Jump to content
Порталът към съзнателен живот

rahvin

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

rahvin's Achievements

  1. Значи първо трябва да прочета книгата.Трудно ми е да те разбера, защото...незнам за какво става въпрос.Може би като я прочета ще си изясня някои неща, кото биха м идали някаква основа за по-напред.Благодаря ти.
  2. Аз стрелях на посоки с тоя покер.Просто се спрях на него.Не съм целял някаква изгода.От няколкото мнения, които прочетох, включително и твоето, се убедих, че съм тръгнал по грешен път.До тук добре.Поне знам, че греша. Все пак е някакво начало. Това значи ли, че контролът ще си дойде от самосебе си.И когато се получи тогава значи, че съм готов за "него". Това изключва всякаки опити да направя нещо аз, защото няма да стане, понеже не съм готов.Къде остава моята роля...нещо ми се губи.Предполагам нямаш предвид да седна и да чакам...Това мисля, че не го разбрах. И тъйкато съм жаден за такова знание, били ми го обяснила...това. Благодаря ти предварително. А с картите...ще опитам вече го разбрах, това че не съм избрал най-подходящия начин ..или метод, по който да работя над "него" .Е вече имам книга за четене.Препоръчаха ми "Интуицията-гласа на душата"-Петър Дънов.Предпполагам, че там ще намеря много отговори на мои "?"-и и много "?"-и, над които да мисля. В интерес на истината, ако става въпрос за помощ или ако ми се иска мнение ...наистина помага.Това само по себе си е доказателство, че трябва да се абстрахираш от себе си...поне доколкото схващам. Пак казвам това за мен е мнооог о нова и непозната материя, макар, че ми е безгранично интересна. Здравей.Това което споделяш ме подсеща за един филм, който съм гледал с жив интерес и то не веднъж."What The Beep Down The Rabbit Hole" Та..напомня ми за двойнствения характер на електрона.Т.е. той може да се държи като вълна, имайки своя вълнова функция или като частица-материя. И...кога ще се държи като материя или като енергия зависи от това дали го наблюдават.С опит и доста примери показват, че ако се опита да бъде измерен или няблюдаван, то електронът се държи като материална частица.А ако не го наблюдават проявява свойства на вълна - интерверира. Мисля, че ще ти хареса.Той е нещо като обяснение на "the Secret" с езика на квантовата физика. Просто забелязах в твоето мнение някаква пресечна точка и реших да споделя.И...все пак остава у мен въпросът имат ли връзка двете неща?
  3. Да.И аз сеубаедих в това, че Станимир има опит и знание за това, което мен ме интересува.И съм му багодарен, че ги споделя.Направи ми впечатление, че споменаваш загубването на това чувство.Бих искал да споделя мой опит....Аз от както се помня се занимавам с рисуване, но...съм самоук.Нямада изпадам в подробности.Само ще споделя, че когато го правя буквално забравям за себе си и завсичко което ме заобикаля.По повод на загубването му го споменавам...Когато кандидатствах нямах време да се занимавам с него, но усещах силна нужда да го правя.Наложи се да го подтискам и да го мачкам за да мога да чета.А самото четене се превърна в един кошмар.Не мога да забравя усещането ... в един момент осъзнах, че вече няма какво да подтискам, защото то го няма.Почувствах се кух.Само черупка. Мисля, че съм мачкал точно тази част от себе си, която сега пак ...поникна за което съм адски щастлив. Просто в един момент пак започна дасе лучва. говоря за преди година, година и половина. Тогава осъзнах, че не можеш да избягаш от себе си....дори и да се постараеш да пречупиш нещо...някак, то в един момент пак се проявява.Все пак тов си ти.Разбира се ако си отрежеш пръст няма да ти поникне нов Имам чувството, че колкото по-усилино ми се занимава с рисуване, толкова по-често се случва "то".Искам да кажа явно има някаква връзка.И накрая искамда ти кажа, че според мен ...да го загубиш неможеш ори и да искаш.Поне аз такъв извод си направих от небогатия ми опит с..."него"
  4. Да наистина.Когато се концентрирам да речем върху карта се появява и друго мнение,а по принцип когато "то" работи това второ мнение липсва.Просто взимам верния отговор.До колкото те разбирам с тренировки няма да стане.Поне със съзнателни и то по този начин.По-скоро трябва съзнателно да достигам това състояние което ти ми описа. Това, че е трудноне означава, че е невъзможно " А дали ти също не търсиш лесния начин в живота си, желаейки да развиеш интуитивните си способности и казвайки, че имаш нужда от тях?" Не.Тук мисля, че ем разбираш погрешно.По-скоро моя подход е бил погрешен и аз сега го осъзнавам.За тотото...избрах като опит него, защотоми изглеждаше добра мотивация.Все ми е било тая дали ще ги имам тези ..в случая пари.Но явно когато мислиш - "то" се крие.И ..явно съм бил пристрАстен. Сега се сещам ... тогава за опитам с нещо което няма да има значение ако го позная...за разлика от тото.Така още по-малко ще амбицирам ума си.Целта ми е да развия себе си, а не да направя състояние от това Караш ме да се замислям в интерес на истината. Предполагам има начин да се "излъже" умът и да избегнеш концентрирането му върху това, защото казваш, " Концентрацията на ума пречи".Също така, чее трудно, което го прави възможно.Това ми стига Сега остава да разбеера как да стигам по мое желание до това състояние на безтегловност, ако мога а го нарека така.Защото логиката е полезна...но не и достатъчна.Вярно! Нашия святи общество е изградено на основата на логиката.Ние сме заобиколени от нея, но...нещо ми подсказва, че сме започнали (ние хората) да вадим от 9 кладенеца вода, докато буквално ние сме потопени в нея.Т.е. целият този принцим не е най-рационалния. Благодаря ти много за това, че сподели с мен твоите знания.Благодарен съм и за съвета, който ми даваш.
  5. Подобно отношение ще попречи да развиеш споменатите от тебе способности. Защо?Обясни ми!Искам да знам.Имам чувството, че ако не го направя (развия) ще си остана сакат.Знам, че не е така разбира се.Просто споделям какво е усещането.И тъйкато не го разбирам - питам.
  6. да, прав си.Наистина незнам как да го определя.То си е ...нещо, което всъщност незнам как да го нарека, но най-много ог доближавам до значението на тази дума "интуиция".На мен ми е все тая как може да се нарече.Използвах думата за да може някой а ме разбере горе-долу за какво става "?". И ДА!!! Прав си, че се случва абсолютно непреднамерено, но когато ще се случи се усеща...и в следващия момент знам, че нямада има грешка. Усеща се като 101% сигурност. Единственото което ми направи впечатление е това, че работи само когато не мисля за него и изобщо не се влияя от каквито и да било фактори. Все едно го казваш от 2-ро лице. И едва след това ....когато позная или..когато видя положителния резултат и като осъзная ..Да! Осъзная е точната дума.Когато осъзная, че пак съм "познал" тогава то просто си заминава. Опитвал съм да го предизвикам умишлено.Т.е да го приведа в кой контрол и колкото повече се старая (а съм се старал доста), то сякаш на пук не иска да прработи. Нарочно се пуснах да играя покер.Без пари разбира се Само за експеримента. Отначало...още в самото наало, когато още не съм се концентрирал върху картите или изобщо върху играта...без абсолютно никаква логика и мисла.А само "си цъкам" без много много да се замислям...се получава.Като видя, че се получава се опитвам да ко впегна съзнателно в моя полза, но.. Започнах да си мисля, че се "изхабява".Искам да кажа, че е като при ученето.Сутрин като станеш и първите теми или въпроси ги минаваш и попиваш като гъба и вече в късния следобед е толкова тежко да запомниш каквото и да било, че чак се изнервяш.Или...някак си се изморява това... "незнам как да го нарека". А на "?"-а защо да ен е нормално ще ти отговоряследното.Защото до сега съм пускал 2 пъти тото и първия път познах 4 от 6. Втория път явно много си повярвах и нищо не стана
  7. Незнам дали това е точното място...и тъйкато незнам към кого да се обърна реших да питам.Незнам как да го нарека, но определено не и проблем. От доста време както аз така и познатите ми забелязват, че познавам разни неща...какво мислят, какво ще кажат...дори понякога ми се е случвало да отговарям да незададен въпроси.А събеседникът ми да ме пита...От къде знаеш какво ще те питам, че дори ми отговаряш.Или...без да осъзнавам правя избори ино необосновани и абсолютно безпочвении без никаква логика.А след време се оказва, че съм направил правилния избор. Нах-вероятно говоря неразбрано, но...за мен също е такова - една голяма неизвестна. Много искам да разбера това нормално ли е и ...ако не е какво е това.Най-близкото ми предположение е интуиция. Искам да разбера какво е и да го развия у себе си.Имам нужда от него.Същото това чувство ми подсказва, че трябва да го направя, а то рядко ме потвежда. Ако ...има някой, който може да ми обясни поне какво се случва...и да ме насочи само, ще съм много благодарен. Благодаря също и на всички, без значение дали могат или не могат да ми подадат ръка. Е...остава ми само да чакам
×
×
  • Добави...