Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лена

Участници
  • Общо Съдържание

    47
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Лена

  1. Здравей, Орлине.

    Що така се случва, че като напишеш нещо по темата и ме дърпа да седна да ти напиша отговор, при положение, че много отдавна не съм писала нищо? :hmmmmm::dancing yes::thumbsup2:

    Не се надявай, а я направи своя половинка момичето, което обичаш :thumbsup:

    Навремето, като се запознах с мъжа ми ме мислеше за напълно луда, сега също ме мисли за луда, но малко по-малко започва да полудава с мен. Бяха ми необходими години, но съм доволна от резултата и посоката на нещата.

    Щом ти си тръгнал по Пътя невъзможно е твоята любима да не те придружи. :yinyang::thumbsup2::feel happy::v:

    Успех! :angel: Бъди сигурен, че ще ти помагат отгоре, въпроса е да разпознаваш знаците. При мен се получи, значи ще се получи и при теб. :thumbsup:

  2. Защо ли, Лена? Защото всички Велики Духовни Учители единогласно твърдят че за днешно време подходът на пещерното медитиране далеч от света е неподходящ - затова! Защото казват че трябва да променим самият живот, затова! А иначе наистина би ми било много по-лесно да го направя - от петнадесет години имам такива мечти и копнежи. И винаги ме спират думите на Беинса Дуно, Рьорих, Ауробиндо, Бабаджи...

    Може би не си струва да задълбавам, но да си кажа мнението :harhar: Няма Учител, който с учението си да те ограничава в избора ти. Независимо от това колко хора, били те Учители или не твърдят едно и също,не смятам, че е редно да се насилваш да правиш нещо, което не ти е по душа. Но също така е всеизвестно, че не можеш да оцениш светлината, докато не видиш тъмнината. Пробвай да се отдалечиш от хората(не е толкова трудно и не се налага да ходиш по пещерите) и виж как ти е по-добре. :feel happy: И аз не знам защо ти го казвам, ти нещо подобно ли очакваше да прочетеш?! :whistling: Надявам се да разбереш думите ми правилно :P и в никакъв случай не искам да

  3. Ами те умните затова бягат от семейството и си стоят в пещерите, защото там си им е най-хубаво... :) но нали Учителите вече не ни препоръчват такъв живот... ех, колко хубаво ми беше в пещеричката в предният живот...ЕХХХ :)

    Защо в този не си избра същото?! :harhar: шегичка :feel happy:

  4. Бина, напълно съм съгласна с теб за правото на избор и собствената пътечка, по която върви човек. Мойте думи се отнасят за тези, който по принцип са избрали светския живот, решили са, че ще се оженят някой ден и ще имат деца, но чакат подходящият материално :thumbsup: +финансово :thumbsup: +сигурен :v: момент в живота си :thumbsup: . Има хора, които идват с отшелническа мисия на Земята и това си е техния път. :dancing yes:

  5. За децата и отговорността в контекста на материалната сигурност и обезпеченост - личния ми опит е следния: в годините на материални благополучия нямах собствено дете, изгубихме финансовата "стабилност" и обезпеченост и забременях. Имаше дори "родителски съвет" да махна бебето, сега не е момента за деца като нямаме пари (без коментар). Родих с пари назаем и чужда кола ме взеха от родилното и преживях много мизерни моменти, но винаги ставаше така, че Отеца и Богородица се грижат детето ми да е нахранено, здраво и добре облечено. И аз разбрах, че сме подложени на изпитание. :thumbsup2: Нещата вече са различни, но нито за миг не съжалявам, че родих детето си в най-"неподходящия" от материална гледна точка момент. Изобщо не разбирам хората, които отлагат раждането или семейния живот за по-подходящ момент. :feel happy: Надявам се да не съм била досадна и отегчителна. :harhar:

    Дете Мое, щом Аз съм с теб, то кой е против?! :hmmmmm:

    Не позволявайте някой друг или нещо друго да взима решенията вместо вас, Той няма да ви остави, освен ако не го пожелаете :angel:

  6. Само да се изкажа по повод материалната стабилност за създаване на семейство - не го ща тоз съюз между двама, който лежи на материалната стабилност. Какво се случва в такъв съюз, когато нещата в материален план не са добре?! Разделяте се докато се стабилизирате, спирате да се обичате в период на криза и се обичате в период на материално благополучие?! Парите те спират да заживееш заедно с човека, който обичаш?!

  7. Снощи прочетох притчата за "Когато си мислиш, че не те гледам", сетих се и за Тимур и неговата команда, как помагаха на старите хора, които са сами, а техните деца са на фронта. И ми дойде една идея. Всеки от нас да вземе под опека стария самотен съсед и да му помогне с каквото може, дори с една усмивка и въпроса "как си днес?' или купичка топла супа. По такъв начин ще дадем пример на децата си да уважават възрастните (и нас, когато остареем) и ще отдадем дължимото на тези, който са били преди нас. Поне за себе си разбрах, че имам нужда от мъдростта на предходното поколение и да срещна хора като дядо Кольо, леля Надя и сестра Весела Несторова. Определено тези хора ми липсват в живота. И по този начин се надявам, че когато си отида от тази Земя да оставя топли и възвишени спомени поне в по един Иво и един Орлин.

    Благодаря и на двама ви , че споделихте какви хора на преклонна възраст познавате. Благодаря за помощта ви! :v:

    Успешен и слънчев ден!

  8. Светла му памет на дядо Кольо. Възхищавам се на такива хора като него, и аз мечтая към края на земния си път да си имам една градинка, с която да се грижим взаимно една за друга, и да съм изпълнена с любов и смирение, и да излъчвам спокойствие. :yinyang: Помежду другото, той има ли деца?

    Според мен старостта=мъдрост и аз точно това търся в старите хора, но рядко намирам. Обикновено са озлобени, агресивно настроени към младите, необщителни или пък освен за болестите си и за малката си пенсия нямат други теми за разговор. Веднъж имах разговор с една не чак толкова стара жена(65 годишна), която близо 2 часа непрестана да се оплаква от какво ли не (деца, внуци, ниски пенсии, болести, комшии и т.н.). Когато я попитах за това как се е запознала със съпруга й и за 45 годишния им живот (с надеждата да й припомня нещо хубаво) се оказа, че 5 мин. събра радости и вълнения за 45 години, нито разказа за това как е станала майка или баба, нищо светло не беше останало в душата й. Разплака ме. :( Защо се чустват така огорчени и обидени? Как може да се промени това? Нашите родители и баби не са много по-различни, а съм сигурна, че нито един участник в този форум не се отнася без уважение към родителите си. В темата за 10 000 000 някой(прости ми че не цитирам с точност) беше споменал за грижите за родителите ни и как иска достойни старини за тях. Трябва ли да ги оставим да се оправят сами или трябва да им върнем заема? :hmmmmm:

  9. :thumbsup2: Няма невъзможни неща, а когато поискаш можеш да съчетаеш каквото си пожелаеш. Трудничко е да вършееш на няколко фронта, но не сме тук да ни е лесно :thumbsup2: . Когато видиш Бог във всичко обкръжаващо те, отпадат всичките ти съмнения. Когато видиш знаците по Пътя престваш да се страхуваш, че ще се загубиш. Любовта те кара да твориш и да споделяш. Семейството и кариерата са доказателства за това, доколко се справяш с това да обичаш. Нещата са взаимосвързани, според мен. Когато бях объркана и се бях доста отклонила от Пътя, да не кажа, че съвсем бях се самозабравила, нищо не вървеше - нито работа, нито семейство и нещата се очертаваха с много гаден край. После ми светна и всичко взе да се понарежда :thumbsup2::v::thumbsup1: . Започнах да обичам и да прощавам, да търся подаръците от проблемите си и да ги получавам. На моменти и сега е трудно :thumbsup2: , но поне със сигурност знам, че ако бях сама без семейство и нямах амбициите да успея в земния живот, в никакъв случай нямаше да ми е по-лесно и надали щях да обичам всички проявления на Божественото . :v::thumbsup2: Но всеки си има право на избор и пътечка по която да върви. :hypocrite::angel:
  10. 10000000 лева. Ще построя града на бъдещето от забравеното минало, когато хората са били Богоподобни и са общували с Него постоянно. Хората, който ще живеят там ще творят заедно с Бог и ще се радват на творенията си. Именно творят! Ще поканя моя Създател да живее с нас в този град и ще напълним Вселената с Неговата Любов. И съм убедена, че такива градове ще започнат да никнат като гъби и човечеството ще възвърне вибрациите си и хората ще си спомнят за душите си, за Създателя си..........еееех, размечтах се. Благодаря за мечтата!!! :yinyang::thumbsup2:

    P.S. И в никакъв случай няма да позволя парите да ме отдалечат от тази ми мечта и да ме накарат да мисля, че само те са важни и как да ги умножа. Те сами по себе си никога не стигат, ако започнеш да им робуваш. Пари на земята като шума - с лопата да ги ринеш. това пък защо го казах?! :hmmmmm::feel happy:

  11. Днес е един от подходящите дни за побеждаване на злото, Архангел Михаил е готов да ти се притече на помощ, а заедно с него и всички Светли сили. Помоли се силно и искрено, поплачи и остави това, което е в теб и те кара да се чустваш зле, да си отиде. :angel: Сони, дано прочетеш това съобщение навреме.

    На врачки не ходи, няма смисъл. Те са канали, и най-често са канали на лошите. Предполагам, че всеки участник във форума може да ти даде множество примери, за това, че врачките и баячките не помагат. Силата е в твойте ръце, както се казваше в едно детско филмче.

    Нещо, което би могло да ти помогне също така - отиди в някоя книжарница за езотерична литература и си купи първата книжка, на която се спреш, по скоро се вслушай във вътрешния ти глас. В нея ще намериш отговорите на това, което преживяваш. Пращам ти цялата си ЛЮБОВ и СИЛА. Обичам те и ти не си сама, а това дали се познаваме или не е спорен въпрос.

    Дете Мое, щом Аз съм с теб, то кой е против?!

  12. Относно врачките и гледачките не те съветвам, но ако това е твоя Път не се страхувай да вървиш по него. Понякога трябва да разбереш как действат врачки и за какво могат да ти помогнат и за какво могат да ти навредят. Дано ти помогне някоя, макар че е съмнително. Обърни се с цялото си сърце и душа към Създателя, анализирай от кога се чувстваш така и дали по някаква причина не си предизвикала сама състоянието си и ако се увериш в чуждата намеса, потърси сериозна помощ.Предполагам, по скоро се надявам, че другите редовни форумци с повече опит също ще те упътят, но само не се плаши, ти не си сама и Той няма да позволи да ти се случи нищо лошо, уверявам те.

    Дете Мое, ако Аз съм с теб, то кой е против теб?!

    Пращам ти цялата си любов, ще се пребориш, бъди сигурна!

  13. Опитай като за начало да отидеш в някоя църква да ти прочетат молитва, самата ти се помоли за помощ на Пресвета Богородица или на който ти си избереш.Ако си от София мога да ти препоръчам нещо по-конкретно. Нека молитвата идва от сърцето ти, не е важно какви думи използваш, но Отче наш е универсален код, който е препоръчително да ползваш. Не се плаши, щом търсиш помощ, ще я получиш! :hypocrite::angel:

  14. Направо ме разби с този въпрос!

    Преди да си в състояние да отговориш на това ЗАЩО и да разбереш причината за всичко е необходимо да отговориш на всички останали защота и да проумееш всички останали причини. Имайки впредвид и това, че всеки момент информацията се променя и това, в което си се клел до вчера, днес се оказва нещо коренно различно, а също така, че всеки си има собствено тълкование за нещата, ще ми е страшно интересно кой до какъв отговор е стигнал.

    Лично аз поне за момента нямам и най-малки подозрения ЗАЩО съществуваме, не само на тази Земя. Тази война между Светлината и Тъмнината си има някаква причина, то не е просто така и тук не става дума и за емоции, от сорта на радост, удовлетворение и т.н., защото в Космоса те не съществуват. както и Божествената ЛЮБОВ е коренно различна от това, което са в състояние думите да обяснят и човешкия мозък да разбере и асимилира.

    Та така, скъпи братя и сестри: ЗАЩО???!!! :hmmmmm:

  15. Първо:всяко правило си има изключения, а второ - не е задължително да правиш лоши работи за да си канал на негативна енергия, но това са неша, който са ти известни, имайки впредвид колко много знания имаш, Латина. И в никакъв случай не искам оцветявам нещата само в черно или в бяло. Както се вижда от случая, от всяка негативна атака може да се извлече полза. А за циганите, като се позамислиш сама ще стигнеш до съответните изводи, които имат свойството да са верни за много малка група от хора. Другите групи от хора си имат свои изводи и наблюдения. Някой ше открие близост в моето мнение, друг няма да се съгласи с него и това е правото на личен избор. :harhar:

    Дете Мое, щом АЗ съм с теб, то кой е против теб?!

  16. По повод детето - понякога ни се дава знак, че опасностите са навсякъде и ако не сме нащрек веднага се възползват от момента. Милкана, върни лентата си назад и виж защо си срещнала това цигане - виж мислите си , постъпките си за последните дни около случката. Никога не ни се случва нищо без наше съгласие за това. А след като чустваш,че атаката е дошла от цигането, не се и съмнявай че е точно така. Те притежават способността да провеждат негативна енергия от самото си раждане, в което няма нищо лошо, защото за да има баланс на тази Земя, някой трябва да върши и мръсната работа.

    На мен също ми се е случвало циганче, сладко и невинно, което аз реших да съжаля и да му помогна, да ме прокълне и клетвата му да някаква степен ме стигна - преживях наистина нещо ужасно. При циганите няма възраст, те за това се раждат. Винаг, когато се разминаваш с тях се защитавай. С времето, когато израстнеш достатъчно, те няма да се в състояние да ти навредят, защото те провеждат ниска енергия. Просто трябва да сме нащтрек. Хубавата новина в случая е, че никога няма да те оставят, ако потърсиш помощ. "Дете Мое, ако АЗ съм с теб, то кой е против теб?!! :hypocrite:

  17. :thumbsup: Михаела, мога само да ти кажа, че щом се страхуваш, че може да не изпълниш мисията си, то нямаш такава възможност (да не я изпълниш). Щом си задаваш тези въпроси и търсиш отговорите, няма страшно. Страшно е като се самозабравиш по една или друга причина. Лошата новина е, че всеки отговаря сам за себе си и друг насила не можеш да накараш да да тръгне по Пътя. Другите в този форум знаят повече от мен и имат по-голям опит, те ще ти помогнат повече. Понякога ми идват неща, както и на всички останали, които изпитвам нужда да споделя, самата аз не знам почти нищо.
  18. :yinyang: СМЪРТ НЯМА!!!!! има преминаване от едно състояние в друго. Надявам се да ме подкрепи някой по-добре от мен запознат със законите на физиката, но доколкото аз знам(че нищо не знам), няма губене на енергия във вселената, има трансформиране от една енергия в друга. А идваме на тази Земя по собствен избор с някаква мисия и си отиваме, когато я изпълним. Тя може да не е от "глобалните", но всеки има мисия. :hypocrite:
  19. :D мдаааа!!! в днешно време така излиза "някакъв чичко и някаква сграда". според мен преди време е имало истински смисъл думите "свещеннослужител" и "храм Господен". по една или друга причина, за голямо съжаление, днес това са просто чичковци и сгради. затова и много хора нямат връзка с Ангела си. вероятно работи и някаква друга система за встъпване в длъжност или по скоро всеки се спасява поединично. както вече споменах - не знам( поне за сега) как се случва това в другите религии, за будизма имам подозрения. :hmmmmm: беспорно е, че столетия сме били отдалечавани от Истината и Пътя е бая обрасъл и трудно се намира. църквата и христианските ритуали са като основи на порутена сграда, но само по основите не може да се прецени доколко красива и функционална е била тя. :thumbsup2::angel::hypocrite:
  20. :angel: здравейте! темата наистина си я бива. тези дни научих за смисъла на кръщането и бързам да го споделя: при идването си на Земята на всеки от нас му се назначава Ангел- хранител, но той има ограничени права докато не встъпи в длъжност. кръщаването е именно това встъпване в длъжност. не знам как е в другите религии, защото Ангел-хранител има абсолютно всеки родил се на Земята, може христианство да има исключителни правомощия в тази област и изначално с тази цел да е създадено, заедно с необходимите храмове и ритуали за това. :hmmmmm: Помежду другото има кръщанета, които не сработват докато не се премахне пречката за връзка с личния Ангел. :feel happy: А за необходимостта да ходиш на църква, според мен всичко зависи то това с какво се бориш за момента. има дни в който чустваш непреодолимо желание да запалиш свещичка и да постоиш под купола, има дни в които имаш нужда от силата и красотата на природата. всичко е относително и променливо. не знаеш какви знания и какви уроци и изпитания ти предстоят, но когото имаш Ангел-хранител :angel: до себе си, знаеш че имаш най-добрия съветник. :thumbsup2:
  21. gudybo, здравей?

    Сподели, моля те за връзката ти с духовния ти водач. Как контактуваш с него, за какви неща се съветваш с него, случвало ли ти се е той да се шегува с теб?

    За църквата, поне това си е лично мое мнение, почерпано от тук -там, единствено паленето на свещичка има смисъл и отражение в живота ни. Всичко останало не се знае от кой точно е дадено. За кръщаването-по-скоро пречистващата сила на водата, отколкото да придобиеш някакви "изключителни" права. За състоянието ти като влезеш в църква имам някакво предположение, но не за сега не мога да ти кажа какъв е изхода, но би трябвало, ако съм те разбрала правилно, твоя духовен водач да те насочи към верния отговор. :thumbsup:

  22. Само аз ли така и не се разбрах с душата си и търся духовния път за саморазправа?

    Избрал си осъзнато един от верните пътища за едновременно развитие на Силата на Духа и тялото, трябва да си доволен. Смятам, че един мъж точно по този път трябва да мине. На жените по ни отива да анализираме и да чувстваме, а вие трябва да имате силата да ни обичате и защитавате, да сте търпеливи и да овладеете силата, за да можете правилно да я изоплзвате.

    според мен да се разбереш с душата си е един дълъг и труден процес, който е строго индивидуален, за който ти трябват знания и сила. Бъди щастлив , че имаш такъв учител.

    Желая ти да намериш себе си и да бъдеш щастлив и да правиш хората около тебе щастливи.

  23. Всъщност исках да кажа, че децата от Новата раса идват на тази Земя с ясното съзнание, че не са оттук и са за малко. За да бъдем тяхни родители е хубаво ние също да се родим заедно с тях и наистина да бъдем не от този свят. Ние така или иначе ние търсим Пътя и хубаво би било да го открием и да им спестим лутането, на децата.

    А за реката на забравата - има такъв лаф: Щастието е добро здраве и лоша памет - всеки да си го тълкува както му идва отвътре.

    Искаше ми се да разбера какви са ви наблюденията върху децата, който се раждат напоследък (деца в буквалния смисъл) и какви са вашите взаимоотношения с тях, защото наистина вибрациите на Земята се повишават и децата, които избират да се раждат на тази планета са по-съвършени от нас, както ние сме по-осъзнати от родителите си.

×
×
  • Добави...