Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Yoda

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Yoda

  1. Препоръчвам да се обърнете към хомеопат.

    Хомеопатията лекува както тялото, така и психиката.

    От личен опит мога да кажа, че след операция, чийто оздравителен период трае около половин година, благодарение на хомеопатията аз се възстанових напълно след по-малко от 3 месеца. .

    Успех.

  2. Здравей,

    и аз бях на 16 години и много обичах да фантазирам. Като теб също се вживявах в различни роли. Описвах ги в дневника си и това ми помагаше да не забравям за реалността. И също много обичам да гледам телевизия.

    Ти самата казваш:

    и е много по лесно да го напиша

    Напиши го - опиши фантазиите си, развий ги в история, създай книга, стани писател! Мисля, че имаш дар слово, изеазяваш се грамотно и доста добре. И, моля те, не се срамувай!

    BTW: скоро даваха по една от телевизиите подобен филм, в който главната героиня (около твоята възраст) стана известна писателка, благодарение на своя дневник и на "другото си аз". Не мога да се сетя заглавието му, ако успея, препоръчвам ти го да го гледаш.

  3. Сънувах сън, в който реално събитие се преплете с нереално.

    Реалното - преди няколко дни срещнах съвсем случайно мой познат, когото не бях виждала много отдавна. Той ме поздрави, аз също, но, тъй като не го познах, го подминах. Едва по-късно съзнанието ми свърза лицето с името. Познатият беше с бръсната глава, изглеждаше невзрачен, както винаги е изглеждал в очите ми.

    В съня ми се срещнахме отново. Този път той изглеждаше по съвсем различен начин - беше с късна, но нормална дължина за мъжка подстрижка, изглеждаше и беше облечен добре и отново ме поздрави с думите: ти май не ме позна предния път.

    Моля за помощ в разтълкуването на този сън - дали това е предупреждение да не виря много нос в реалността?

  4. Сънувах царевични стебла.

    Намирах се на широко поле, което беше прясно изорано и не се виждаха други посеви. Имаше само един дълъг ред царевични стебла, които се извисяваха над мен. Те бяха още зелени и не се виждаше узряла царевица. Аз гледах правата и стройна редица и се радвах на гледката, а небето над мен беше кристално синьо и чисто и сякаш беше пролет, защото на усещах жега.

    Предпочитам да смятам, че сънят ми е свързан с нещо хубаво, но дали наистина е така? Моля за помощ в тълкуването.

  5. По темата за разчитане на сигнали за предстоящи опасности.

    Сутринта преди да ми съобщят, че най-близкия ми и любим човек си е отишъл от този свят, бях сънувала нещо хубаво, без да си спомням детайли. Настроението ми беше радостно и леко приповдигнато.

    Това беше преди 2 години. Още тъгувам, дори в момента ми е трудно да пиша за това. Исках да се отдам на мъката си, но още нещо странно ми се случваше. Вечер, когато си лягах и се опитвах да извикам в мислите си образа на този човек, той изкачаше в ужасни и зловещи форми, плашеше ме и сякаш чувах да ми казва - не искам да мислиш за мене...

    Незнам дали правилно съм го разбрала - но този мой толкова обичан човек сякаш ме пазеше именно от това, което исках да направя. Не ми позволяваше да се отдам на болката. Така е вече 2 години.

  6. Здравейте,

    във връзка с последните няколко поста - моля, погледнете пост #17 на Мария-София. Тя е дала препратка към една статия точно по тези наболели въпроси.

    Да ви кажа честно, никак не ми харесва някой да ми каже "Избирай - куче или дете". Аз вече съм избрала. Имам и двете.

    Тук не става въпрос за избор, а за едно друго нещо, от което много хора бягат. Нарича се ОТГОВОРНОСТ! И да, избор също, но избор с ясно съзнание за последиците от него.

    И, както каза Ивета в пост #32 - темата е конкретна и няма нужда от разни странични обобщения.

    С извинение за офф-а.

  7. Alexander,

    много благодаря за отговора!

    Знам, че Арабиката е по-скоро ароматно кафе, а Робустата придава наситения вкус. В момента имам нещо подобно - Арабика 70%, Робуста 30% и кафето е един малък сутрешен разкош. Не ми пречи, напротив, тонизира ме и ми е много приятно. Ще си го пия с удоволствие и няма да позволявам да ми го "вгорчават" разни гузни мисли. :)

    Може би въпросът ми за продължителността на лечението не е подходящ за тази тема. Ще потърся по-подходяща, където да го задам.

  8. Здравейте,

    Моля за малко уточнения относно периода на лечение. Кога може да се сметне, че този период е приключил? Интересува ме по-конкретно случай, когато е предписано едно лекарство след обстоен преглед с такива варианти на прием:

    - при нужда (което може да е веднъж в месеца или всеки ден);

    - еднократно (като след това се следи състоянието до следващия преглед след известно време)

    - когато лекарството трябва да бъде заменено и лечението трябва да започне отново

    Причината да попитам е, защото много обичам кафе. Откакто се лекувам с хомеопатия намалих драстично количеството му и пия по едно само сутрин. Но пак понякога си мисля, че прекалявам и вместо да си помагам, всъщност си вредя.

    Ще бъда много благодарна на отговор.

  9. Здравейте,

    надявам се да получа малко яснота за хомеопатичното лечение при малки деца и бебета.

    Кой подход е по-подходящ: лекуване на конкретна симптоматика чрез конкретно лекарство, например колики, кашлица, запушено носле или определяне на едно лекарство след преглед, който обаче е базиран най-вече на бременността и състоянието на майката.

    Предварително благодаря.

  10. Сиджей, благодаря за уточнението за бебето. Знаех си, че не би трябвало да е лошо, въпреки че в съня си раждах със секцио.

    Описаният по-горе сън е сложен, съдейки по думите ти. Аз бях тръгнала да си го тълкувам по различен начин, базирайки се най-вече на професионалното ми развитие.

  11. Здравейте,

    Винаги ми се е искало да можех да тълкувам сънищата си. Имам такива, които са ясни, последователни и логични. Именно тях се опитвам да разгадая. За съжаление не съм запозната в детайли със символиката на много от нещата, които "се случват" в съня ми и търся значението им чрез различни източници. Защо обаче се получава така, че хубавото, което "се е случило" всъщност се оказва, че не е и трябва да се тълкува като предвещание за нещо лошо.

    Ето, например, според един източник какво е тълкуванието ако сънуваш бебе:

    Да сънуваш бебе не е на хубаво. Появата на бебе или бебета в съня е признак на проблеми, болести и мъка.

    Това дълбоко ме озадачава. Та нали бебето е чиста душа, толкова невинно и непорочно създание - защо трябва да е олицетворение на мъка?

    Не мога да не се запитам - има ли правила, по които се тълкуват сънищата? Искам да успея да разтълкувам последните си два съня, според чието изнамерено "тълкувание" нищо хубаво не ме очаква :(

    Ако позволите, ще ви ги разкажа първия:

    В първият бях на някакъв бал с старинен замък. Замъкът беше обграден от високи крепостни стени, а дворът вътре беше една равна зелена поляна (не много голяма, около 10 дка). В един момент отнякъде се понесе мълвата, че нападат замъка. Аз хукнах да се спасявам и исках да избягам в наблюдателницата на крепостната стена. Успях да прекося двора и да отворя вратата, след която си виеха стръмни вити каменни стълби нагоре. Тръгвайки да затворя вратата след себе си забелязах, че след мен тича една жена в бална рокля. Реших да я изчакам, но точно в момента, когато тя пристъпи прага, отзад изскочи войник, по-скоро изглеждащ като рицар в метални доспехи и наръга жената с нож в гърба. Уплаших се безумно и понечих да затворя вратата, но войникът протегна ръка и я спря. Тогава аз хукнах нагоре по стръмните стълби, но той ме хвана за крака. Незнам откъде у мен се появи друг нож и аз започнах да замахвам насреща му. В този момент се събудих с неприятно усещане и разтуптяно сърце. И сега, докато пишех, сърцето ми отново се разби, сякаш адреналин от силната неприятна емоция нахлува в мене. Толкова е стряскащо и ужасно.

    Търсейки символиката на всеки елемент от този сън до никъде не стигнах. Повечето неща говореха за използване, лицемерие, завист. А би трябвало да е обратно (ако съня е лош, да те чака хубаво :) )

    Според мен такъв сън не може да се тълкува на части. Може би, както при картите Таро, трябва да се погледне по-глобално. Когато става дума за мен самата обаче, трудно мога да изляза от субективизма и да разгадая посланието правилно.

    Извинявам се за дългия пост, но имах нужда да споделя това си преживяване.

×
×
  • Добави...