Jump to content
Порталът към съзнателен живот

MiSheL

Участници
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от MiSheL

  1. Здравейте, 

    аз продължавам да издирвам Алексей Бъчев и търсейки го, се натъкнах на Сдружение "Чудно". Там той е от управленския състав заедно с Андрей Ганев и Петър Петров. Доколкото прочетох на тях е преподавал. Искам да Ви питам за съвет, да се свържа ли с някой от тях? 

    И другото, което си мисля е евентуално да се обърна към д-р Петър Василев.

    Какво мислите за това ?

    Благодаря Ви още веднъж!

     

  2. Благодаря Ви за съдействието. Ще се опитам да се свържа с него. Малко ми е трудно, тъй като съм от Бургас, но ще направя всичко възможно.

    Последно да Ви питам , той занимава ли се точно със справяне с ОКР?

  3. Здравейте,

    Преди известно време поставих тема за ефекта на Транзакционния анализ при ОКР. Отговорите бяха положителни, в което и аз се уверих.

    Случи се нещо, обаче, което разклати терапията.

    От 3 години страдам от ОКР, но започнах да го лекувам едва преди година, защото тогава разбрах. Обсесиите ми са страх от  нараняване и самонараняване Започнах само с медикаменти Анафранил+Дианксит по два пъти на ден. Добре ми повлияха. пих ги 8 месеца и моят психиатър ми ги спря като ми каза, че е достатъчно и няма смисъл да ги пия повече. Аз обаче не се чувствах на 100% добре и започнах психотерапия с метод Транзакционен анализ. Бях и с много ритуали, които благодарение на терапията и воля ги анулирах всичките. :) Всичко вървеше добре до преди месец, когато моя приятелка ми звънна и ми съобщи,че наша обща позната се е самоубила. Предполагам се досещате, че това стана натраплива мисъл номер едно-че това ще се случи и с мен. От тогава съм в депресия. Получавам панически атаки почти всяка вечер, губя връзка с реалността, силна тревожност, страх, обърквам се в мислите си. Моя психотерапевт ми помага, но аз моля и за вашето мнение. 

    ОКР ли ме вкара в депресия, или от въпросната случка изпаднах в депресия, която ме вкарва в ОКР?

    Възможно ли е от депресията обсесиите ми да станат реалност?

    Благодаря предварително!

    Лека вечер :)

×
×
  • Добави...