Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Katrin_

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

617 посещения на профила

Katrin_'s Achievements

  1. Благодаря Ви за отговора, д-р Първанов! Започвайки с антидепресанта си мислех, че от постоянния стрес, свързан с работата и неприятни ситуации в личния живот, нивото на серотонина ми е паднало и набавяйки си го, нещата ще си дойдат на мястото. Факт е, че това не се случи и че подобрението беше в много лека степен. Отдавна разбрах, че начинът ми на мислене и ниската самооценка не ми носят добро. Разбирам, че трябва да потърся помощ от психотерапевт, защото сама не виждам как да ги променя, а така не мога да живея повече! Прочетох и други ваши мнения и продължавам да чета. Благодаря за отделеното време!
  2. Прочетох отговора на въпроса си в тема на д-р Тодор Първанов. Ако някой знае за добър психотерапевт в Шумен, нека ми пише. Благодаря предварително!
  3. Здравейте! Жена съм, на 33г. Измъчва ме постоянна тревожност с много чести панически атаки. През последната седмица пулса ми е почти постоянно над 100, кръвното ми е високо, стомахът свит и това през 90% от деня. За десерт, стягания в сърдечната област, задушаване, чувство, че не мога да преглъщам, замайване, пулсации в главата, изпотяване. Последните или се редуват - ако не е едното, ще е другото.. Друга екстра са паническите атаки, които се проявяват със сърцебиене, прилошаване и чувство за странност. Вече не мога да се храня нормално, не излизам, не мога да спя, не мога да се концентрирам, не помня добре и не мога да правя почти нищо, а малкото, което правя е с треперене...Мислите ми са само към тревожността и към това, че ще полудея или ще умра. Преди година бях в същото състояние и пих антидепресант и Xanax. Облекчение имаше, макар и някои от симптомите да останаха в лека форма. И ето, няколко месеца след спирането, симптомите пак са тук, с всичките им екстри. Искам да попитам специалистите във форума дали това мъчително състояние е лечимо само с психотерапия? Или първо хапчета, след това психотерапия? Опитът ми показва, че само с антидепресант няма да се излекувам.
×
×
  • Добави...