Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bibisi222

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  1. Здравейте Силвия!По-рано по аптеките имаше препарати като Солуран Уридан Пиперазин които удпешно разтваряха уратите .Сега в аптечната мрежа няма никакъв препарат от този род.Ако Вие знаете за соли подпомагащи разтварянето на такива вещества моля пишете ги. Минерални води ползувам главно Горна баня и Хисар но колко са оригинални никой не може да каже.Кажете къде се намира тази мин.вода с рн9 ако мога ще отида да напълня от там. Относно междуличностните отношения-аз също съм чела доста по този въпрос и съм съгласна с тезата Ви освен това осъзнавам че наистина имам проблем в това отношение .Най общо се изразява в това че съпругът ми и сина ми са в много опортюнистични отношения-синът ми -на5 години е по-буен и своенравен опитва се да се налага докъто баща му е по-реактивен по избухлив и реагира по остро на неговите прояви и в крайна сметка двамата са много често в конфликт.Аз се опитвам да балансирам нещата но усещам че това ме натоварва и изнервя.Просто на моменти имам чувството че правя спазми на бъбрека и уретера в такива ситуации но не зная как да преодолея този порочен кръг.Много добре осъзнавам проблема но някак не мога да го преодолея.Това е основно извинявайте че Ви товаря с тези проблеми. Благодаря на Орлин ина Добромир за съветите и ако имам въпроси по нататък пак ще Ви питам.
  2. Нямам други хронични заболявания/поне засега/Мога ли да използувам картофи ориз замразени зеленчуци на пара приготвени разбира се или само изброените от вас.За уринотерапия не съм много ентусиазирана.
  3. Здравей, ако не е чист оксалат, то вероятно може да се оправи без разни интервенции. В тези случаи аз не препоръчвам станалия у нас стандартен плодово-меден режим, а по-разширено разтоварване без мед (в плодовете има достатъчно захари, а особено купешкият мед си е модифицирана захар и води до дисбактериоза, която е особено нежелателна по време на разтоварването). Включват се значи плодове и плодови сокове - дините, лимоните и вишните са особено важни - зеленчукови сокове, салати и супи, но без сол и мазнина. могат да се добавят билкови чайове - гръмотрън, бреза, хвощ, изсипливче и др. и ако има индивидуална необходимост, хранителни добавки - магнезий например, който благоприятства разтварянето на оксалатите. Но зависи и от това дали са налице други болести, и билките и добавките могат да варират. Полезно е да се правят билкови вани или с добавка на английска сол. И, разбира се, захранването и последващия хранителен и общ режим са от най-голямо значение за задържане на резултатите. Литотрипсия, отстраняване с плимка или по оперативен път препоръчвам само при дълготрайно заседнал в уретера камък, който не се поддава на никакви методи и може да доведе до задръжка на вода в бъбрека - хидронефроза. Благодаря за отговора.Искам да питам мога ли да заменя плодовете със зеленчуци и ако да с какви защото не обичам плодове.Какво количество на ден трябва да употребявам и колко дни да продължи гладуването защото съм на работа и ще ми е малко трудно поне в началото.Има ли и други средства в добавка на това лечение.
  4. Здравейте!Искам да споделя един здравословен проблем-касае се за камък в бъбрека около18мм.Много моля всички които са имали и имат подобен проблем и са намерили някакво решение да ми пишат.Разчитам на рецепти от алтернативната медицина защото средствата на традиционната вече съм ги изпитала и не са ефикасни.Другият вариант е литотрипсия но има много странични явления и затова искам да опитам всичко друго преди нея.Камъка е уратно-оксалатен най вероятно.
×