Jump to content
Порталът към съзнателен живот
  • пост
    1
  • коментара
    4
  • прегледа
    3931

Аз ли съм най-лудата!


inera888

1738 прегледа

Аз ли съм най–лудата, че страдам, когато видя експлоатираните коне по улиците на София !

Аз ли съм най–лудата, че нещо ме пробожда всеки път, когато видя тези беззащитни животни, които циганите третират без капка състрадание и любов !

Аз ли съм най–лудата, която забелязва колко недохранени са бедните кончета, че чак ребрата им се броят !

Аз ли съм най–лудата, че имам очи да видя всичко това !

Аз ли съм на-лудата, че сега докато пиша това, плача от жалост към тези интелигентни и благородни животни, които теглят без почивен ден тези огромни претоварени каруци !

Аз ли съм най–лудата, че ги виждам как падат, като се подхлъзват от трамвайните релси, които не са техния път, не са тяхното поле !

Аз ли съм най–лудата, че искам да напиша това по всички форуми на България, за да ви накарам да се замислите !

Аз ли съм най–лудата, че съм готова да изкрещя пред целия парламент за тази отвратителна и безчовечна експлоатация !

Аз ли съм най–лудата, че не съм като другите, които забелязват само това, че конете цапат, а вместо това виждам страданието им !

Аз ли съм най–лудата, че не се интересувам само за моя малък свят–дете–мъж–работа–оцеляване !

Аз ли съм най–лудата, че се лишавах от храната си, за да давам на птиците, които от тежката зима не намираха храна ! На балкона ми идваха повече от трийсет горски птичета !

Аз ли съм тази най–лудата ???

В свят, в който хората безропотно и бездушно приемат една такава нечовешка експлоатация, никога няма да дойде благоденствие за никого !

Кажете ми, че съм най–лудата...........НЕ МИ ПУКА!

Аз съм една слаба жена, която вдига в този миг глас до Бога ! И знам, че съм чута поне от Него, защото го правя със сърцето си ! Искам целия свят да чуе моят зов и да направим заедно нещо по този въпрос...........

Ако ти и ти, и ти, и ти се съберем, можем да направим нещо хуманно по този въпрос, който ще рефлектира върху нас и върху тези след нас. Бог позволи да има беззащитни, за да види какво ние ще направим срещу тези несправедливости ! Бог не иска да удряме глави пред олтари и икони, Бог не иска да месим козунаци и да ходим по църкви, за да го славим ! Бог иска да види, какво ще направим за страдащите и беззащитните, за тези без глас! Бог иска да види колко са големи сърцата ни ! Страданието на едно животно не е по–маловажно от страданието на един човек, защото те също имат душа, която страда не по-малко от нашата ...Хора, добри хора.......елате с идеи !...

4 Коментара


Recommended Comments

Как ти самата виждаш нещата да се случат?

Защото, аз лично, не виждам как ще се спре експлоатирането на коне от когото и да било за различни нужди.

Линк към коментар

А циганите, те как ще се оправят без коне ? Като се замисли човек, циганите поне донякъде уважават конете - щом ги прибират в подарените им нови общински жилища (превръщайки ги в обори), а не ги оставят на дъжда и на снега. Или може би свободата на България и на конете минава през "Да почистим България за един ден"... :D Шега, мир, мир. :D "Say no to racizm" пише на едно табло на един от виртуалните стадиони на компютърната игра FIFA10. Ако трябва да се напише нещо в стил едно изказване на един мой познат, то сигурно трябва да прозвучи така : "Ако Хитлер беше спечелил войната, сега нямаше да е така...". Причините са две : 1. Нямаше да има кой да товари конете. 2. Ако се вярва на една статия от един фашистки сайт, то Хитлер освен вегетарианец е бил и природозащитник, защото е забранил ползването на животни за работа.

Веднъж видях как бият един кон, защото не можеше да изкачи баира с тежкия си товар. Дадоха ми юздите, за да го прекарам, а те отзад бутаха каруцата и го удряха. Въпреки подканянията ми, животното не можеше. Махнах се и в крайна сметка успяха да се оправят без мен. Беше ми жал, че го бият, че мъкне този товар, но нямаше какво да сторя (и то да е законно същевременно :D). Такава му е съдбата...Засега "аз лично, не виждам как ще се спре експлоатирането на коне от когото и да било за различни нужди." Сигурно всички сме минали през конската участ.

Линк към коментар

Съвпадение или не, Вашият гневен коментар в темата за алхимиците и подсказката на модераторите ме насочиха да погледна Вашия блог. Тъй като душата Ви страда твърде много, а така може да си причините болестно състояние, се почувствах длъжна да Ви кажа, че се развива неправителствен проект точно по тази болезнена тема и скоро ще настъпи промяна.

Аз мисля, че хората са започнали все повече да се осъзнават. Днес дадох пример дори по въпроса. Тъй като не мога да дам линк към мнението си, ще си позволя да го копирам.

alvaro__span.jpg

"And suddenly, I looked at the bull. He had this innocence that all animals have in their eyes, and he looked at me with this pleading. It was like a cry for justice, deep down inside of me. I describe it as being like a prayer - because if one confesses, it is hoped, that one is forgiven. I felt like the worst shit on earth."

Превод: И внезапно аз погледнах бика. Той имаше онази невинност, която всички животни носят в техните очи. Той ме погледна умолително. Беше нещо като вик за справедливост, дълбоко в мен. Описвам го да беше като молитва, защото когато се изповядваш, после се надяваш, че ще ти бъде простено. Почувствах се като най-голямото л.... на земята.

Не знам дали положителната енергия, насочена към Вас от птиченцата, могат да излекуват евентуалните щети от това дълбоко страдание, затова Ви призовавам да бъдете силна и да вярвате.

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...