Jump to content
Порталът към съзнателен живот

xeilin03

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Confused
    xeilin03 reacted to Орлин Баев in Имам огромен проблем   
    Времето е функция на осъзнатото разбиране и мотивираното желание...
    Чудесно е, че мама е прочела. Бидейки интелигентна жена, която те обича, съм сигурен, че вече проявява любовта си към теб в стратегически качественото решение по насочването ти към лична и групова психотерапия при силен в работата си психотерапевт. Защото, тъй като е умна жена, вече разбира важността на такова решение! 
  2. Thanks
    xeilin03 reacted to Орлин Баев in Имам огромен проблем   
    Да, личната и групова психотерапия и хипнотерапия са фонът, на който самостоятелната практика на комбинация от спорт, йога и медитация ще дадат търсения резултат. Психотерапията продължава колкото е нужно - в случая вероятно между 6 месеца и година. А медитацията се практикува цял живот, като постепенно се превръща в допир до същината, до любовта и вибрантния смисъл. 
  3. Thanks
    xeilin03 reacted to Полина Юлиева in Имам огромен проблем   
    Здравей,
    Изглежда си ученичка и започването на учебната година с този проблем те ужасява. Предполагам на никой не си споделила, дори на родителите си, и смяташ, че никой не би могъл да те разбере.
    Първо да кажа, че можеш да се излекуваш от този страх, така че след време само ще си спомняш, че го е имало, но ще се чувстваш напълно свободна да излизаш и да се забавляваш като връстниците си.
    Само със съвет обаче няма да стане. Страхът може и сам да изчезне, например ако ти се случи неочаквана промяна - например ново близко приятелство или внезапно да се наложи да се грижиш за някого. Но няма как да знаем това.
    Другият начин е да започнеш веднъж седмично да се срещаш с психотерапевт, с който да разговаряш за проблема и за други неща, които те притесняват. Това би било най-доброто, което можеш да направиш. Но има няколко важни въпроса, които трябва да се обсъдят: 1) Ако нямаш навършени 18 години, е необходимо съгласието на родителите ти; 2) Терапията обикновено се заплаща и трябва някой да поеме разноските (вероятно родителите ти); 3) Трябва да поемеш ангажимент да идваш редовно в уговорения час, без това да пречи на училището ти.
    Предстои ти да вземеш отговорно решение.
     
  4. Thanks
    xeilin03 reacted to Диляна Колева in Имам огромен проблем   
    Подкрепям мнението, че това не е проблем за онлайн съвети.
    Състоянието е добре известен психосоматичен симптом на тревожност. Необходимо е да се проследи, историята на развитие. И след това чисто психологичиния механизъм, който го поддържа. Това е за психотерапевтичен процес. От там нататък се прави терапевтичния план за работа. Извън това всичко ще е общи приказки, които няма да ти свършат никаква работа. Ясно е, че се е случило нещо, което е провокирало симптома и то никак не е явно и видно.
  5. Thanks
    xeilin03 reacted to Stefan Grekov in Имам огромен проблем   
    Здравей! Лично аз не знам какъв съвет онлайн мога да ти дам. Това, което бих те посъветвал е да потърсиш добър хипно или психотерапевт. Когнитивно поведенческата терапия или работата с хипноза биха се отразили ползотворно в твоя случай. 
×
×
  • Добави...