Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ilijan

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Ilijan

  1. Преди няколко дни приключи по-голямата част от работата на работната група в лагера край Седемте рилски езера.За жалост, времето на Рила е било доста дъждовно.Дори е имало и градушка.Пострадали са палатки /скъсани са/. Затова не подценявайте планината.Препоръчвам ви да си вземете от по-дебелите найлони /за оранжерии/ или някакво покривало за палатките си.Добре би било да ползвате и еластични връзки за закрепване им /разпъването им/. Понякога те предпазват от скъсване /при силен вятър/.

    Бъдете готови и за големите братски трапези по време на празничните дни на 19,20 и 21 август.Носете си постелки за сядане и за слагане на храната.Не забравяйте вода и прибори.Заделете и част от храната ,която носите за лагеруването, за тези много ценни за Братството дни. За да не се чуствате малко неудобно.Макар че всички са поканени и никой не е останал гладен.

    "Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. Когато нечисти хора отиват на чисти места, планината не ги пуска. Времето се разваля и те се връщат. " П.Дънов за планината

  2. Моят източен учител постоянно повтаря, че сме дошли на този свят само за да даваме, не да вземаме. Да даваме на света от каквото има нужда, като коледната елха-пълна с дарове, във време когато всички други дървета са голи. И само когато даваме, ще ни се даде. Това е истинското богатство.

    Аз лично всяка минута вземам и давам; вдишвам и издишвам; взимам за мен и давам за растенията, а и за другите, но това е друга тема. Старая се да взимам с благодарност и да давам с Любов. Иначе ставам престъпник и богохулник.

  3. За мен богатството е да преминеш през материята, без да се привързваш към нея , защото тя е временна и илюзорна. Да не позволиш духът ти, да стане слуга на нея.

    "Един човек казва: "Смисълът на живота е в яденето и веселбата."

    Втори казва: "Смисълът е в науката."

    Третият Казва: "Смисълът е в Любовта, Мъдростта и Истината."

    Тези, тримата са оковани от вериги-първят с дървени, вторият с железни, а третият със златни..."

    Богатството е в Бога. Той е най-голямото и единствено богатство, което дава безкрайна свобода. Той е навсякъде и в материята-доколкота тя е материя, и в съзнанието. Ако искаме да сме богати, да си събираме съкровища на небето. А материалните ни съкровища , ако са дадени от Бога да ги приемем с благодарност и да ги използваме както трябва, по Неговата воля-без да ги презираме или проклинаме. Да знаем, че те са част от нашето духовно израстване, земните ни инструменти, част от нашите учебни помагала.

  4. В една комуна в която всички дават каквото имат и взимат колкото им е нужно, мислите ли, че са нужни пари? Материални блага -да, но пари-не мисля. На такова място Любовта е най-голямото богатство. Но щом излезат извън комуната, хората трябва да се "препашат, облекат, да вземат кесия и нож". Комуната, може да е семейството, група приятели, религиозна общност или дори комунистическа държава. Но появят ли се спорове за разпределението, това вече е светско образование, където единствено материалното богатство е богатство. Много важно е да знаем къде сме-в Света или в Любовта, за да знаем кесия ли да взимаме или да не се грижим въобще за това, какво ще обличаме и какво ще ядем.
×
×
  • Добави...