Jump to content
Порталът към съзнателен живот

БЕЗ ИМЕ

  • постове
    3
  • коментара
    6
  • прегледа
    11967

Есенно съвършенство?


Adams

671 прегледа

Есенно съвършенство?

Идеалната земя, без дупки, без неравности, идеалния цвят. Всичко е покрито със съвършенство. Грапавата повърхност на земята се е скрита под златната завеса на листата. Покрито е всичко, което не искам да виждам. Иска ми се да вярвам, че това, което сега виждам е всичко. И то се превръща във всичко. Мога да го снимам, да му се радвам, да го преживявам мислено. Само не мога да тръгна на вътре по златната пътека, защото стъпвайки по нея, усещам долните неравности, усещам, че покривката не е всичко. Стоя далеч и от високо гледам златната гора, цяла и съвършена. И не смея да тръгна, не смея да погледна навътре, защото идеалният образ на есента ще си замине.

На моменти вятърът разчиства листата и ми нашепва, че под съвършенството се крие неидеална земя. Казва ми, че тази покривка не е вечна. Затварям очите си и да чакам снегът да смени листата. Чистотата на снега да покрие грозотата, дупките, камъните, боклуците...А после? Няма ли да тръгвам на някъде?

Всъщност не е ли по-лесно да си поразчистя пътя и от листата, а после и от камъчетата, които ме препъват? Дали е толкова страшно и грозно от долу? И какво толкова ако падна ?

Или просто ще си стоя със затворени очи докато падне поредната идеална покривка над земята.

2 Коментара


Recommended Comments

Живо е Сърцето на нашата Земна Майка - в него има много тайни кристали - това сме ние. А Сърцето Й, обединяващо всички тях, е Съвършеният Кристал. Страда (според мен) Нашата Майка.Обединени в едно (кристалите - ние, нейните деца) намираме Нейното Име в нас - а това сме ние самите. Тя има много имена. И трудно ни допуска до Себе Си. Не произнася Името си на Глас.

Пещ опасна е Нейното Сърце.

Добре дошла - повече не знам.

Линк към коментар
Гост
Добави коментар...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...