Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ивет966

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Ивет966 reacted to Ines Raycheva in Депресия,тревожно разстройство,анорексия или   
    Здравей, Ивет!
    От това, което пишеш звучи като силна тревожност, вероятно преминала в паническо разстройство. 
    Анорексията е хранително разстройство, при което не се храниш почти изобщо, от страх, че ще напълнееш и имаш силна неприязън към собственото си тяло, защото го намираш за отблъскващо и твърде пълно, независимо от това как изглежда в действителност. Не виждам да се касае до това. 
     
    Не си луда, това е сигурно. Страхлива и тревожна си, вследствие на преживени стресови ситуации, а желанието за контрол е точно обратното на това, което имаш да учиш от състоянието си. Това желание за КОНТРОЛ и БОРБА УСИЛВА паниката и тревожността!Имаш да се учиш на Доверие - само от него произлиза същинската спокойна сигурност. 
    Към антидепресанти не те съветвам да посягаш. Помисли варианта за психотерапия - бързо ще ти помогне да трансформираш състоянието си. Без нея ще отнеме значително повече време и лутане. А и психотерапията е изключително интересен и смислен път към себе си, когато е водена от добър професионалист, за когото справянето ти е наистина важно! 
    На първо време те съветвам да започнеш да си осигуряваш ежедневна физическа активност - ходене поне 10-тина километра с твое темпо или бягане 20-30 минути, танци, каране на колело - каквото ти харесва, но така че да те ИЗМОРЯВА физически. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно е, за да можеш да гориш адреналина, с който разполагаш! Този неизгорен адреналин ти изиграва лоша шега също, защото го "впрягаш" в борба, което пък води до отделяне на кортизол, който е лош стресов хормон. При физическа активност се отделят ендорфини - вещества на щастието. 
    Имаш нужда от човек, който да те поведе през трансформацията ти, голям късмет са тревожните състояния - сега не ти се вярва, но ще се убедиш! 
    Това е моят опит с тревожността. 
    А това опит на едно момиче с паник атаките. 
    Не си луда, тревожна си. Последвай съветите ми за физическата активност и за психотерапията и след броени месеци ще си благодарна за това, което в момента за теб е ужас. Ще го обичаш и ще е страхотно ценен урок, който ще те изстреля към истинското Обичане и ценене на собствените ти огромни и все още непознати за теб потенциали!
    Успех! 
×
×
  • Добави...