Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Молитва на свещената чистота


Ани
  • Източник:

    Издателство Бяло Братство

    Молитви, формули, песни

    Автор: Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно)

    София, 2009 г.; ISBN: 978-954-744-100-2

Господи, Боже наш, на всичката вътрешна пълнота на живота, ние заставаме пред Твоето Лице, според Великата Твоя Милост, която носи светлината на Твоето Лице, дар за нашите души.

Ние очистихме устата си и Славата Ти изпълни говора ни. Ние Те славим, ние Те хвалим. Благият Ти Дух очисти сърцата ни и ние възпяваме Твоето Име и приемаме Великата Радост, която То внася в живота ни.

Великият Ти Дух очисти умовете ни и в нас се зароди непреодолимо желание да работим за Славата на Твоето свято Име, да носим Великите Ти мисли по целия свят. Очистил си душите ни и в нас се зароди свещеното желание на Вечността, в която Ти обитаваш, да работим за благото на нашите ближни, за доброто на нашите души.

Заради Милостта Ти, която само в Теб обитава, благослови ни, просвети ни, повдигни ни, укрепи, възроди и изпълни с Благия Си Дух нашите души, за да Ти служим всякога с радост и веселие. Да носим образа на Любовта Ти, светлината на Истината Ти, съзвучието на Мъдростта Ти, основата на твоята Доброта и чистотата на твоята Правда.

Амин.


User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...