Jump to content
Порталът към съзнателен живот

vinagi_bolna

Участници
  • Общо Съдържание

    18
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от vinagi_bolna

  1. 59.gif

    Вярно е, че се случва хора да провокират развитие по даден въпрос в някои форуми, за да съберат информация за нещо, което да публикуват или за свои си изследвания, или пък да получат специално внимание и енергия. Не е за първи път. Аз видях противоречия в изнесеното от създателката на темата и се въздържах да участвам повече.

    От друга страна, темите остават и части от тях може да са полезни дори след години. В тази тема има много какво да се научи. Жалкото е, че обикновено в такива случаи този, който пита, най-малко е способен да научи. Пък дано не съм права в случая.

    Много от нас показаха и себе си пред останалите. Аз съм за верността, не харесвам лицемерието. Знам какво е да ти липсва любов в брака и избрах да имам много труден път сама. За пари никога не съм продала себе си, живота си, достойнството си. Не съдя хората за техния избор, нито им казвам какво да правят. Може да са по-умни от мене, но аз не съм в състояние да бъда друга.

    В този живот не получаваме всичко. В подобна ситуация при липса на любов в брака аз бих се чувствала като в затвор. Това всъщност не е брак (от моя гледна точка), щом в него няма любов.

    Пак се разписах твърде много...

    Случва се човек да тръгне по грешен път и да пристигне на правилното място, до живата вода.

    Тук има жива вода, пийте от нея и добре дошли!

    :hypocrite:

    Интересно ми е кое ти се струва противоречиво в моята тема? Между другото не съм тук за да правя проучвания и да си губя времето с измизлици, както повечето хора си мислят. Не насилвам никого да пише по моята тема. Нека модераторите да я изтрият ако смятат за необходимо. Просто споделих. Това е всичко.

  2. vinagi_bolna, не е ли по-добре да се обърнеш към професионален брачен консултант или нещо такова? Действително, историята звучи странно и леко невероятно.

    Пък и да е вярна, какво толкова искаш от 53 годишен мъж, той вече се е наситил на много от тривиалните земни удоволствия. Ако бях на негово място едва ли щях да имам против да си намериш любовник. :) Както и да е, от мен толкова. Пожелавам успех.

    А, още нещо - внимавай какво име си избираш, за да не си патиш. Името е нещо като план, който да се реализира. :)

    Историята може и да звучи невероятно, но е факт. Няма странни неща в днешно време - в живота се случва какво ли не. Всеки решава дали да вярва и на какво. А колкото до избраното от мен име, да, имаш право. Както и да е, благодаря ти за коментара :)

  3. Виждам, че някои от форумците смятат историята ми за измислена и скучна. Просто споделих - не карам хората да ми вярват. Всеки сам преценява. Още веднъж благодаря на всички...включително и на тези изказали отрицателно мнение. Все пак кучето си лае а керванът си върви и така животът продължава. А какво ще се случи по-нататък и дали ще е като в поредния "български бълвоч", това само времето може да покаже. Изглежда няма две добри, тоест и душата в Рая и онова до края (извинете ме за израза).

  4. До този абсурден брак се е стигнало много просто. Аз съм млада и красива а той е с 20 години по-стар от мен, но е богат и ми угажда във всичко което е свързано с материалното. Той иска красива жена до себе си, а аз пари.

    П.П: Какво се учудвате на моят случай, нима не сте чували за брак по сметка? Ако трябва да пиша измислени истории в сайта, повярвайте ми щях да напиша нещо не толкова банално като това.

  5. Мила Канел,

    Господин съм, господин. ;)

    Добре, той ти дава пари, ти какво му даваш? Не е любов, не е секс, не са деца. Поне имате ли обща приказка?

    Любов не мога да му дам - той не прави нищо за да ме накара да го обичам.

    Секс - това мога да му дам, но той не го иска.

    Деца - деца мога да му родя, но той и деца не иска.

    Обща приказка нямаме. Когато го питам защо е с мен, казва ми: за да не съм сам.

  6. Мила Канел,

    При него ме задържат единствено парите. Той ми осигурява отличен стандарт за живот...зная че е грешно да си с някой заради парите му, но той друго няма какво да предложи и съм убедена че никоя жена не би живяла с него заради самия него. Той е много особен човек. Живеем като съквартиранти.

    П.П: Относно изневярата...да права си, може и да греша, може и да е изневерявал или в момента да го прави, но като го знам що за мъж е в леглото...отново се съмнявам. Неговия секс трае не повече от 5 минути...незнам каква трябва да е тази жена на която да и хареса?...

  7. Винаги_болна, не мога да разбера, ти ....

    Значи мъжът ти отказва интимен контакт от 5 години, пък ти се притесняваш за изневяра? А когато ти каза, че не иска да прави секс с теб, случайно не ти ли даде карт бланш сама да си избираш интимните партньори или е очаквал да живееш като калугерка?

    Пита ли го дали през тези 5 години не е имал сексуален контакт с друга жена? Щото да не излезе, че той ти изневерява, пък ти си скубеш косите за нищо.

    :)

    Нямам никакво основание да се съмнявам, че ми изневерява или че е изневерявал през това време, защото самия той твърди че секса е нещо което изобщо не го вълнува и че не изпитва необходимост да го прави. Това ме кара да мисля, че дали с мен или с други жени, едва ли би се интересувал да го прави, след като не го влече. Той е изключително студен и като мъж и като човек. Нямам думи...

  8. Здравейте приятели,

    Какво мислите за солта?

    Полезна или вредна е тя за здравето?

    В какви количества трябва да се употребява?

    Колко сол използвате за салати и готвене? Обичате ли солено?

    Има ли алтернативи?

    Да поговорим за солта и влиянието и върху организма ни.

    Иво

    Здравей,

    Чела съм, че на ден е нормално да се консумира не повече от 6 грама сол! Ако изобщо не се консумира сол, мисля че това е вредно за организма.

  9. Опитвам да се поставя в твоята ситуация /не е много трудно защото всеки има своите преживелици.../ то вярно е че от вън всичко изглежда много лесно но в действителност не е, но ето какво си мисля - Не се капсулирай в проблема, не се изживявай като жертва или като грешница която Бог наказва. Опитай се да мислиш за свободата си, да я възнамериш, да я пожелаеш от цялото си сърце, ако трябва се моли за нея. Не е задължително това да е по традиционния начин, но по твой си вътрешен начин така както те води сърцето. Душата никой никога не може да зароби. Не бъди прибързана в действията си, приеми първоначалните наложени ограничения, но вътрешно се отвори и се почувствай свободна и се оглеждай за шансове, търси ги, оглеждай се за знаци. Остави бурната емоционалност на страна, опитай се да се успокоиш и да бъдеш умерена и тогава когато ти се отвори шанс и го усетиш действай без да се плашиш, а шанс винаги се появява, вярвай :). Така на бързо го нахвърлях, защото имам проблем с компа, поздрави, прегръдки и успех!

    Благодаря ти Елф, много си мила :) Надявам се да намеря правилното решение...надявам се с Божията помощ...ако имам късмет разбира се :)

  10. Отдавна исках да го напусна, да се разведа...но това не е решение в моя случай, защото ако не съм с него аз няма къде да живея. Моите роднини са починали и нямам къде да отида. Заплатата ми няма да е достатъчна за да мога да се издържам сама, така че на думи е лесно да се каже но в реалността е доста различно. Обречена съм да си нося кръста живеейки с него и май това е писано за мен...явно Бог ме наказва по този начин...незнам...

  11. Мили хора, прочетох всичките споделени мнения и от сърце благодаря за вниманието и времето което сте отделили за да ги напишете. Съвсем случайно попаднах в този форум, но някои от хората в него наистина ме очароваха с разсъжденията си и определено ме накараха да размисля по-обстойно върху нещата от живота. Зная, не съм светица...но в днешно време колко са праведните?...Много пъти съм разговаряла с моят съпруг относно проблемите ни свързани с нашето интимно общуване. Всеки път той ми казва да не го занимавам с неща като секс, защото това са глупави неща и той не се интересува от секс. Дори ме заплашваше, че ако още веднъж го занимавам с подобни неща, щяла съм да си навлека големи неприятности. Ето защо когато се запознах с по-младия мъж, аз се изкуших да бъда с него. Зная, че не е правилно и че е изневяра, но се случи спонтанно. Останалото го знаете...

  12. Според мене човек не бива да се развежда лесно. Бракът трябва да е станал абсолютно нетърпим, а в нейния случай не е така - тя се чувства комфортно в брака си. Друга причина, поради която според мене един развод е оправдан, ако човек срещне истинската си любов и просто не може да противостои на Съдбата. В случая и това не е налице - тя ясно осъзнава, че привличането е просто плътско и отсега му се вижда краят. Вероятно младежът просто си повдига самочувствието не само с по-зряла жена, но и с факта, че по този начин се оказва с предимство пред мъжа й, който е доста успял. Това е за конкретната ситуация.

    А по принцип има възможност между двама души на тяхната възраст да се създаде добро семейство, да имат деца, да остареят заедно. В много държави е вече модерно мъжът в семейството да е по-млад средно с около седем години, за да има реална възможност съпрузите да се запътят към онзи свят горе-долу по едно и също време, а не, както показва статистиката, жената да надживява мъжа си с десетина години. Жените получават бръчки по-рано, но живеят по-дълго. Имам наблюдения върху семейства с обратна разлика в годините и впечатлението е, че са успешни.

    Наистина е страшно да загубииш нещо наистина стойностно заради нещо мимолетно и преходно, нещо, което не си струва. Може би не само парите са това, на което се крепи семейството на нашата съфорумка. И онази истинската Любов, за която е болна не само тя, но и много от нас, може би тихичко си стои вкъщи и чака да я преоткрият, и да я направят да разцъфти.

    Четенето на духовна литература наистина помага човек да допуска по-малко грешки.

    Пожелавам щастие на всички, които боледуват за Любов!

    :3d_053:

    Сърдечно благодаря за прекрасните думи и за изказаното мнение. Искам да добавя, че между мен и съпругът ми няма интимни отношения от близо 5 години и може би това е причината да хлътна по младия мъж с когото имах невероятни преживявания. Вече не се виждам с него, казах му че всичко между нас е приключило и да забрави за мен. Срамувам се от факта, че съм се влюбила в по-млад мъж само защото е невероятен любовник :(

  13. Интересен псевдоним. Би ли казала нещо повече за него?

    Псевдонима ми?!...Да, това означава, че съм болна за Любов :) Това означава винаги болна :) Не знаех, че това е духовен форум, извинявам се. Тук няма място за грешница като мен. Простете.

  14. Мили хора, сърдечно благодаря за вашите мнения и препоръки. Искам да кажа, че не намирам сили да се разведа. Живея с него заради парите му, които ми осигуряват хубав стандарт на живот, но разбира се не и любов! Другия не може да ми предложи нищо освен себе си и то само за интимна връзка докато най-вероятно му омръзне. Съзнавам, че прелюбодейците се наказват от Бог и отиват в Ада, но защо нямам воля да спра да го правя? Дайте съвет как да не мисля за него и за бурните ни преживявания? Къде е ключа към това да се самоконтролираш, защото аз изглежда съм вън от всякакъв контрол и разум?... Помощ!!!

  15. Здравейте,

    Влюбих се в мъж по-млад от мен с 10 години. Зная, че това е лудост и такава връзка няма абсолютно никакво бъдеще. Зная, че е глупаво да продължавам, но въпреки това не мога да се спра. Харесвам го, искам го, знам безумно е, но кажете ми какво да направя за да го забравя?!...Освен това съм омъжена...но не съм щастлива...Искам другия а това е невъзможно!

  16. Искам да споделя с участниците във форума пълното си разочарование от посещението си в болница ТОКУДА.Заведе ме нуждата и болката,която нося в себе си вече пета година,записах се,пропътувах стотици километри,за да бъда прегледана в толкова актуалната днес болница!На 10 септември в уреченият час чаках пред урологичен кабинет за преглед от зав.отделението.Дойде лекарят,покани ме да седна,говорихме,показвах и разказвах историята си на заболяването и след не по-вече от десетина минути докторът ми каза:"В сряда идваш,в четвъртък оперираме".Обясни ми тарифите за плащане на операцията и това беше всичко!В голямото си притеснение и голямото си очакване,аз си излязох толкова разочарована,че не си спомням дали казах и довиждане?!Пък и за какво да му го кажа,аз спазих моите правила като пациент,а той неговите-не.Г-н докторът въобще не ме прегледа,разглеждах апаратурата и се надявах,но уви,не мога да се успокоя,не мога да си представя,че може да има професионалисти в най-човешката професия,които да допускат не човешко отношение!Самата аз съм здравен работник вече 27 години,болестта ми е предизвикана от лекарска грешка и продължава от лекарско недобросъвестно отношение!Може другите лекари да са перфектни и съжалявам,ако по някъкъв начин ги засягам,но истината за мен беше такава,каквато ви я разказах

    Бях на платен преглед в така прехвалената болница Токуда и съм много разочарована от Д-р Калоян Давидов (завеждащ отделението по Урология). Той почти не обърна внимание на проблема ми, дори не ме прегледа. Платих 40 лв за нищо. Така че не се полъгвайте по външния вид на луксозната Токуда а търсете качествени лекари, защото в случая излиза че "красивата опаковка и празна кутия продава". Човешкия фактор е най-важен!

×
×
  • Добави...