Jump to content
Порталът към съзнателен живот

diamond

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    diamond reacted to Орлин Баев in До Др.Първанов   
    Благодаря ви за разбирането най-искрено! ПИша на л.с. за психотерапевт от Пловдив!
     
    Успехи!
  2. Like
    diamond reacted to Орлин Баев in До Др.Първанов   
    Питате от позицията на видимо непознаване нито на себе си, нито на взаимовръзките между психика, тяло, поведение и бит, нито на собствената отговорност за живота ви. Питате, сякаш паниката ви е някакъв натрапник, нещо външно, което по истински необясними за всякакъв здрав разум причини, сте решила да убивате с хапчета. Питате, сякаш идвате от Марс, за пръв път стъпвате на земята и си нямате идея къде сте, какво правите тук, как работи тялото, ума и поведението ви... Сякаш сте нещастна жертва на гадното нещо, полага ви се само хубавичко и мекичко, само удоволствие, сякаш всяко неудоволствие трябва да бъде махнато и да си играете с кофичката и лопатката на пясъка. Да, звучите като дете. Но не говоря за детската любознателност, духовност и приказност, а за ... инфантилност. Пиша ви това с наистина силна добронамереност, с добро сърце и силна съпричастност със същността ви, с онази мъдрост, която именно ви праща по един много фин и лек начин паниките ви, именно за да ви побутне към развитие на съзнанието ви, себепознание, една по-цялостна визия за света и живота ви. Никой никога не е казал, че животът трябва да бъде непременно лек и изпълнен само с релакс и спокойствие. Напротив, колкото повече вкопчване в удоволствието и бягство от нормалните житейски страдания, толкова повече иначе разумните и градивни страдания се превръщат в мъчение - защото липсва осъзнатост. След 15 години живеене в инфантилно бягане от сянката си, можете ли да се припознаете в нещо от току що казаното или предпочитате да си го преживявате, без никаква само-съзнателност?! 
     
    Паниката идва, за да разтърси, за да покаже посока за себеразвитие, за да стопи неадаптивни характерови маски и запълни дефицити. Никакви хапчета не могат да накарат човека да разшири съзнанието си, да стане по-цялостен, смел, смирено благодарен и свързан с ритъма на Живота... Питате ме в л.с. дали да продължите да бягате от решението на житейския си казус, което така или иначе правите от години, чрез потискането му с химия, или да се насочите към психотерапия?!
    Вие как мислите?
     
    Една статия по темата: Паническото разстройство - проклятие или благословия 
  3. Like
    diamond reacted to ivon86 in Невроза -смяна на транксен с алора   
    Здравейте и от мен! Жена съм на 27г. За първи път ми се случи  паник атака преди около 40 и няколко дни.. Хващайки такси, имах чувството, че спирам да дишам. Накарах шофьорът да спре. Отидох до спешния център на Бърза помощ, който за щастие беше в близост. Изтръпнаха ми крайниците. Получих ефекта на "акушерската ръка" (така разбрах, че някои наричат явлението). Биха ми диазепам. Измериха ми кръвното, направиха ми ЕКГ, оказа се,че няма проблем.
    Проблемът е свързан с нервите...Преживях някои неприятни и лоши неща последните няколко години...
    Отидох на невролог. Прегледа ме и ми изписа транксен-5мг, по 1 капсула преди лягане.. Ходих при него да ми следи състоянието на всеки 15-20 дни. След последното ми ходене ми каза да пия още месец транксена.. Трябвало да се пие повече време, за да имало траен ефект.
    Аз обаче се чувствам по-добре и започна да ми писва. Зная, че има момент на пристрастяване - и евентуално т.нар. "синдром на отнемането". Посъветвах се с друг лекар, който ме посъветва да спра транксена изведнъж и да започна да пия алора......
    Дайте ми съвет! Не искам да пия този транксен, а се притеснявам да го спра.
    Който не  е преживявал паник-атаки, не знае какъв ужас са.
    Първите седмици имах непрекъснато чувство за задушаване, за тежест в гърдите, страх ме беше да се движа сама.Мислех си , че мога да умра, Вървях само пеш, впоследствие започнах да използвам транспорт, но много постепенно.
    Ходих редовно на тае-бо, но отивайки малко след "онзи" ужасен ден, не издържах-имах чувство на замаяност и че се задушавам. Откакто не тренирам, имам чувство на нестабилност в коленете- не знам дали е от транксена, или от спирането на спорта.
    Искам си предишния живот.
    Моля, дайте мнение, ще имам ли проблем ако рязко спра транксена и го заменя с алора(по 1/2 таблетка сутрин и 1 вечер)? Чувствам се по-добре, и не искам да продължавам да пия този транксен, а се притеснявам много от повторни атаки...
×
×
  • Добави...