Jump to content
Порталът към съзнателен живот

yandex

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от yandex

  1. Леко е встрани от темата, но напоследък си мисля, че ще по-добре болниците да се наричат ЗДРАВНИЦИ. Това би настроило по-позитивно и пациенти, и близките им, и медицинските екипи...

  2. Есенциите са `лицензирани` и в България-за което, лично сме се погрижили преди година.

    Не е ли по-точно да кажете, че сте "лицензирали" есенциите, произвеждани от фирма едикояси?

    То е все едно от "Б*****" да заявят, че са лицензирали жълтия кантарион!

  3. 3. Те може да се разглеждат както като химически вещества, така и като хомеопатични препарати в ниска потенция. Така че трябва да се консултирате с лекуващия Ви хомеопат.

    От личен опит мога да потвърдя, че предписани правилно, ефекта им наистина проличава след продължителен прием.

    Наивно се питам дали е необходимо да се прилага потенциране при приготвянето на Шуслеровите соли.

    А само за статистиката: мой близък беше си пукнал реброто и с Арника 30СН и комбинация от две Шуслерови соли и една допълнителна тъканна сол съкратихме в пъти времето за възстановяване, прогнозирано от лекарите :)

  4. Да не забравяме Езотеричния принцип: два енергийни метода да не се правят в един и същ момент.

    Благодаря! А "забраната" отнася ли се и за пиенето на сребърна вода или вода, в която е престоял клиноптилолит (доколкото се предполага, че въздействието в тези случаи е на физико-химическо, т.е. веществено, а не на енергийно ниво)?

  5. :3d_041: Здравей, радваме се , че си сред нас!!!

    Ако искаш и намериш за необходимо може да изкажеш компетентно мнение по темите от форум Хомеопатия, особено по темата за антидотирането.

    По мои наблюдения много хора се отказват да ползват хомеопатия именно поради това.

    Благодаря!

    Viki3, Благодаря ти! И аз се радвам да съм сред вас и усещам позитивната ви енергия. smile.gif

    Наистина, права си, че много хора се отказват от хомеопатията, изправени пред дилемата да се лишат от любимите си, кафе, шоколад, ментови дъвки, алкохол, цигари...

    А каква е истината?

    Истината е, че нищо не може да антидотира хомеопатичното л-во, освен друго хомеопатично л-во, или същото хо л-во, в по-ниска потенция.

    Косвено обаче, много неща могат да влияят в посока обратна на излекуването. Например лекуваме хипертоник, а той пие много кафета на ден, които "пришпорват" повишаването на кръвното налягане.

    Или лекуваме цироза, а пациента си пие алкохол и т.н.

    Ментата има аналгетично, обезболяващо, обезчувствяващо действие върху лигавицата на устата и затова преди вземане на хомеопатично л-во не бива да се ползва, а не поради това, че пряко ще антидотира хомеопатичното л-во.

    Това е най-хубавото нещо, което съм чел напоследък :)

    От години се интересувам от хомеопатия, а отскоро започнах да лекувам свой проблем при класически хомеопат. Отначало всичко тръгна добре, но впоследствие нещата забуксуваха и го отдадох на една тинктура, която приемах в дните след приема на лекарството и се оказа, че в нея има и мента.

    Бих искал да попитам как влияе минералотерапията на хомеопатичното лечение? (Минералотерапия в различни форми - от просто носене на минерал или скъпоценен камък, през полагането му на определени зони по тялото, масажиране и т.н. до пиенето на вода, в която е стоял камъка).

×
×
  • Добави...