Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лозинка


Ани
  • Източник:

    Издателство Бяло Братство

    Молитви, формули, песни

    Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)

    София, 2009 г.; ISBN: 978-954-744-100-2

 Share

Господи, благослови и укрепи нашите души.

I. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за прославлението и осветяването Името на Господа Бога Нашего на Земята между человеците и верующите, и избраните от Веригата на Господа на Славата – Спасител, Покровител, Който въздига и възкресява мъртвите и туря всичко в ред и порядък навсякъде. И да се благослови Името на Господа Исуса Христа, изявеното Слово Божие, и с Него всички, които Го любят.

II. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за идването на Царството Божие на Земята между человеците и в сърцата на верующите и в душите на избраните. И да се тури в действие всяка Правда, всяка Доброта, всякаЛюбов, всяка Мъдрост и всяка Истина. И да се възцари Господ Бог наш, и да се изпълнят думите на Господа: „Отец е благоволил да ви даде Царство“.

И да се всели Духът на Господа Исуса Христа между нас и да се изпълни предвечното намерение на Отца Нашего на Светлините и на Светлите Духове, Комуто да бъде Слава и чест, и поклонение сега и всякога, през всичките векове.

III. Молим се на Отца Нашего Небеснаго за изпълнението Волята на Господа Бога Нашего на Земята, както е горе на Небето, между Светлите Ангелски Ликове. И да се въдвори Законът на Истината, Любовта и Правдата, за да бъдем всички в едно тяло и един Дух. И да се въдвори ред, съзвучие и хваление, да ни се даде знание да Го славим и да се радваме всички на Господа и Неговите дела. И да се всели Той в нашия живот и в делото на ръцете Си. Да даде живот и здраве, и дългоденствие на всички, които Нему уповават. Да ги избави от всички напасти на злото и лукавия. Да внесе мир в душите им. Да им даде изобилие на Своите благости. Да спомни Господ Бог наш Своите обещания. Да се смили над всички страдующи. Да благослови всички верующи, да укрепи Своите избрани, да им даде сила, знание и Мъдрост, и Любов – да побеждават заради Него и Неговото Свято Име. Да ни даде победа над всичките ни врагове, да победим докрай и да послужим на Господа с радост и веселие през всичките дни на нашия живот. Да ни озари с виделината на Своето Лице, да ни направи силни и крепки да творим добрата Му Воля, умни и незлобливи да ходим пред Него с пълнота. Да изцели всичките наши страдующи братя и сестри. Да благослови домовете им и децата им с тях наедно. Да благослови всичките им добри начинания на тялото, и душата, и духа.

И така да се въздигне Господ Бог в нас, както е горе на Небето.

Амин.

 Share


User Feedback

Recommended Comments

There are no comments to display.


×
×
  • Create New...