Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Ани
Ани

Избор на датата на бракосъчетание

    Автор: Сергей Вронски (превод от руски: Нели Тотева)

Вслушайте се и се постарайте да се придържате към тези необходими правила и космически закономерности, които са необходими за това, вашият брак и съпружество, вашето семейство да се доближава до идеалните и щастливите. Наистина за това е необходимо много, твърде много, но – все пак.

1. В деня на сватбата ТРАНЗИТНАТА ЛУНА не бива да се намира в знака на Овена.

2. Тя може да се намира в знака на Телеца от 0° до 19°, но не от 19° до 30°.

3. Тя може да се намира в знака на Близнаци от 0° до 15°, но не от 15° до 30°.

4. Тя не бива да се намира в знака на Рак, с изключение на случая, когато се сключва брак между вдовец и вдовица.

5. Тя не бива да се намира в знака на Лъва, понеже ще донесе измама и предателство от страна на единия от партньорите.

6. Тя не бива да се намира в знака на Девата, с изключение за случаите на брак между вдовец и вдовица.

7. В знака на Везни тя е благоприятна само за обявяване на годеж, но не е благоприятна за самото бракосъчетание. Но тук също има изключение: бракът може да бъде доста успешен, ако се сключва с девственица от 0° до 15° или с вдовица, или вдовец от15° до 30°.

8. Тя не бива да се намира в знака на Скорпиона, с изключение на случаите, когато брака се сключва между вдовец и вдовица от 0° до 15°.

9. Намирайки се в знака на Стрелеца, тя проявява неутрално влияние.

10. Намирайки се в знака на Козирога, тя проявява благоприятно влияние от 0° до 10°; от 10° до 80° - влиянието е неутрално. И все пак, тя влияе благоприятно от 0° до 80° в случаите, когато се сключва брак между вдовци.

11. Тя не бива да се намира в знака на Водолей, понеже тук тя благоприятства само “свободната” любов и извънбрачните връзки.

12. В знака на Рибите тя е благоприятна от 0° до 30°.

13. Тя трябва да се намира във фазата от НОВОЛУНИЕ до ПЪЛНОЛУНИЕ, но все пак е по-добре от първа четвърт до ПЪЛНОЛУНИЕ.

14. Тя, както и транзитната Венера и изгряващия знак на Зодиака, в деня на сватбата не бива да се намира в неблагоприятен аспект (квадратура, опозиция), с други транзитни планети, особено със зловредните (МАРС, САТУРН, УРАН, НЕПТУН, ПЛУТОН, ПРОЗЕРПИНА). Като транзитната ВЕНЕРА, едновременно с това, трябва да образува хармоничен аспект с констелациите на ЮПИТЕР в радикса.

15. Транзитната Луна се намира в хармонична конфигурация с МАРС, САТУРН, УРАН, ПЛУТОН или ПРОЗЕРПИНА и в никакъв случай не се намира в лош или зловреден аспект.

16. Тя в никакъв случай не бива да се намира в аспект с радикалното Слънце, понеже това често показва преждевременна смърт на мъжа.

17. Най-доброто време за сватба е когато Изгряващия знак на Зодиака се намира в един от посочените благоприятни знаци, а транзитните Луна и Венера в кардиналните (ъгловите) домове на Хороскопа на Брака.

18. В деня на сватбата радикалните сигнификатори на брака: доминантата на VІІ дом на Хороскопа на Брака, АСЦЕНДЕНТА и ДЕСЦЕНДЕНТА на Хороскопа на Брака не бива да се намират под ударите на лоши и зловредни аспекти от страна на транзитните планети-вредители. Би било добре, ако тразитните зловредни планети образуваха добър или благоприятен аспект и със сигнификатора на брака в Радикса, и с доминантата на VІІ дом на Хороскопа на Брака.

19. Транзитните планети са длъжни да се намират в хармонични аспекти със сигнификаторите на брака в Радикса на двата партньора.

20. Сватбата не бива да се състои на 3-и, 4-и, 5-и, 8-и, 9-и, 14-и, и 19-и Лунни дни.

21. Най-доброто време за оформяна на бракосъчетанието са: 10-и, 11-и, 13-и, 17-и, 21-и, 26-и, 27-и Лунни дни. Като, знаците Близнаци, Дева и Везни трябва да се намират в Х, ХІ и ХІІ домове на Хороскопа на Брака, а изгряващия градус на Зодиака не бива да бъде нито във ІІ, нито в VІІІ и нито в ХІ дом на Хороскопа на Брака на всеки от партньорите. Транзитните Венера, Юпитер и Уран трябва да се намират в VІ, VІІІ или ХІ дом на хороскопа на Брака, но не в същите знаци на Зодиака, където се намират Слънцето, Марс, Уран, за които най-добрите домове в хороскопа на Брака се явяват ІІІ, VІ, VІІІ или ІХ.

22. В VІ дом на хороскопа на Брака не бива да се намира транзитната Венера, а в VІІІ поле – транзитния Марс.

23. Сватбата трябва да се направи само в този период от време, когато транзитния Юпитер се намира в ретроградно положение.

24. Благоприятното влияние се усилва:

а) когато той се придвижва към радикалния Уран (или обратно), или образува съвпад или хубав аспект с транзитния Уран;

б) когато транзитния Юпитер образува съвпад или благоприятен аспект с рождения АСЦЕНДЕНТ, ДЕСЦЕНДЕНТ или МЕРИДИАН;

в) когато той образува съвпад или благоприятен аспект с радикалните сигнификатори на брака, с доминантата на раждане или доминантата на ІІ дом на Радикса;

г) когато образува благоприятен аспект с радикалния МЕРКУРИЙ, НЕПТУН или със своето радикално положение.

25. Сватбата трябва да се направи само в този период от време, когато транзитния Юпитер минава през І, V, VІІ или ХІ рожден дом.

26. Сватба не се прави:

а) вторник, четвъртък и събота.

б) по време на църковни и Великденски празници.

в) по време на постите;

г) от Игнажден до Богоявление;

д) по време не Месопусната неделя;

е) по време на Пасхалната седмица;

ж) в навечерието и в дните на отсичане главата на Йоан-Предтеча (28-29 август) и Въздигането на Кръста Господен (13-14 септември);

з) не се прави сватба и се изключва половия контакт:

• понеделник от: 3.30 - 7.00 и 17.15 - 20.45

• вторник: 7.00 - 10.30 и 17.15 - 20.45

• сряда: 7.00 - 10.30 и 20.45 - 24.00

• четвъртък: 10.30 - 13.45 и 20.45 - 24.00

• петък: 00.00 - 3.30 и 10.30 - 13.45

• събота: 0.00 - 3.30 и 13. 45 – 17.15

• неделя: 3.30 - 7.00 и 13.45 - 17.45

А сега ще ви представя:

Интерпретация на общото влияние на планетите, определени в домовете на хороскопа на брака

І дом: Слънце – вдовство; Луна – опасност от смърт на жената; Меркурий – благосъстояние, щастие, дълъг живот; Марс – нужда. Смърт на двамата партньори по една и съща причина; Сатурн – нужда и нещастие; нещастие или преждевременна смърт на един от партньорите или децата.

ІІ дом: Слънце, Марс, Сатурн, Уран – бедност по ралични причини; Меркурий Венера, Юпитер – благосъстояние, заможност, богатство. Жената ще надживее мъжа; Луна – много деца.

ІІІ поле: Слънце, Луна, Меркурий, Марс, Юпитер – благосъстояние, много деца; Сатурн – популярност на жената, много приятели; Уран – ранна смърт на жената.

ІV дом: Слънце, Луна – слабо привлекателна жена; Венера, Юпитер – щастие за жената в брака; Марс – благосъстояние, жената е неспособна да възпита децата; Уран – мъж, имащ любовница.

V дом: Слънце, Марс – смърт на деца или загуба по друга причина; Луна – няколко дъщери; Меркурий, Венера, Юпитер – много синове; Сатурн – жената може да страда от сериозна, хронична болест; Уран – преждевременна смърт на жената или нейната загуба по друга причина.

VІ дом: Слънце, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран –добра жена с доста сговорчив и подходящ за мъжа характер и нрав; Луна – вдовство; Меркурий – разцвет, но свадлива жена; Венера – нищета.

VІІ дом: Слънце – болезнена жена; Луна – жена, обожаваща пътуванията, пътешествията; Меркурий, Юпитер – чести страдания за жена; Венера – преждевренна смърт на жена или нейна загуба по други причини; Марс – болезнена жена; Сатурн – вдовство; Уран – нищета.

VІІІ дом: Слънце – жената ще надживее мъжа си; Луна, Венера, Уран –преждевременна смърт на жената или нейната загуба по други причини; Марс – болезнена жена; Меркурийй, Юпитер – раздяла между партньорите и прекратяване на брачния съюз; Сатурн – богата жена и любещ мъж.

ІХ дом: Слънце, Венера, Марс, Юпитер – добра и състрадателна жена, занимаваща се с милосърдие и благотворителност; Луна – много деца, но жена с непостоянен характер; Меркурий – жена с добро и крепко здраве; Сатурн, Уран – бездетни или с малко деца.

Х дом: Слънце – жена с престъпни склонности; Луна – бедна жена и с доста лош характер; Меркурий, Юпитер – самостоятелна жена и доста популярна в обществото; Марс – преждевременна смърт на жена или нейната загуба по други причини; Уран – вдовство.

ХІ дом: Слънце, Марс – много деца, особено синове; Луна, Меркурий, Венера, Сатурн – благосъстояние; Юпитер – жена дълголетница; Уран – мъжът ще надживее жена си.

ХІІ дом: Слънце, Луна – нищета; Меркурий – много деца и внучета; Венера – строга жена, целомъдрена; Марс, Сатурн – жена със склонност към алкохола и наркотици, към безделие; Юпитер – благосъстояние, заможност, богатство; Уран – жена със склонност към безнравствени, аморални постъпки.

Влияние на домовете на хороскопа върху брака

І дом: управлява женитбата и развода в по-ранни години; дава информация за първия брак и последвалия развод.

ІІ дом: показва при какви обстоятелства ще започне раздялата между съпрузите, как ще настъпи раздялата или края на брака. Често дава сведения за смъртта на партньорите в брака.

ІІІ дом: показва, кои от главните принципи от дадения дом могат да помогнат да се укрепи или да се навреди на брака. Говори за философски и религиозни възгледи на партньора, за неговите пътувания и пътешествия, за възможните причини за раздяла и развод.

ІV дом: показва причините и природата на раздялата, развода.

V дом: силно влияе, както върху самия брак и семейния живот, така и върху причините за неприятностите в него. Дава сведения за интимния живот и сексуални възможности, за потенциала на партньорите. Този дом дава също информация за децата.

VІ дом: показва скритите врагове и техните възможни козове, възможността за изолация или други неприятности. Различните фактори на дадения дом могат доста силно да повлияят върху VІІ и ХІІ дом на хороскопа. Много важно значение има обстоятелството, ако съвпадат интересите на партньорите и стремежа да се занимават с окултни и съкровени науки или има силно желание и възможност за сътрудничество, съавторство. Този дом съдържа информация и показва дълговете на партньора, за стойността на процеса на развод и други неприятности, свързани с разпада на отношенията и прекратяване на брачния съюз. Тук също има информация за потенциала на майчински чувства и отношение на жените към децата.

VІІ дом: има най-голямо влияние върху самия брак и семеен живот.

VІІІ дом: показва придобивките на брачния партньора, алименти, капитал, движимо имущество.

ІХ дом: показва кореспонденцията, всички книжни дела и публикации; транспортни средства, пътувания и командировки на партньора. Този дом управлява също всички брачни и съпружески взаимоотношения, медни месеци, маниера на говорене на партньора, оформяне на документи, свързани с развод и даже текста на окончателния документ за развод.

Х дом: управлява единия от родителите на самия индивид или на неговия партньор, наследството на пратньора, мястото и средата на раждане. Показва, както виновника-подстрекател, така и причината за раздялата и прекъсване на брака, разрушаването на семейното огнище и на окончателния резултат от бракоразводния процес. Тук могат да се открият всичките мистични и окултни черти на брака.

ХІ дом: показва приятелите и благодетелите на партньора, хора, подкрепящи или пречещи на дадения брачен съюз.

ХІІ дом: показва възможните болести на партньора, неговата работа и длъжност, успехи или неуспехи; възможността за изолация; възможните неприятности със слугите и подчинените или с началника, влияещи върху брака и семейния живот, върху влошаването и раздялата, върху личната съдба.


<i>Из „Астрология: о браке и совместимости“, Сергей Вронский<br ><br >Дата на първоначално въвеждане: 15.10.2008 г., 20:07 ч.</i>

User Feedback

Recommended Comments

Няма коментари за показване


×
×
  • Добави...