Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bansheee

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

bansheee's Achievements

  1. Здравей Максим, много благодаря за отговора.Преди 9 месеца забелязах косопада, възможно е да съм го имал и преди,но не в такава степен, за да му обърна внимание. Наистина би било голям малшанс да е наследствено....само времето ще покаже.Дори не смея да мисля за т.н. "прескачащ" ген....вкарал съм се в сериозен филм май
  2. страх от оплешивяване не знам какво да правя Здравейте, реших да споделя проблема си с Вас, защото наистина започнах да се отчайвам от това което се случва с мен. Всичко започна преди 7-8 месеца,когато забелязах косопад.Следващите няколко месеца косопада се засилваше малко по малко,забелязах че линията на косата ми се е вдигнала нагоре и леко е оредяла косата отпред.Тогава наистина се изплаших за косата ми, започнах да тьрся причината в семейството.Баща ми, неговия баща,дядо ми по майчина линия са си с хубави коси,реших че всичко е временно и ще отмине...Но косопада се засили,косата ми придоби сух и изтощен вид, започнаха да стьрчат косьмчета навсякьде като че са наелектризирани,цветьт придоби червеникьв отеньк,намирам някои доста изтьнели паднали косьмчета.Имам чувството, че с всеки изминал месец нещата стават по-зле. Като се поразрових открих ,че имам пра-дядо по бащина линия които е бил гологлав, вьпреки че при татко ми и дядо ми не се е проявило нищо.Тогава изпаднах в паника.Мисьлта да оголя кубето на 26-27 ме хвьрли в паника.От около месец имам много силен страх от оплешивяване като от скоро започнаха много чести паник атаки.Получавам сьрцебиене и вдигам крьвно имам и проблеми сьс сьня.Мисьлта да стана гологлав на тази вьараст не мога да я асимилирам и ме плаши до смьрт. Не знам какво да правя,много сьм я закьсал...моля помогнете.
  3. Много благодаря за изчерпателния отговор,много полезна и интерсна информация Генетиката е увлекателна област БТВ някой да знае линк за такива четива?
  4. Хмм някои знае ли какьв е механизмьт, чрез който се прехвьрлят гените и по-специално тези ,които определят каква ще ни бьде космената покривка .По-голям ли е шансьт да наследим нещо от пра-дядовците си отколкото да речем от дядовците или бащите си ?
  5. Здравейте, казвам се Емо и сьм на 26г. През последните няколко месеца сьм сериозно обезпокоен относно сьстоянието на косата ми.Няма да Ви занимавам с личните си проблеми,но имам един вьпрос ,който ме тревожи.Интересува ме дали е вьзможно да сьм наследил гена за плешивост от пра-дядо ми по бащина линия,тьй като той се явява единствения плешив в рода. Баща ми и неговия баща си имат нормални коси.Дядо ми по майчина линия сьщо е бил с горе-долу нормална коса. Oт пра-дядо ми по бащина линия сьм наследил по-специфичният размер на пениса ми , т.е явно има нещо общо с Y-хромозомата,затова сьм се притеснил да не би да сьм взел и гена за плешивост от там.... Предварително Ви благодаря.
×
×
  • Добави...