Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Feelings

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Feelings reacted to Илиана Занкова in Какво ми е?   
    Здравейте Feelings,
    Информацията, която давате не е много, можете ли да отговорите на следните допълнителни въпроси?
    Стимулотон от психиатър ли Ви е предписан, и първия и втория път, решението да го спрете първия път Ваше ли беше или на психиатъра?
    Какво наложи взимането на първия Стимулотон? Колко време го приемахте ? Колко време мина между първия и втория прием?
    Може би трябва да потърсите и второ мнение от специалист уши, нос, гърло.
    Също така вероятно, както и Вие самата казвате, има стрес от новата, дълго чакана работа. Колко важна е за Вас тя, с какво?
    На колко години сте, сама ли живеете и т.н.
    Поздрави
    Илиана
  2. Like
    Feelings reacted to Диляна Колева in Какво ми е?   
    Здравей, ще се опитам да обясня, една различна гледна точка за придобитата глухота. Не го отнасям към конкретния случай, но може да откриеш някакво сходство, което да ти даде посока.
    Слухът има най - общо две функции: 1. да приема звука и да придава вибрации към мозъка и 2. умението да слушаме и да чуваме, това което ни се казва.
    Понякога се получава психосоматична реакция на частична глухота, която е свързана с нашето желание да се изолираме. При децата се получава, когато често са свидетели на скандали и жестоки сцени, които отказват да приемат, но не могат да изолират. След психологична работа с тях се оказва, че те чуват прекрасно, но са глухи за родителите си или създават свой свят, в който комуникират чрез измислени герои.
    При възрастните се случва с цел самоизолация т.е. не желание да се чуе собствения вътрешен глас. Свързано е със страха от несигурност, отхвърляне и гняв. Не чуването отлага реакцията за асимилиране на чутото - отлага сблъсъка с несигурността.
    При по -възрастни хора се получава избирателно чуване - по принцип чуват, но не и когато конкретни хора им казват нещо. Това често няма връзка с физически проблем, а с дълбоко не желание да се изправи в пряк диалог, да си даде време за реакция.
    Може да обърнеш внимание, имат ли връзка моментите, в които не чуваш и случва ли се по - често при определени хора. Ако има такава зависимост, може да се открие и основното чувство или усещане, което го поражда.
    Във всички случаи, мнението на специалиста уши, нос, гърло е от значение.
×
×
  • Добави...