се върти около този проблем, но сега виждам, че дъщеря ми, която скоро направи 4 години, посяга към косата си и си я лапа, замислям се, да не й го предавам наследствено (тя не ме е виждала да правя такива жестове). Така че ми хрумна, че може би трябва да потърся още алтернативни решения. Зная това за класическата хомео, което е написано по-горе, права си за всичко, но понеже аз съм от 7 години на такава, също и детето ми и мъжа ми, а никога досега не съм се замисляла да кажа за този си навик на хомеопатката си, нито пък за страха от паяци Чудех се дали изобщо го има като симптом в хомеопатията, дали би се взело предвид... И дали би могло да се работи върху това, защото на мен очевидно не ми е помогнало. А хомеопатията ми излекува други неща... и помага на детето ни за кожни проблеми, настинки и белодробни проблеми. Това с бръсненето на главата също не е решение. Както и да е, благодаря ви за желанието да помогнете.
 6. Марлагет

  Усукване на косата

  Да, този ред на мисли и аз го достигнах, моят начин на борба донякъде съвпада с предложеното от теб. Просто откакто разбрах за болестта се поуплаших, да не се смахна съвсем и да не ми щукне да се скубя, не да Боже... Имам се за достатъчно разумен и щастлив човек иначе, но си имам и проблеми, както всеки, та мислех дали хомеопатията няма да има лекарство за проблема, както иначе има за страх от паяци например (така поне ми е известно). Този форум го открих като търсех иначе форуми за хомеопатия, не знам дали съм на правилното място... Благодаря ти за отговора
 7. Марлагет

  Усукване на косата

  Май никой няма идея как ...
 8. Марлагет

  Усукване на косата

  Здравейте, Наскоро открих в едно френско психологично списание, че хората, които имат навика да си усукват косата, са в лека форма болни от болестта, която иначе кара хората да се скубят до оплешивяване - трихотиломания. Усукването на косата при мен е навик, който имам от детсвото, от около 5 годишна възраст. Учудвам се, че колкото и да не одобрявам навика, не мога да се оттърва от него и сякаш пръстите ми са самостоятелни личности и не мога да ги контролирам, те сами си отиват в косата ми. Потърсих в Интернет twirling hair и открих няколко статии, но не намерих предложения от хомеопатията за справяне с проблема. Знае ли някой нещо по темата и какъв съвет може да даде класическата хомеопатия за този проблем?
×