Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Bethedi

Участници
  • Общо Съдържание

    130
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Блог Коментари добавени от Bethedi

  1. Съгласен съм xameleon, има различни гледни точки и зависи най-вече от каква отправна система отправяш своя поглед. В материалното Битие нещата стоят по този начин, в другите светове - по друг. Всичко зависи от отправната ни система.

    Искам нещо да допълня - не бих искал да изповядвам подобна оценъчност - харесва ми/ не ми харесва дадено мнение. Щом нещо ми е привлякло вниманието, значи за мен то има някакво значение, смисъл. Ето защо се приближавам към него и го подлагам на анализ, с други думи - опитвам се да вникна в същността му.

    Така например, за едни хора, може и да е полезно да четат писанията на мексиканските шамани, тъй като някъде, някога те са изградили връзка с този мироглед и не са ликвидирали всичко от миналото. Други се приближават до тях с цел да удовлетворят властовите стремежи на Его-то си - да боравят със стихиите, да станат магове, ясновидци и т.н. Трети, се свързват с тях, чисто и просто, защото съществата, на които са приемници имат известни отношения към тези шамани и този вид "култура".

    Не зная дали Ви направи впечатление в тази връзка, какви масови кампании стартираха по света по повод земетресението в Хаити - за набиране на средства, за помощи и т.н. Този дух се пренесе и тук в България. Мислите ли, че е случайно? Дали се дължи само на молитвите и нарядите на малка група хора, пишещи в този сайт, или причината е основно във всички души на заминалите си в земетресението, които след бедствието в без-телесна форма и неориентирани още в отвъдния свят, с познанията, които част от тях имат от вуду, започнаха да намират своите приемници по различни кътчета на планетата? Защо САЩ и Обама отговориха най-активно в тая кампания? Хубаво е да се направи размисъл по тази тема.

    Та, мисълта ми беше, че с каквото се свържеш, такъв ставаш. Т.е. прикрепяш се към тази чистота, на която е настроено и твоето радио.

    За добро или за лошо, аз лично смятам, че е за добро, сме родени и живеем в тази страна България и сред народа български. Всеки народ си има своята мисия в общочовешкия организъм. Всеки народ си има своя път. Ако някой тук в България се лъже, че е успял да се отскубне от народната карма, че е извън силовите линии на българския егрегор, че е станал космически гражданин, струва ми се, че доста се заблуждава.

    Мисията на Мексико и неговите представители е една, на България е друга. Пътя по който е вървяло Мексико е един, на България е друг. България и Мексико живеят в различно време, различни цивилизации, движат се по различни силови линии. Именно тук, в България, а не в Мексико дойде Всемировият Учител и това, което остави, го остави за представителите на народа български, да го предадат и на другите народи.

    Поздрави от мен: Bethedi

  2. Разбира се, това е мое мнение, не отричам. По същия начин бих реагирал към шизофреничните брътвежи на всеки самопровъзгласил се шаман-проповедник, независимо дали се казва дон Мигел, Мери Нелсън или Карлос Кастанеда.

    По отношение на фанатизма. Откакто пиша в този форум, досега, не си спомням да съм попадал поне на едно издържано аргументирано мнение или теза, с което недоволни от от мен участници, да покажат своята АРГУМЕНТИРАНА гледна точка по даден въпрос. Вместо това, всеки път получавам заученият отговор, който вече е придобил мантричен характер: "защото имаме свободна воля и право на свое мнение".

    Т.е. вместо аргументи - получавам насреща празни приказки за свободната воля.

    Напоследък у мен се затвърждава усещането, че немалко посетители на този форум, особено сред регистрираните са изпразнили умишлено или не, главите си от всяка разумна мисъл и съдържание, и в оставената празнина ежедневно наливат цитати, фрази, пасажи от многобройните "езотерични" автори. Разбира се без да ги осмислят, подлагат на анализ, проверка и следователно да извлекат съответните изводи и заключения. И в стремежа си да блеснат пред своите "братя" и "сестри" публикуват ежедневно чуждите мисли и цитати, в очакване на похвала и одобрение за новопридобитата находка.

    Нещо повече, забелязва се също и първосигнална инстинктивна реакция на възприемане на написаното, изразяваща се в двуизмерната оценъчност - харесва ми/ не ми харесва. И когато запиташ, защо ти харесва или не дадена мисъл или цитат, отсреща чуваш отново познатия рефрен-мантра: защото имаме право на мнение, т.е. защото така ни харесва.

    Толкова от мен по темата фанатизъм.

    Вместо послеслов:

    Ако във Вашия свят властва демокрацията и свободната воля, в Божествения свят, доколкото зная, е ТЕОКРАЦИЯ и там управлява единната Воля Божия. Следвайки пътя на Вашата "демократична" логика, в най-скоро време очаквам да обвините и Бог във фанатизъм...

    Пожелавам Ви всичко добро:

    Bethedi

  3. Е, ако можеш да отсееш от плявата и едно зрънце истина, може да е от полза. За съжаление в тези шамански "откровения" освен общи приказки, плод на халюцинации, за нищо ценно не е останало място.

    Бъдете здрави!

    Bethedi

  4. Някои размисли по шаманските изказвания:

    Толтекста мъдрост? Това доколкото си спомням беше по време на Четвъртата атлантска епоха. Каква е връзката на тези писания с настоящата епоха и идващата Шеста раса?

    И този мексикански шаман откъде знае, чернодробната клетка дали съзнава и какво съзнава?

    "Шестото Слънце" ??? Що за дивотия е това? Този човек да не е бил упоен, когато е писал?Много ми е интересно как този шаман се свързва директно със Слънцето. Може би си е пуснал космически Интернет.

    Много любоф, много о-бич, та чак го удря на порнография. Много сънища, много слънца, мноооого глупости, на толкова малко място.

    И xameleon, само не казвай, че си симпатизант и на Карлос Кастанеда.

    Bethedi

×
×
  • Добави...