Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Borislava2d

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Borislava2d reacted to Орлин Баев in Депресия ,тревожност или нещо друго   
    Здравейте!

    Имате обикновена повишена тревожност, която създава някои телесни, емоционални и ментални симптоми и няма нищо общо с полудяване или желание за самоубийство! Напротив, зов за живот, щастие и добруване е! Призив на душата ви е да се вгледате в чувствителността си, да осъзнаете ясно произхода и, да започнете да я заздравявате до стабилност и здраво спокойствие! Това се прави с аналитични, когнитивни, хипнотерапевтични и поведенчески методи! Какво мислите да започнете психотерапия за няколко месеца?
  2. Like
    Borislava2d reacted to Орлин Баев in Депресия ,тревожност или нещо друго   
    Разсеяността, забравянето, кашата в главата - всички тези преживявания са симптоми на тревожност. Обикновена тревожност, дължаща се на характера ви, на несъзнаваните ви програми, през които филтрирате реалността. От тези програми произлизат негативни мисли и чувства, които пък стимулират производството на адреналин! Адреналинът поражда въпросните симптоми. Ставащото няма нищо общо с депресията, макар че носено дълго време, може да породи известна депресивност.

    На въпроса ви "Миалите ли, че само чрез психотерапия бих могла да се измъкна от този омагьосан кръг. Достатъчен ли е деанксита и трябва ли да взимам нещо по- серьозно. Попринцип съм против лекарствата но ако така ще изчезне разсеяността дори съм склонна са приемам каквото трябва." - Разсеяността и въобще тревожната симптоматика в случая се явява подтик за себеопознаване и развиване на вътрешна стабилност. Искайки да я премахнете без да сте осъзнали на какво идват да ви научат тези симптоми, към каква вътрешна работа насочват вниманието ви и без да свършите нужната психична промяна, в дългосрочен план би било лоша стратегия. Аз не знам какво общо имат хапчетата с напълно здрав човек като вас и как те могат да ви помогнат да трансформирате негативните програми във вас. Това можете да свършите с помощта на психотерапия. Хапчетата в случая биха се явили част от бягането от страха, вместо посрещането и превръщането му в смелост. Те могат да ви накарат да се почувствате добре временно, но ако в дългосрочен план разчитате само на тях, без да промените характера и световъзприятието си, които именно продуцират симптомите, това е един доста сигурен начин вместо решено, случващото се да бъде проточено... Разбира се, вие си решавате какво искате. Питате ме дали психотерапията е решението? Отговарям ви - да!
×
×
  • Добави...