Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Dayana97

Участници
  • Общо Съдържание

    0
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    Dayana97 reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Емоционално състояние и болести   
    МАТКА и ВЛАГАЛИЩЕ

    Физическа блокировка
    Матката е кух мускулен полов орган при жените. Тя съхранява оплодената яйцеклетка по време на бременността и плодът живее в нея до края на този период. Най-честите заболявания на матката са фиброми, обръщане навън, функционални нарушения, инфекции, тумори и рак, както и някои поражения на шийката й. Нейното състояние пряко влияе и на проблемите с влагалището, които най-често са вагинит, херпес, тумори и рак.

    Емоционална блокировка
    Тъй като матката е на първо място един дом за детето, всички свързани с нея нарушения трябва да се съпоставят с жилищното, настаняването, семейното огнище и подслона. Когато една жена не може да роди деца поради заболяване на матката, тялото й казва, че тя тайно иска да има дете, но страхът я побеждава и създава физически блок в тялото й. От проблеми с матката могат да страдат и жени, които са ядосани на този свят за това, че едва ли не са длъжни да имат деца.
    Също така, заболяванията на матката показват, че една жена има в себе си идеи, на които не дава възможност да съзреят и да се родят.
    Проблемите се срещат и у жени, които се обвиняват за това, че не могат да създадат добра семейна среда за тези, които обичат. Повечето от проблемите, свързани с влагалището - са свързани с живота и сексуалността на самата жена, като й пречат да поддържа нормални сексуални отношения. Тези проблеми предполагат, че жената не получава желаното удовлетворение от секса, защото има неправилно отношение към сексуалността. Тя си мисли, че е използвана и не я ценят, а в основата си гнева, който чувства в себе си - се дължи на факта, че тя не си дава правото да се наслаждава на секса.

    Психична блокировка
    Тези проблеми предполагат, че трябва да провериш колко са реални и оправдани страховете ти по отношение на това да дадеш живот на нещо ново - било то дете, идея, проект и др. След това, независимо от решението си (да преодолееш страха си или да му се отдадеш), трябва да се дадеш правото да го изпитваш. Знай, че ти си отговорна за всички последствия от взетите от теб решения! Трябва да си позволиш да бъдеш обикновен, несъвършен човек и не си длъжна да отговоряш пред никого за това. Твоят живот и твоите решение – са си твоя работа.
    Тялото ти ти казва, че не трябва да действаш прибързано и импулсивно, а винаги да си даваш време добре да обмисляш и почувстваш всяко решение
    Тялото ти казва и, че трябва да промениш отношението си към секса. Много е вероятно ти да си властна жена, която постоянно има чувството, че е използвана в отношенията си с партньора тогава, когато нещата не стават така, както на теб ти се иска. Вместо да се чувстваш използвана, опитай се да се почувстваш желана! Ако смяташ, че те манипулират, то помисли дали всъщност не си прекалено мнителна и самата ти не манипулираш хората в различни сфери от живота си, като прикриваш истинските си намерения и ги приписваш на другите хора и партньора си. Спри да смяташ, че хората имат задни мисли и обективно анализирай своите.
    Ако не получаваш удовлетворение от секса, защото си била жертва на сексуално насилие или тормоз, тялото ти казва, че трябва да спреш да живееш със страховете от миналото. А най-ефективният начин да се отървеш от миналото – е прошката към себе си и другите.


    МАТОЧНИ ТРЪБИ

    Физическа блокировка
    Това са чифт тръбопроводи, през които яйцеклетката се придвижва от яйчниците към матката. Тръбите осигуряват и преминаването на сперматозоидите до мястото на оплождане. Най-често срещан проблем е запушване на едната или на двете тръби.

    Емоционална блокировка
    Тъй като тръбите са мястото, където сперматозоидите се срещат с яйцеклетката за формиране на нов живот, проблемите с тях говорят, че при жената е блокирана връзката между мъжкото и женското в нея самата. Тя не може да изгради живота си както иска и вечно има затруднения в отношенията си с мъжете

    Психична блокировка
    Време е да станете по-отворени към нови идеи и да се заемете активно с построяването на живота си, без чувство за вина. Така ще отворите място за появата на реален мъж и мъжка енергия, които няма да са плод на личната ви неосъзната мъжественост и страха от самотата.


    Лиз Бурбо – из „Твоето тяло казва: Обичай се!”
×
×
  • Добави...