Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ehriz

Участници
 • Общо Съдържание

  10
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Администраторска бележка: публикува се с разрешение от администратор Фондация "И аз мога" заедно с "Център за Надежда" и съвместно с Държавната Агенция за Закрила на Детето работи за нуждите на децата с множествени увреждания. http://www.icantoo.eu/index.php http://www.center-for-hope.dir.bg Целта им е да окажат: - подкрепа на децата с тежки множествени увреждания на здравето в България - подкрепа на техните семейства и терапевти - солидаризиране на общественото мнение с проблемите на тези деца, включително чрез изяви в медиите - защита правата на болните деца - помощ при социалната им интеграция От 01. 09. 2006 г. стартира проект "Двигателна рехабилитация на деца и младежи с множествени увреждания", финансиран от Агенцията за хората с увреждания за срок от три месеца. Проектът цели да осъществи всекидневна двигателна рехабилитация на около 35 деца и младежи с множествени увреждания, които нямат алтернатива да я получат по друг начин (по линия на Националната здравно-осигурителна каса или в рехабилитационни центрове). Без постоянна корекционна двигателна терапия състоянието на тези деца и младежи сериозно се влошава, оттам и процесите на обслужване, обучение и социализация. Всеки, който иска да помогне, може да го направи като изпрати СМС на номер 1415 на стойност 1 лев ( M-tel, Globul, Vivatel ). Може да направи и обаждане на стойност 1 лев на БТК номер: 090051415. <H4 style="MARGIN: auto 0in; TEXT-ALIGN: center" align=center>Благотворителна кампания "Училище без бариери"</H4> Четвъртък 14 Февруари 2008 http://news.bnt.bg/content/view/full/208239 Email: bezbarieri@bnt.bg “Училище без бариери” е кампания за изграждане на достъпна архитектурна среда в училищата и детските градини в София. Тя ще търси обществена подкрепа за интегрирано обучение според добрите световни практики. Събраните средства ще се инвестират за строеж на рампи и асансьори за децата със специфични образователни потребности. Благотворителни телефони: Всеки, който пожелае може да даде своята подкрепа. Дарете 1 лев, изпратете sms на номер 1575 за всички мобилни оператори или се обадете на 0900 51575. Всеки sms или обаждане е 1.20лв. с ДДС Банкова сметка на Столична община, по която могат да постъпват дарения за кампанията „Училище без бариери”. IBAN BG 11 SOMB 91303133008300 ОБЩИНСКА БАНКА BIC код № SOMBBGSF В платежното нареждане дарителят трябва да посочи, че дарението е за кампанията за изграждане на достъпна архитектурна среда в училищата и детските градини в София „Училище без бариери”.
 2. http://www.bgblago.com/?14,2,,,2007-10-01,2007-10-31,,68 Какво може да се предприеме, за да бъдат принудени отговарящите за разпределянето на даренията да се задействат? Знам, че някои от вас имат познати там. Може би подписка или протест. Какво може да се направи? Прочетете статията на адреса и давайте предложения.
 3. Ето една петиция, подписването на която може да доведе до жизненоважна промяна в законът за здравето и законът за здравното осигуряване: “ Законът за здравето и Законът за здравното осигуряване ясно подчертават, че децата са приоритет в националната здравна стратегия, но на практика това не е така. При необходимост да се извърши животоспасяваща операция, например трансплантация в чужбина, държавата се дистанцира и родителите са принудени сами да организират кампании за набиране на средства за тяхното лечение.Това често води до загуба на време и до влошаване на състоянието на децата и в много случаи последствията за живота им са фатални. Разчитаме на Вашата подкрепа, гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина. Първи сме по детска смъртност в ЕС. Десетки деца умират всяка година в България не защото медицината е безсилна, а поради недостиг на пари за лечението им. Предвид гарантираното право на живот и здравеопазване на българските деца, Ви призоваваме да промените сегашната ситуация! Законите трябва да се променят така, че да бъде реално гарантирана медицинска помощ и право на живот на всяко българско дете, страдащо от заболяване, за което е необходимо лечение в чужбина! Да почиват в мир Дарина, Марина и стотиците български деца, които вече не са между нас! Все още има шанс да помогнем на други болни дечица, очакващи нашата помощ! <H3 style="MARGIN: auto 0in; LINE-HEIGHT: 150%; TEXT-ALIGN: justify">Приятели, петицията ще бъде внесена в Народното събрание на 15 септември – първия учебен ден! Необходими са ни вашите подписи, за да изискваме промяна!</H3> Подкрепете и подпишете петицията тук: http://www.bgpetition.com/detsko-zdraveopazvane/index.html “ www.save-darina.org
 4. За хората, които искат да помогнат на децата със недъзи: Fondaciq " I az moga ", chiito sait e http://www.icantoo.eu/BG/contacts.htm sa zapochnali kampaniq v podkrepa na fondaciq " Centar za nadejda " ( http://www.center-for-hope.dir.bg ). Na nomer 1415 vseki moje da izprati sms na stoinost 1 lev ( M-tel, Globul, Vivatel ). Moje da napravi i obajdane na stoinost 1 lev na BTK nomer: 090051415. код на SMS: DMS rampa Сайт: http://www.detebg.org Изпратете дарителски SMS с текст DMS rampa на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel) и на 1 56 56 (за абонати на М-тел). У нас над 3000 деца с увреждания не могат да ходят на училище, защото сградите имат много стълби и често класните стаи са недостъпни. Много родители са принудени да стоят у дома и да не работят, за да се грижат за децата си с проблеми. Онези малчугани с двигателни затруднения, които ходят на училище, въпреки трудностите, са обгрижвани от близки и роднини, което затруднява всички. Цел на кампанията е изграждане на реален архитектурен достъп, което означава детето само, без непрекъснатото обгрижване на страна своя родител да преодолее стъпалата, да влезе със своята инвалидна количка през вратата на сградата, да се движи свободно по етажи и коридори, да посети тоалетната или необходимата му стая или кабинет. Строежът на рампи и достъпни тоалетни ще помогне и на родителите да не носят децата си с увреждания на ръце, за да влязат в училище, да не са принудени непрекъснато да отсъстват от работа, само за да помогнат на детето си да се движи, храни и обслужва в училище. Всяко дете има право на качествено образование, което да му осигури добра реализация и финансова независимост като възрастен човек. Децата с увреждания в България вече имат шанса да учат заедно със своите връстници в масовите училища и детските градини. За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС. През месец юли 2007г. в подкрепа на "Училище за всяко дете" бяха изпратени 910 SMS.
 5. Ето още един начин да помогнете на пострадалите от наводненията, като изпраитет смс: Кампания „Да построим дом след потопа” на Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ), София код на SMS: DMS navodnenia Сайт: http://www.zaedno.bg/campaign-page.php?camp=2 Изпратете дарителски SMS с текст DMS navodnenia на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL и vivatel). Вследствие на природните бедствия през последните месеци у нас, десетки домове са напълно разрушени, много други са пред срутване. Дъждовете отнеха човешки животи, стотици хора останаха на улицата, без помощ и без подслон. От домакинствата им не остана нищо. В Цар Калоян загинаха 8 човека. Щетите в град Монтана са за над 500 000 лева, а щетите в областите Пазарджик, София, Русе и всички останали засегнати райони все още не могат да бъдат изчислени. Бедствено положение е обявено в редица български градове и села. Кампанията „Да построим дом след потопа” цели да събере средства за изграждане на тези домакинства и подпомагане на пострадалите. Събраните средства ще бъдат директно насочени за закупуване основно на материали за ремонт на пострадалите домове и подпомагане на строителството на нови. Допитване до съответните държавни институции ще гарантира, че няма да бъдe допуснато дублиране на дарения и подпомагане от държавния бюджет. В началния етап на кампанията със средствата ще бъдат подсигурени помпи за отводняване и изсушители. Паралелно с набирането на средства ще се търси подкрепата на търговски фирми за предоставяне на техника и материали на преференциални цени. За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 с ДДС.
 6. Кампанията на М-тел и Вивател приключи. Не знам със сигурност, но най – вероятно и кампанията на Глобул е приключила. И все пак оставям номера, на който може да изпращате смс-и, в случай, че не е приключила ( 3733 – за абонати на Глобул ). На тези сайтове все още може да потърсите информация.
 7. И в добавка - господин президентът - любител на SMS-кампаниите, вместо да си прави тъп PR, да прикани публично изпълнителната власт да си седне на д...то и да спретне една дългосрочна програма за постоянно наблюдение и саниране на всички съоръжения от този род - язовири, диги, мостове. А г-н главният прокурор - да се самосезира и да потърси по законов път вината "на неизвестен извършител", па да го направи и известен, нали? А колкото до помощта, по-склонна съм да прескоча с колата до гр.Цар Калоян и да дам лептата си директно на някой от пострадалите. Защото иначе, убедена съм, поне 50% от събраните средства ще напълнят гушките на фирмите, избрани да извършват възстановителните работи, чрез "честна" обществена поръчка, както и на техните покровители от държавна и общинска администрация. Поне засега в България е така. Ако можеш, направи го.
 8. Да, това също е начин да се помогне, като се заведе гражданско дело срещу тези собственици на язовири и им се потърси отговорност. Но междувременно на пострадалите хора от гр. Цар Калоян също трябва да им се помогне.
 9. Може, но нищо по - добро не ни се предлага. Едва ли някой ще си направи труда да отиде до банката, за да пусне 1 или 5 лева. А и повече са хората с джиесеми, отколкото с дебитни карти, за да използват E-pay.
 10. Надявам се, че не нарушавам правилата на форума, но сигурно повечето от вас, а може би всичките сте чули за трагедията в гр. Цар Калоян. Вероятно ви се е приискало да помогнете. Ето как може да направите това: Може да изпращате смс-и на номера на Глобул ( 3733 ) или на този на М-тел и Вивател ( 1222 ). Така ще можете да помогнете на хората от гр. Цар Калоян, които пострадаха от наводненията. В тази връзка вижте и кампаниите на http://www.dmsbg.com. А за информация за кампаниите за оказване на помощ на хората от гр. Цар Калоян посетете следните сайтове: http://www.ntv.bg http://www.mtel.bg http://www.globul.bg http://www.vivatel.bg
×