Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ralie99

Участници
  • Общо Съдържание

    1
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Thanks
    ralie99 reacted to Ines Raycheva in Болна ли съм (психогенно повръщане)   
    @ralie99, тук съм дала полезни съвети за психогенното гадене - можеш да ги прочетеш.
     
    Направи ми впечатление, че описваш опитванията си като рокли, които си пробвала в магазина. Само че тук е друго - специалистът, когото избираш може да те води към промяната, но не може вместо теб да я осъществи. Има хора, които си плащат, за да ги влачат шерпите до върха на Еверест - и пак загиват. Защото във всичко имаме личния елемент, индивидуалният фактор.
     
    Както Орлин е писал, получаваш сигнал за промяна, за учене, за себепознание. Не е някаква гадост - част от самата теб е, а ти си цяла една Вселена! Това тяло, в което си прави токова много за теб!
    Докато сме живи, тук на тази земя, телата ни са неразривно свързани с душите ни - и ни подсказват как да добруваме, да обичаме, да живеем пълноценно (различно е от "съществуване") - понякога тези подсказки са болезнени привидно, но са необходимата "аларма", която ни подбутва, за да станем от сън...
     
    На мен споделянето ти ми изглежда като писано от човек, който има затруднения със себеуважението, себелюбовта си. Тоест липсват му до голяма степен. Което идва и от непознаването на себе си. Млада си, сега тъкмо стъпваш в земите на същинското себепознание... Но често то се разкрива пред нас след сериозни житейски баири и проблеми - иначе някак животът си тече и ние се носим и не му мислим много, много...
    Затова казваме, че проблемите са истинска благодат.
    Защото след мъдрото им разрешаване вече сме осезаемо по-обичащи, уважаващи, разбиращи се. Постепенно изграждаме доверие към живота и неговите непредвидими пътеки, нагласа за спокойно учене с разтворени обятия. 
    Та, отговори си:
    - Какво Не искам да преглъщам в живота си?
    - Какво не искам да понасям повече?
    - Кое е това, което ми тежи и ме кара да се чувствам сякаш в безизходица?
    - За какво копнея наистина?
    - Кое е това, което искам да променя най-много в моя начин на живот, на общуване? 
    - Постъпвам ли в живота си като човек, който обича себе си? Какво изобщо означава това за мен? 
    - Кое ми носи сладост и удоволствие? 
    ____________
    П. П.: На какавидата никой не може да ѝ помогне да стане пеперуда! Тя прави това сама. 
    Което не означава да се справяш сама както можеш, но да не забравяш това най-първо условие - за личната, собствена отговорност. 
     
    Успех! 
×
×
  • Добави...