Jump to content
Порталът към съзнателен живот

i_t_a_k_a_t

Участници
  • Общо Съдържание

    16
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от i_t_a_k_a_t

  1. Благодаря ви за информацията!Ще потърся препоръчания от вас зехтин!
  2. Здравейте!Зехтина е нещо ,което е на почит в моето семейство.На последък взимам и шарлан,който много ни харесва като вксе и качество.Моля,препоръчайте от опит, кой зехтин е с най-добри качества.В търговската мрежа изобилства от зехтин,кой от кой "по добър".
  3. И във вестник Новинар в днешния брой пишат и в ТВ Европа го казаха,че ще има "беседа" в храм Св.св.Кирил и Методи в СОфия!На мен по скоро ми се струва,че рекламата е за /втория епитроп на българския светогорски манастир "Св.Георги Зограф"/-така го предтавя вестника !Нищо ново под слънцето.Защо ли и да го коментираме и да се отклоняваме с разсъждения.Една по възрастна сестра днес,като го чула ми каза " голям огън си турят на главите тези хора.Няма друг ,който повече да е говорил за Христа от Учителя,а те го наричат антихрист"! На Христа запейте химни .......
  4. Здравейте! НА въпроса на anigch,дали има над 40 годишни и как се чувстват -аз се вписвам в тази категория и трябва да кажа,че при наличие на гинекологичен проблем ,при мен житния режим минава съвсем спокойно,без напрежение.На 5 ден ,като че ли ми дойде прилив на енергия,който мога да кажа ме държи до днес /вече 8 ден/.Не се храня по график,а когато започва наистина да ми прималява .Започвам с малко медец и тогава житото.След това се сещам за ябълката и орехчетата.Моето житце е лимец и предостатъчно ме засища .Няма нищо страшно за кръвното,щом моята майка на 73 години с високо кръвно започна и кара със мен режима и се чувства прекрасно и кръвното се нормализира........Сутрин задължително на гладно си изпивам житената вода.......Елексир! Смело си изкарай режима,а и във този форум,можеш да прочетеш ,че режим може да се прави и през цялата година,стига да имаш желание и воля за това!
  5. Искам да благодаря за акуратното и бързо доставяне на книгите от ел.книжарница! Браво!Нямам думи да изкажа ,колко съм доволна.На втория ден от заявката ми на вратата звънна куриера с плика с моята поръчка -красив календар за 2011година и прекрасната книга "Из нашия живот".Тази книга не пропускайте да си я купите! Благодаря за чудесната идея,за спестеното ми време и за богатството от книгите на Учителя,които предлагате!Пожелавам много успехи на инициаторите и на хората ,които стоят зад ел.книжарница!
  6. Паневритмията на 20.08 2010 на Рила дълго няма да забравя! Хармонията ,която се получи ,лекотата и усмихнатите лица на хората ,това беше най-щастливия ден за мен!
  7. Здравейте! Гледах предаването и ми хареса.Браво на Грива!Отговаряше много спокойно и на достъпен език на въпросите на Венета,която искаше,като че ли доста от зрителите да възприемат идеите на Учителя /аз поне това долових/ !Имаше сериозност в предаването.Повече ,какво трябва....Мястото на Учителя ,Паневритмията,всичко беше подбрано и вълнуващо. Едно е ясно,часът не е избран уместно!22,30ч си е за повечето хора късен.Такова предаване,трябва да бъде представено в по гледаемо време.Препоръчах на мои приятели да го гледат,както и на мъжа ми,но уви,не всички са го дочакали.. Нека има повече предавания за Учителя!
  8. Здравейте приятели! Преди време в Братството беше пусната една анкета -допитване, какво влияние оказва върху нас Паневритмията. Тогава аз отговорих, че след Паневритмия се чувствам щастлива и освободена от мислите за ежедневието. Сега мога само да добавя, че пропусна ли един ден, усещам една празнота, едно напрежение и тежест през целия ден. Работата ми е свързана с хора и Паневритмията за всичките тези години, през които я практикувам ми носи вътрешно спокойствие, мекота и една голяма приятност. Трудните задачи преодолавам по леко и по спокойно. Не че ги решавам мигновенно, но нещата някак си идват на мястото! Много ми помага и сайта, който създадохте, най-вече с музиката. Пускам си музиката от Паневритмията тихичко и ми става светло на душата "Всички прегради преодоляваме не се страхуваме от беди, мисли красиви вредом посяваме, Любов света да победи" !
  9. Здравейте,приятели! За мен лично,първата Паневритмия вчера,ми донесе много голяма радост.Толкова много млади хора имаше тази година и такава хармония имаше,каквато аз съм усещала на Рила !Времето беше с нас,слънчево,топло. След наряда всички се отправихме за Паневритмия.На полянката ,където игрем обаче хората се увеличаваха постоянно и се получи един много голям кръг от усмихнати хора .Цигуларките свиреха прекрасно и играещите си пееха тихичко,вдъхновени от вълшебната музика! Благодарим ти Учителю
  10. Здравейте! Словото на Учителя,започнах да чета през пролетта на 1998год.Най-интересното е друго,че моя прадядо-дядо на майка ми е от с.Градец Котленско и там е имало малко последователи на Учителя.Дядо ни е бил един от тях,предан и добър служител на Бога.Всички са знаели в селцето за неговите идеи и никой не му е пречил,напротив всички са го обичали ,понеже е бил чиста и добра душа.Но след идването на комунистическия режим и изгарянето на книгите на последователите на Учителя,както и от тормоза ,който им е налаган ,дядо си е заминал. Пред пролетта на 1998 година,една свежа утрин /наричам го за себеси пробеждане/ ,моя близка ми каза ,че е впечатлена от "Дъновистите",които играят "някакви танци"в кръг!!.Без грам колебание на следната сутрин аз и майка ми бяхме вече при тях.Играеха тихо,концентрирано и едвам се долавяше песен ,която те пееха.Аз и майка ми не смеехме да мръднем.Това първо докосване до Паневритмията никога няма да забравя....Това беше вълшебна ммузика и прекрасна гледка...От там започнахме да купуваме книги с беседи на Учителя от близката книжарница,които до тогава никога не бяхме и предполагали ,че съществуват,защото знаехме отношението на света,към словото на Учителя и неговите последователи....Четяхме всичко на един дъх и много скоро майка ми влезе в братската школа,а аз на по късен етап,понеже настъпи объркване в представата на моя мъж и съмнения,че жена му е "сектантка"!! Книгата,която прочетох тогава,беше "Книга за здравето".Тогава вече си отговорих и на въпросите ,защо дядо е бил вегетарианец...Не се минаха много месеци и аз отхвърлих месото с голяма лекота. Благодаря на Словото на Учителя,Благодаря на безценните лекции и беседи ,които Учителя ни е дал.Благодаря за осмисления живот ! "Любовта е извор,тя живота ражда"
  11. За сестра Ина Дойнова изпращам само светли мисли! С каква Любов тази финна жена изпълнява песните на Учителя,с каква лекота ни учееше и учи на Паневритмия тихо ,спокойно...! Присъединявам се към вас,да се отправи силна молитва за Инчето!
  12. Здравейте ,приятели! Предварително моля да ме извините за въпроса,ако ви се стори отвлечен! Интересуваме,на молитвения връх,в колко часа посрещаме изгрева в празничните дни-19,20,21 VIII ! Никога не съм заостряла вниманието си за точния час и минута!Имам пред вид,че изваждаме минути,от изгрева в София за всички останали места,но точно на молитвен връх не съм и помислила,когато съм там да засичам ! Ако някой знае,бих помолила да ми отговори.Приятелите в нашата братска група и те не могат да кажат!! С поздрав Sonia
  13. Фантастична снимкска! Браво са идеята и заглавието! "Братство единство ние искаме.."
  14. Здравейте ,приятели! Темата за вещите и цигулките на Учителя са една болезнена тема в Бургаското братство по думите на старите приятели! Голяма част от тях не са вече сред нас,но когато се е заговаряло за "стария саон" и вещите на Учителя,винаги се е усещала голяма болка и тъга в разказите им! Ето ,какво се е разказвало! "Стария салон",както те го наричаха бил собственост на Бургаското братство подарен лично от Минчо Сотиров. По тогавашните закони,не е било разрешено да се притежава повече от един имот и салона го даряват на Милка Кралева,като след промените тя се е задължавала да го прехвърли Братството в Бургас. Именно там брат Борис Николов бил оставил за съхранение вещи на Учителя!Там били двете цигулки,и най-интересното кичур от косата на Учителя и ред други неща между ,които и един бележник,който никой никога не бил виждал ,какво е написано в него!Тези неща са били скрити от братята и сестрите старателно...! Всички тези вещи разказват те,след ,като Милка Кралева решава да подари имота на неин приятел с име Павел и да остави Братството в Бургас без салон ,остават в този Павел, като за цигулките се предполага че ги е продал още тогава, понеже бил безработен ! Въпросния Павел бил предложил да се срещне с братята и сестрите и да им каже,какво е направил с вещите на Учителя!! Естествено било ,угорчени от такова поведение ,никой да не иска да го чуе и товашния ръководител брат Димитър Добрев не се е съгласил да го изслушват,за което даже е щял да бъде ударен от някакъв по млад брат...../странно!/. Тогава Павел им бил предложил , само за кичура от косата на Учителя,който също е бил притежание в Братството в Бургас да го откупят ,ако желаят за скромната сума от 100,000лв..!!!!Имайки пред вид сумата и че нямало кой да му я даде,предполага се ,че кичура даже е изхвърлен... Цялото това поведение на Милка Кралева и нейния по тяхните думи "арогантен" приятел ,е донесло голямо страдание за братята и сестрите в Бургас,още повече че са се водили и дела за запазване на Братския салон.По разказите им Милка Кралева се била явявала на делата само един единствен път с нейния приятел Павел в "предизвикателно" облекло и с цигъра в ръка!? Това се е разказвало от приятелите с тъга за "Стария салон" и вещите на Учителя! По настоящем на мястото ,където е бил салона-в централната част на града,има порутена и изоставена постройка ,буренясала и напомняща им с тъга за прекрасния тогава братски живот.
×
×
  • Добави...