Jump to content
Порталът към съзнателен живот

sve

Участници
  • Общо Съдържание

    129
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от sve

  1. Крал ч 7п Крал ж - Глупакът не само се рее из облаците и бленува, но вече и твори, защото е уцелил момента. Това е неговото време, време за изява. Акумулирането на енергия по 5 жезли е приключило и по-прекрасна карта от 6 пентакли, като продължение (материализиране) на това творческо "кипене"  няма. 6пентакли и то в комплект с ас пентакли?! Това ще е нещо гениално. Липсата на мечове още повече засилва тази идея:) Гениалността може да се роди само от душевността на един свободен и непринуден Глупак :) Верен на себе си.

    Чудесни комбинаций Иве!

  2. Това, което моментално ми дойде на ум, без да зная за какво всъщност е бил зададен въпросът ти е, че тук напънът е бил голям а провалът болезнен. Жалък, неадекватен и егоистичен Крал пентакли или още по-точно обесен Крал пентакли. За да се случи нещо се иска здрава база и точна оценка/самооценка, а тук определено липсват. Картите не само са тежки, но направо ужастни. Хубаво си използвала думата затвор, защото тя е супер точна за усещането, което имам :( Лошото е, че е по избор. 

  3. Извинявам се, че постнах въпросите си на неправилното място и благодаря, че бяха преместени. Сега, ситуацията е такава, че заболяването всъщност е онкологично. Рицар пентакли, както и Лора отбеляза говори за сериозност, но и за дълъг и упорит процес на развитие. Минало е доста време и за съжаление не е обърнато необходимото внимание върху симптомите. Обикновено не обръщам внимание на картата, която се намира отдолу на тестето след като сека, но този път ми направи силно впечатление, че е имено Мага. Човекът с неговите действия или недействия. Вече мога да кажа че, е потвърден 4-ти стадий и предварително плануваната операция е отменена. Колелото е времето с което не разполагаме, но и както писах в предишният си пост, го свързвам и с отделителната система. Колелото с 3 пентакли за всички други въпроси бих я определила като много успешна комбинация, но за здраве, пентакъла ми горчи :( 

  4. Здравейте! Имам нужда от вашата помощ при тълкуването на тези две комбинаций, отнасящи се до здравето на млад мъж:

    Какво е наистина здравословно му състояние? Рицар пентакли Влюбените Колелото /отдолу на колодата бе Магът/

    Какъв е шанса да се пребори? Рицар пентакли Колелото 3 пентакли

    Няма чаши, жезли или мечове. Според мен Рицар пентакли упоменава, че болеста е там и е факт, няма илюзий, нито пък внезапност. Диагнозата е правилно поставена. Колелото го свързвам с отделителната система. Това което ме озадачава е 3 пентакли след Колелото???

     

     

     

    Модераторска бележка: Мнението е преместено от темата Таро и Здраве

  5. Забравих да уточня, че нямаше да смятам Смъртта за край на тази връзка, ако не са Рицар жезли и Светът в тази подретба. Което също ме навежда на мисълта, че е възможно и един от двамата да пътува или премести да живее в чужбина.

  6. Здравей skarlet_1! Моето мнение по тези карти е, че въпреки заблудите, съмненията и объркаността от сегашното положение 7чаши (карта, в която дълбоко са заложени и избори) нещата ще стигнат до своят естествен край- картата Смърт. Тук проблема е много сериозен - Обесеният, т.е. дълъг, бавен и изключително емоционално изтощаващ период в тази връзка. Може да е оказван натиск и от други хора, но факта е, че Обесеният говори за тотална съпротива към промяна. Двамата не са искрени и адаптивни един към друг и това отваря огромна пропаст между тях. Дори тя да реши да остане в тази връзка и да се бори -7жезли и прави компромиси със себе си -2пентакли пак ще стигнат до край,приключване, но с Рицар жезли - този път ще е бягство. Картата Светът е "зелената светлина", че този цикъл или опитност може да приключи успешно за нея и тя  да си "стяга торбичката" за ново пътешествие. А 3чаши тук, като съвет, за мен е призив за освобождение, крещящата нужда да бъдеш щастлив. Който и вариант тя да избере, според моят прочит на тези карти, финалът ще е един и същ, т.е. няма да са заедно.

    П.С.Това, че няма мечове за мен е признак за абсолютно нежелание за реална комуникация, аналитично мислене и търсене на адекватно решение, а не че нищо няма да се случи. Тук има достатъчно големи аркани, така, че нещата се случват така или иначе, искаш или неискаш, и въпреки упорствата.

    Поздрави от мен :)   

  7. И аз да питам след комбинацията от Слънце и Звезда се появи Смъртта на 3-та, защо усещането ми не е за край на надеждите, а по-скоро имам усещането за осъществяване на нещо, което е било немислимо/невъзможно досега, т.е. вече е реално и осъществимо? Бъркам ли?

  8. Добре, ако Умереността се появява след Справедливостта, то не би ли значело, неадекватност, т.е. има необходимост от адаптиране и гъвкъвост за да "оцелееш". Преглъщаш и се променяш, иначе си аут и така стигаш до Звездата, остава ти само да се надяваш за още един шанс.

    Интересно е, че при мен първо се появяваше Звездата, после Справедливостта и сега дойде времето на Умереността........да видим дали пак ще се стигне до Звездата:)

  9. Пак ще напиша, че не вярвам Таро да проектира нагласи и отношение. Как да ти дам пример Иве с проективни карти или комбинаций, като такива нямам. Преди доста време имаше една комбинация Страшният съд Кралица Жезли 6 жезли - набедена за проективна и то защото отговорът бе отрицателен за момента, но в последствие (след около година-две) нещата се получиха и си бе абсолютен триумф, с много упорство от страна на Кралицата, разбира се :). Страшният съд просто наистина позабави изпълнението на 6 жезли. Което от друга страна е по-скоро проблм с разчитане на времето, отколкото на самото послание.

    Добре, ако хубавите карти са проективни, то защо да не са такива и "страшните"? Нали проекцийте са в смисъл на очаквания или субективно разбиране.

    Аз досега не прочетох тук за проективна комбинация, която да се отдели от действителността като проективна, защото не е адекватна по смисъл със случващото се.

    И защо Слънцето, например да е проекция. Това е чудесна карта, която да осветлява даден въпрос, води до осъзнаване и проблясък за нещо, което не е било ясно до момента. Ако разглеждаш Слънцето само като изпълнител на желания, успехи и вечно щастие, то няма как да не изпаднеш в заблуждения. Затова съм 100% съгласна, че картите трябва да се познават много добре и да се разглеждат многоспектърно.

    Та идеята ми е, за да има полезна дискусия по този въпрос, нека някой публикува въпрос, проективна комбинация и реално развитие на ситуация. Нещо което се е случило и да му направим анализ.

  10. Наличието на Умереността е сигнал за необходимост от компромиси, дипломатичност, адаптивност. Да вложиш търпение, но и усърдие в точното премерване и смесване на два ралични по естество елемента, за да получиш трети - изцяло нов елемент, който да служи по-добре за изявата ти в света. Да сътвориш, например едно адекватно към ситуацията поведение. (затова и логично се проявява след Справедливостта, както Ивета е писала по-горе)

    За мен Умереността е по-скоро трансформатор, модератор, отколкото чистач. Чистач бих нарекла Смъртта. При Умереността няма изхвърляне на ненужни и остарели за времето си "елементи", а миксирането/блендването/комбинирането на различни по своята същност такива, за да се постигне хармония. Това е много бавен процес, затова и този Аркан обуславя дълъг период.

    Друго интересно е, че 1 е числото на Бог, на чистият дух, а 4 е числото на материята, т.е 14 означава съчетание между дух и материя в човешкото тяло. Умереността е физическо проявление. Ако Звездата е ключ към психиката, то Умереността е ключ към Живота.

    Друга вметка: свързвам тази карта с бременност и раждане също, когато въпросът е за това, разбира се.

    Поздрави:)

  11. Все повече се убеждавам, че в Таро няма проекций. Има по-скоро лошо зададени въпроси и неясно, неправилно тълкуване. Проекцийте са в смисъл на едно изкривено, субективно тълкуване. Но аз още изследвам пътят и утре може да съм убедена в друго :)

  12. Ще се опитам да бъда по ясна в мнението си за тази комбинация :) Тъй като в зададеният въпрос се търси съвет относно поведение, то и Таро дава такъв, а не предвещава бъдещо развитие. Според мен интрепетацията би звучала : Откъсни се от емоцийте които си изпитвала досега и заради които не си била щастлива, повярвай, бъди оптимистична и прогледни за хубавите неща които ти се случват.

    Много е важно според мен, като се задава въпрос и интрепретацията точно да отговаря на въпросът.

    Много усмивки :)

  13. 8 чаши, 2 чаши, Слънце -Какво да бъде поведението ми спрямо този човек? Не са ли очакванията ти твърде големи към него или си твърде претенциозна? Неудволетворена си и може би лекооо разочарована, тъжна си, а не трябва. Съветът към теб според мен е да си оптимистична, разбираща и усмихната. Да си лъчезарна и обичаща. Мисля, че проблемите които имате са заради теб, ако поведението ти досега е 8 чаши, то е време да ограееш и затоплиш, както прави Слънцето :) 2 чаши и Слънце - страхотна комбинация. Много, много топлота излъчва.

  14. Inatari, по твоите комбинаций имам по-различно тълкуване. Маг 5 меч 9 пентакли на въпрос за чувствата на лицето Х мисля, че по-скоро той изпитва интерес и интелектуално любопитсво по отношение на лицето Y. Важно е за него да държи ситуацията под контрол, според собствените си цели и визия (всичко да е планирано и да няма изненади). По 5 меча - ангажирайки се твърде емоционално ще се почуства ограничен и притиснат, а той не иска да проявява слабост. Друго интересно е как тази 5-ца стои между Мага и 9 пентакли. Хем всичко зависи от теб и ти е дадена пълна свобода да правиш избори и отваряш себе си за света, хем сам си слагаш бариери и блокираш всеки вътрешен порив да изживееш нещо прекрасно и обвиняваш за това обстоятелствата, другите, съдбата, но не и себе си. Резервираност и несигурност - това изпитва. По Звезда 6 жезли 10 меча - имало е или отдалечаване между тях, прекъсване в комуникацията, която отскоро е възобновена със срещи и разговори, или като 2-ри вариант се таи огромна надежда за близост и интимни отношения. При всяко положение 10 меча накрая обрича и според мен слага край на възможността за връзка (тъй като въпросът е зададен конкретно, дали ще има връзка между тях, то превода би бил: Надеждата за успех/връзка е убита.). Интересно е как невротичността на 5 меча ще повлие и стопи 6 жезли и се стигне до 10 меча, а това е болезнен урок за усвояване по 9 пентакли. Поздрави от мен :)

  15. 6 пентакли не дава положителен отговор на въпрос с да и не :) Тя не е проекция тук. За обаждане или съобщения винаги ми излизат жезли. 6 пентакли има друго значение в контекста на зададеният ти въпрос. Както каза Жур, паж меч е ключът - ти не си наясно какво става, липсва достатъчно инфо и 6 пентакли ти "казва", че за теб е по добре да не ровиш. 6 пентакли е подарък, подкрепа , но след паж меч- за теб е по-добре да не знаеш, спестява ти се:)

  16. Жур, мисля, че ако преди това разума е поставял бариери, то сега се слуша сърцето. Пъноценна комуникация, доброта и раздаване. Това което не знаеш е, че тези отношения носят творчески заряд и са с прекрасен потенциал. В крайна сметка ще си доволна :)

  17. Според мен Умереността на 7-ма показва, че си готова на компромиси. Много си оптимистично настроена (3 и 4-та) и се надяваш на финализация по 3пентакли, а отношенията са трудни (10 жезли) и въпреки обнадеждаващата 10 пентакли (на която се радвам много само, когато естеството на въпроса ми е материална придобивка) на 10-та като резултат имаш Император, който за отношения е доста неприятен. Като перспектива Император - за себе си не бих си го пожелала.

    Поздрави!

  18. Здрасти :)

    Жрица и Слънце или Слънце с Жрица бих тълкувала като осъзнаване. Предчувствията ти се сбъдват и си даваш ясна сметка за случващото се. Разбиране, откриване на отговори, истината "лъсва". Разбира се зависи от въпроса за да се опитам да бъда по-конкретна :)

    Поздрави!

  19. Какви са му чувствата за персона Х? паж чаши + 4 жезли + Маг

    Влюбен ли е в нея? Ас жезли + Глупак + Страшният съд

    Отношението му към нея? 8 чаши + рицар жезли + Обесен

    Какви са намеренията му? Глупак + Ас жезли + 9 меч

    Какво иска от нея? Справедливост + Влюбените + Звезда

    Какво крие? 7 пентакли+ Крал меч + 5 меч

    Каво ще направи? Смърт + рицар чаши + 4 мечове

    Развитие? Рицар чаши + 4 меча + 8 меча

    Ситуацията е от скоро и е доста объркана между тези два гълъби. Емоцийте са доста нестабилни, преминават от състояние на силна възбуда и неустоимо привличане до тотално безразличие и обратно. Този мъж май е доста объркан и несигурен. Има някакъв проблем и спирачка, които не успявам да уловя.

    Чудя се дали Страшният съд ще успее да "помете" Обесеният и го освободи от блокажите;) Какво мислите?

  20. Здрасти Inatari :) Много дворцови карти си изтеглила :) Това което мисля е, че досега всеки е пазил територията си и не е посмял да се отвори към другият. Флирт и заигравки, но нищо сериозно, поне засега. Поне докато не се изясните. Крал меч тук е този, по който съдя, че ситуацията е доста объркана и липсва яснота.

  21. Да кажа и аз:) 7меча е аркан, който на мен ми говори най-общо казано за нечестност. Появи ли се в гледане, значи: нечестни намерения, игрички, възползване и да - плануване как да се мине между капките или да се получи протекция, т.е търсене на лесният начин :) Ако е за търсене на работа е ок, но за отношения не ми харесва.

    За тази комбинация, мисля че този за когото се пита се отказва от първоначалните си намерения и сменя курса. (май не му достигат силите :) )

    Ключът е в 7 меча - каво точно се е случило? Дали обиденият не е самият той, и дали не се възприема, като жертва? Или пък сметките му не са излязли?

    Няма доверие в тези отношения.

    Поздрави

×
×
  • Добави...