Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Green Nature

  • постове
    24
  • коментара
    5
  • прегледа
    14231

Не ползвайте незаконния лифт на езерата!


Теодор

1000 прегледа

По повод тема във форума: "Транспорт до Рила": http://www.beinsadou...?showtopic=9881

Скъпи приятели, познати и непознати! Моля Ви, не ползвайте лифта от х. Пионерска до Седемте езера. Лифтът няма екологична оценка (ОВОС) и е построен върху свлачище. Непрестанният и неконтролируем поток от хора, които изсипва директно в циркуса на 7те езера може да увреди крехката хармония на едно от най-чистите места на Земята. Преходът до това прекрасно място пеш е не повече от 2 часа. Ние сме способни и силни хора, нека да дадем добър и отговорен пример.

Това беше писано не еднократно по форума. А сега видите ли лифта е по удобнен.

"И какво лошо има ако си сложа раницата на него и се кача..." Това е едно типично консуматорско мислене на днешното модерно общество. Едно време по времето на Учителя, хората са изнасяли целия багаж на гърбовете си и на малко коне, и не са качвали и грам ненужна вещ.

Лифта съвсем наскоро беше ударен и от светкавица. А и има едно голямо свачище под него. С подкрепата за лифта, част от хората от Братството пренебрегват очевидните закононарушения, с които беше изграден. А също и това е един вид обида към екологично настроените хора от Братството, които денонощно пишеха жалби, организираха протести с цел да се спре този лифт, заради който бяха изсечени няколко хектари борови гори, клекове. И се образува едно "красиво" свачище. А боклука на езерата се увеличи. Вече е ясно че понеже е удобен, той ще бъде използан активно. С него много лесно ще се изнасят цели къщи горе в планината.

Ръководството на Братството така и не взе позиция по отношение на лифта.

Съжалявам за сарказма и гневните части, но това е истината и тя трябва да бъде казвана!

4 Коментара


Recommended Comments

Дилема наистина...

Била съм на рилските езера само веднъж и толкова много бях изморена вече когато стигнахме до лифта, че го приех като спасение и го ползвах. Няма да казвам, че умирах от страх горе с лифта и 10 пъти се разкаях, че не съм тръгнала пеш, на всичко отгоре придружителите ми се качиха с мен (заради мен, защото се страхувах), макар да можеха спокойно да си извървят пътя до хижата както неведнъж са правили. За съжаление наистина избрах лесното. За съжаление лесното води към неприятни резултати и горе благодарение на лифта ще се качат всякакви хора. Но планината е за всички така или иначе, но и планината не оставя без отговор агресията спрямо нея.

Е, следващия път ще имам повече опит, няма да мъкна тежка раница, ще потренирам преди да тръгна и ще се кача пеша. И всеки следващ път.

Дано апела ти бъде чут...

Линк към коментар

Не можем да отречем нито цивилизацията, нито прогреса. Съзнанието на човека се е развивало именно там. Има много противоречия в света и всеки сам, вътре в себе си трабвя да ги разреши. Добро-зло, противопоставяне... Защо? Никога не е само добро или само зло!:yinyang::smarty:

Линк към коментар

Благодарение на лифта и по-немощни хора ще могат да се качат горе. Защо все сме песимисти? Защо не допуснем, че екологичната култура на хората ще се увеличи? Защо не предприемем нещо за това да бъде организирано изхвърлянето на боклука и още повече - да не се допуска замърсяване? Всеки уважаващ себе си човек ще подкрепи идеята за чистота - нека поставим проблема от тази гледна точка.

Не е ли добре повече хора да се докоснат до духа на Рила?

Линк към коментар

Ах, колко болен въпрос! Обаче ... няма еднозначен отговор. По света, когато хората видят, че сътвореното от тях вреди на природата, са в състояние дори да се откажат от сътвореното и да го разрушат . У нас такъв случай не ми е известен. Дори и да се случи такова чудо, това никак няма да реши генералния проблем: "Защо човек унищожава единствената планета, на която живее? Защо унищожава себе си и условията за живот на децата, които твърди, че обича?"

Ето, сега стоя пред компютъра. Той използва електроенергия. Замисляме ли се как се произвежда тя? След малко ще измия съдовете. Използвам препарат. И да не го използвам, няма да реша проблемите с цялата химическа индустрия. Каквото и да си говорим, и за условна и за безусловна любов, и за божествен и за небожествен аз, начинът ни на живот е черната ни диплома и смъртната ни присъда.

А иначе ... Подписах се против лифта и наистина не исках да го ползвам ... Обаче ми се наложи два пъти да го ползвам. Мисля, че някак трябва да се укрепи теренът там. Или сам ще се укрепи, като се досрине.

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...