Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Skylove

Участници
 • Общо Съдържание

  5
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Репутация Активност

 1. Like
  Skylove reacted to Кон Круз for блог пост, Любопитно за роми и расист   
  Кратък мой разказ от по - миналата година, касаещ  действителни неща.
  "Днес един мой познат ми разказа следната поучителна история. 
  Преди години, докато бил студент в град, който ще означа с буквата "Я", той и негов приятел се отдали на запой в същия този град. Приятелят му бил расист (и все още е, но в по - малка степен). Мразел циганите и работейки като охрана в магазин - побийвал тези, които се провинявали. На тялото си има татуировка с лика на Херман Гьоринг (ръководител на "Луфтвафе" - военновъздушните сили на Нацистка Германия). Два дни познатият ми и приятелят му расист пили и се веселили. Решили да продължат наливането в гр. П. и отпътували натам. Сърцето на татуирания започнало да бие много учестено и той се притеснил за живота си. Потеглили към болницата, пред която моят познат оставил расиста и друг свой приятел и влязъл в лечебното заведение, за да търси помощ. Междувременно, расистът припаднал от притеснение и изтощение. Момчето, което стояло при него го оставило и влязло в болницата, за да търси помощ. Видяло някакъв лекар и му обяснило за какво става дума. Лекарят му казал нещо от рода на: "Ами тук има носилка. Вземете я и го донесете!" Трима цигани, без да са молени, взели носилката и помогнали за пренасянето на припадналия младеж в болницата. Расистът по - късно се възмутил от това, че лекарите и други българи не са му се притекли на помощ. В този ден, отношението му към циганите станало по - добро, защото от личен опит се убедил, че не всички са еднакви.
  Много езотерици биха казали, че тази случка е начин за това висшите сили, които често биват наричани с думата "Бог", да въздействат позитивно върху духовното развитие на младежа."
 2. Like
  Skylove reacted to Кон Круз for блог пост, "Небето е мъж, Земята — жена"   
  Наистина, никога обичаният не търси, без да е търсен от любимата. Щом светкавицата на любовта блесне в едно сърце, знай, че друго замира от обич.
  Когато в твоето сърце сияе обичта към Бога, не се съмнявай в Божията обич.
  За да ръкопляскаш, винаги са ти необходими две длани.
  Божествената мъдрост е съдба и по нейния закон обичта ни съединява един с друг.
  Нейната повеля свързва всяка частица от света с другата половина. В очите на мъдреца Небето е мъж, Земята — жена, тя вдъхва живот на всичко, идващо от небесата. Търси ли Земята топлина, Небето щедро й я дава. Жадува ли за свежест и влага — небето я дарява. Небето обикаля като съпруг грижовен зимнина да трупа за своята любима.
  Земята пък, стопанка прилежна, ражда и кърми своите деца. Земята и Небето са две разумни същества, защото на логиката отговарят делата им. Ако те не се радват един на друг, защо тогава ще се сливат в прегръдките на обичта?
  Как без Земята могат да цъфтят, цветя и дървета? Без нея какво ще се роди от небесните лъчи и дъждове? Когато Бог вдъхна у мъжа и жената воля да запазят света със своето единство, Той накара всяка частица от битието да се стреми към своята половина.
  Само привидна е войната между деня и нощта — целта им е една и съща. Споява ги една обич в името на съвършенството на общото им дело. Без нощта човешкият род не ще спечели, а денят няма да има кого да храни.
   
  Джеляледин Руми (1207 - 1273) - персийски поет и мистик. 
  Източник: Nicholson, R. A. Rumi. London, 1950, pp. 122–123.
  Преводач: Владимир Ганев.
×