Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Krasiva

Участници
  • Общо Съдържание

    80
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Krasiva's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Krasiva

  1. Ще съм благодарна ако ми кажете метод за справане с строха

    1. Велина Василева

      Велина Василева

      Влад Пашов: „Когато се уплаши, човек трябва да мисли, за да намери начин да се справи със страха. Докато мисли, човек всякога може да се справи със страха. Престане ли да мисли, страхът ще го завладее.“

      Мисленето като метод за справяне със страха


      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

      Животът на съвременните хора е пълен с подозрения. Това се дължи на вътрешния страх, у тях. За да се справи със страха, човек не трябва да насилва нито себе си, нито другите. На онзи, който се смущава, казвам: спри се, концентрирай ума си и провери всичко, което виждаш и възприемаш! Съвременните хора се нуждаят от почивка. Всички несгоди, всички болести в живота на хората се дължат на преуморяване. За да не си причинявате сами нещастия, не пресилвайте нещата. Всяко нещо трябва да стане на своето време.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Петър Дънов – Учителя: „Чудя се на подозрението между хората. И между най-добрите хора има подозрителни. Това се дължи на вътрешния страх у тях. За да се справи със страха, човек не трябва да насилва нито себе си, нито другите.
       
      Животът на съвременните хора е пълен с подозрения. Защо трябва да подозира човек? Нека стане ясновидец, да проверява всичко. Човек трябва да вярва само в онова, което вижда. Поддава ли се човек само на онова, което чува, което му нашепват отвън, той ще има постоянни смущения в ума и в сърцето си. Защо трябва човек да се смущава?
       
      На онзи, който се смущава, казвам: спри се, концентрирай ума си и провери всичко, което виждаш и възприемаш! Само по този вътрешен начин човек може да се домогне до Истината. Що се отнася до думите на този, на онзи, това нищо не значи. Питам: ти сам видя ли това нещо? -Видях. - С кои очи: с физическите или с духовните?
       
      Да виждаш нещата с физическите очи, това не е истинско виждане.

      Сега всички хора се оплакват от нервност. Те не подозират, че тяхната нервност се дължи на невежеството им. Те не знаят как да почиват. Някой седне на стол, наведе се надолу и мисли, че си почива. Друг ходи из стаята, нищо не мисли, нищо не работи и казва, че си почива. Нито едното е почивка, нито другото. Може да си починеш на стол, но трябва да отпуснеш всичките си мускули, да се облегнеш спокойно на стола. Може и с ходене да си починеш, но трябва да ходиш ритмично.

      Човек не може нито постоянно да работи, нито постоянно да почива. Нужна е смяна на състоянията.
       
       
    2. Покажи следващите коментари  %s още
×
×
  • Добави...