Jump to content
Порталът към съзнателен живот

don Pozo

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от don Pozo

  1. Това е добре, Nixie, и аз отлично знам, че всеки, който е налучкал своя начин на хранене и разтоварване, има реални поводи за въодушевление; но да не забравяме, че хората са доста различни, а и живеят при различни условия. полезно е такива споделяния да са повече и с големи и малки резултати, и без резултати, и даже с негативи - и съпоставяйки ги да откроим по-важните принципи и препоръки, за да бъдат повече позитивните от трицателните резултати. без да съм песимист, а като наблюдавам резултатите, засега считам, че повечето хора гладуват и/или се захранват неправилно. резултатите в най-добрия случай са загубване на подобрението, ако изобщо го е имало, а иначе са възможни и допълнителни проблеми. Това, което според мен е далеч по-важно от цитирането единствено на най-успешните случаи, е открояването на типовете хора, които могат и на които им е трудно да се разтоварват правилно - и особено по отношение на вторите да се изгради една оптимална възстановителна стратегия. Не е допустимо просто те да се обвиняват - "като не щеш да погладуваш (или не можеш да гладуваш както трябва), страдай си"... нали така?

    Мисля,че прекалено много се философства във форума .Просто споделяйте това, което сте постигнали, а всеки може сам за себе си да си прави изводи

  2. Няма проблем с прекратяване лечението с бета блокер .Само трябва да се намалява постепенно преди спирането.Високото кръвно обаче трябва да се следи педантично.Поради необръщане на достатъчно внимание на проблема съсипах сърцето си. При минаване на суровоядство при всички случаи налягането пада.

  3. Здравейте,

    Вече е широко известно, че гладолечнието е полезно. Независимо дали го правите с профилактична цел или за лечение (да се внимава, тъй като има болести, при които не се препоръчва гладуване!), ползите, като, че ли са безспорни. В България едни от първите популярни книги по въпроса след 1990г, бяха на Лидия Ковачева и Пол Брег. Системата на Пол Брег за гладуване само с дестилирана вода и без храна, като че ли вече е по-малко популярна, даже някои напълно я отхвърлят. От друга страна системата на Лидия Ковачева, малко плодове и чай, става все по-популярна. Особено важно е захранването! Дълги гладувания да се прявят само под вещото ръководството на специалист, тъй като има сериозно опасности, особено ако имате конкретно заболяване.

    Много е хубаво ако човек може един път в седмицата да прави изчистване на организма - само плодове и чай/гореща вода. Някой препоръчват понеделник, тъй като човек е възможно да е прекалил с хранта през почивните дни, но аз използвам четвъртък. Това е и денят, който се препоръчва от Беинса Дуно за разтоварване на организма. Като се замисля, ако човек всяка седмица (приблизително 52 седмица има в годината) прави разтоварителен режим и отделно два пъти в годината (примерно в началото на годината и в края) направи разтоварване за около 10 дена само на сезнонни плодове и/или жито, ето ви почти 2,5 месеца от годината отделени на хигиената и здравето. Сериозно време! А малко се изисква от човека! И ако може човек да чисти не само тялото, но и мислите, чувствата, къщата си, отношенията си, какво по-добро от това! Вижте пример за гладолечение Житен Режим 2004 – ТУК. Някои от важните моменти в гладолечението сме ги обсъдили там. Има и примерна схема за захранване.

    Имате ли опит в гладолечението?

    Ако да, какво бихте препоръчали на начинаещите?

    Колко често го правите?

    По какъв начин?

    Какви резултати имате?

    Някой да се е излекувал от конкретна болест/проблем и да сподели?

    Как може да се съчетае гладуването с астрологията или с другите езотерични науки? Препоръки или опит?

    Поздрави,

    Иво

    Когато се просвещаваме четейки множеството книги по темата всичко е ясно.Обаче!

    Някой може ли да опише своя практика и резултат при тежки дегенеративни заболявания

    /артроза, сърдечни болести, псориазис и пр./ ?

  4. много общи приказки. Чета ги от нужда. В момента имам ужасни болки в тазобедрените стави. Да е чул някой за подобрение чрез диети или глад. Лекарства определено не помагат.Но не цитирайте книги.

×
×
  • Добави...