Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Миро

Участници
  • Общо Съдържание

    1
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Миро

  1. Привет на всички! :D

    Много интересна тема сте започнали да разисквате, наистина има доста противоположни мнения относно това вмешателство в нормалния ход на еволюцията от страна на човека.

    Soulmate наистина е прав(а), че животът е една голяма генна модификация, резултат от действието на външни и вътрешни фактори за организма. Може би една аналогия с естествените горски пожари би била удачна в този случай: естествени пожари има, и въпреки че огънят е опустошителна сила, когато всичко е в границите на разумното (добре преценено от Природата :) ), това помага на живота да върви напред. Но представете си какво ще стане ако започнем да палим всичко, което се изпречи пред погледа ни... Така и аз не бих си позволил да отрека генната модификация на храните, ако това се прави с цел подобряване на техните качества. Най-малко селекцията при различните растителни култури също е вид модификация. А и преподавателят ми по Молекулярна биология казва, че в една или друга степен повечето от храните, които ядем са модифицирани...

    Но сега човек има много по-фини и прецизни начини, с които може да измени генетичната информация на един организъм. Това разбира се му дава дързостта да експериментира. и определено не бих толерирал учените, които създадоха риби и прасета, флуоресциращи в "модерно електриково зелено".

    Затова, поне според мен, не трябва да се отрича генното инжинерство, но когато то е в разумни граници като всяко друго нещо... А дали ГМ е добро или лошо, че се разбере рано или късно :v:

×
×
  • Добави...