Jump to content
Порталът към съзнателен живот

dessislavag

Участници
  • Общо Съдържание

    18
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от dessislavag

  1. Здравейте,

    Учителя говорил ли е за билката Златовръх (Rhodiola rosea) ? Със семейството ми сме брали точно над Скакавишкия водопад .В Рила има на много места и специално около 7-те езера (вирее над 1800м. надморска височина).

  2. Отдолу ти остава Ястребец,а от другата страна са ти Маркуджик 1 и 2 .Добре,схванах.Пътя върви ли в ниското покрай рекичка,или пресича пистите?

    има два пътя -единият е покрай рекичката(старият път) , а другия пресича пистите.Има маркировка и на двата пътя.

  3. Имаш ли инфо за хижата под Мусала,може ли да се спи в нея,какво предлага...

    Лифта на Боровец качва ли туристи до Маркуджиците?Спира ли за профилактика и кога?

    Ще ходя до Мусала,като искам да стигна с лифта до Маркуджика,и да преспя две нощи на хижата,за да не нося палатка и храна евентуално...

    [/quotе]

    кабинковия лифт работи всеки ден,освен вторниците- има профилактика до обяд и с него може да се стигне до връх Ястребец. За хижа Мусала знам,че я държи братът на Юри Галев и цените за нощувка( около 25-30лв) и храна са като на хотел.....скъпичко е!

    Единия добър вариант е да се спи в хижата на връх Ястребец(точно под горната станция на кабинката) - миналото лято нощувката беше 10лв,(това лято още не съм ходила,но няма да е много по скъпо)

    Другите варианти са заслона(на половината път от хижа Мусала до върха) и евентуално на върха в метеорологичната станция,кадето зависи от хижаря ,дали ще ви разреши или не ......

×
×
  • Добави...