Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Бонбонената_фея

Участници
  • Общо Съдържание

    34
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Бонбонената_фея

  1. Потресена съм от това, че толкова красиви кътчета от България се унищожават. За съжаление хората посегнаха върху Странджа,Дюните и сега върху Седемте Рилски езера.А държавата никаква я няма. Не взима никакви мерки и седи безучастно. :sleeping:

  2. Темата е много хубава.Аз лично имам гръбначно изкривяване от неправилна стойка и неправилно седене на чин.Ето още малко информация за тези гадни гръбначни изкривявания:

    В действителност обаче организмът на децата и юношите не е достатъчно укрепнал. Това се отнася за всички органи и системи, включително и за костите и мускулите, които лесно могат да се увредят. Най-често бедите идват, когато ученикът редовно заема неправилна поза при четене и писане или е принуден в продължение на часове да седи на чинове, неподходящи за височината и теглото му. При неудобните положения тялото се изкривява и изгърбва.

    Хубаво е родителите редовно да следят гръбначния стълб на децата си и при най-малко съмнение да потърсят лекарска помощ.Ако се изчака дълго време,постепенно гръбнакът придобива форма на буквата S ,нарушават се жизнено-важни органи и се стига до тежки,не личими последствия.

    Навременно откриване в повече случай е лечимо чрез упражнения,а ако е в начален стадий ,то се коригира много по-лесно.

  3. Пред Бог виновни няма.Всеки знае колкото трябва да знае.Не търси виновни,не търси енергия от другите и няма да сбъркаш.Имам skype адрес.След два дена съм свободен.Ако е по Божията воля може да се свържиш с мене.

    Ами можем и да се свържем по Скайпа.Не искам да Ви засягам ,нито пък да Ви обиждам,но вие не ми изглеждате като нормален човек.Някак мислите Ви са ,като на някакво същество с необикновенна сила.

  4. Мило дете в момента преживяваш най трудния период от предходящите и следващите 9 години.Твойта лекарка интуитивно ти е предписала жълтия кантарион.Болката в дясната част на тялото означава че не си простила на някого.Успокой се.Заеми се с нещо.Прочети препорачително "Книга за здравето" на Петър Дънов.Занимавай се с нещо.Бих ти препоръчал да направиш Тибетските прошки след 15 дни,но информация за тях не мога да ти дам.Можеш да намериш такава от списанието "Кармичен кръг"на Светлана Тилкова.Приеми някоя възвишана идея,ще ти помогне да преодолееш депресията.Иначе търси лекарска помощ.

    Благодаря Ви за съветите!Но лекарска помощ повече няма да търся.Тази сряда лекарката ми даде изследвания за урина и стерилна урина + нови лекарства.Каза ми ,че с тези лекарства до 2 дена ще ми мине.Но не стане ,а получих нежелани реакции и по-често ми се уринира.Затова ще отида директно в аптеката,защото там май разбират повече от лекарката ми.

  5. Kаза ли след месец кантарарион задължително 10дни почика.

    Не .Каза ми да си пия чая ,докато не спра честото уриниране.Предписа ми и нови лекарства,но другото е че, от вчера като ходя усещам режеща болка в дясната част на корема.

  6. Бонбонена феичке, не мисля, че си тъпа. Съветите, които се дават тук(във форум здраве) са полезни на много хора, които имат подобен проблем. Когато аз се сблъсках с това заболяване, моята лична лекарка ми каза да пия много чай от липа. При такива проблеми се дава стерилна урина, прави се антибиограма, за да се установи причинителя на заболяването, бактерията.

    Мисля, че тая тема не би трябвало да се трие.

    Вчера ходих при моята лична лекарка .Даде ми направление за антибиограма ,а стерилната урина каза,че се заплаща от мен.Бъбреците са ми като цяло добре,но има някаква удебелена стена и възпаление в тях и в пикочния мехур.За стерилната урина ще видя резултатите чак другия вторник.На мен пък лекарката ми каза да пия чай от жълт кантерион.

  7. А сега едно бабешко лекарство :rolleyes: , напълно безвредно и мноооого ефикасно.

    Вземаш една бутилка пласмасова голяма(1,5 литра) пълниш я с гореща вода завиваш я с хавлия ,за да не се изгориш ,слагаш я между краката си и лягаш да поспиш,като се събудиш ,нищо няма да ти има,ако се повтори повтаряш и ти процедурата ,но на няколко серии.Изпробвано , безвредно ,ефикасно,успех с лечението :),лятото е така .

    Благодаря,ще пробвам и това!Ако може някой да изтрие темата,защото съм много тъпа,за да я публикувам! :3d_131:

  8. За профилактика на рецидиви при цистит си има ваксини. Мило момиче, мисля, че друго ти препоръчах да приемаш. Не си го изпълнила точно. Бисептолът е много остарял медикамент. Освен това предварително се прави урокултура с антибиограма, за да се изясни патогенния микроорганизъм, причиняващ заболяването и да се прецизира терапията адекватно.

    Ако имаш още въпроси, моля на лични.

    Да,така е.Но лекарят ми изписа тези лекарства и ми каза,да не взимам други на произволен принцип и без рецепта.Това може до някаква степен да увеличи цистита и някакви други шуротии ми изреди. <_< Ох,моят лекар от какво ли разбира!?

  9. Лекарствата купират само острата инфекция. Ако искаш да се оправиш трайно - което е напълно възможно и имам като примери десетки такива пациенти - освен многото течности провеждай редовно сокови терапии - сега лятото са най-полезни вишните, дините, червените боровинки и крушите, а от зеленчуците - краставиците, морковите, магданозът и тиквичките. Най-добре е това да са чисто сокови дни - 1 до 3, всеки месец, като по-нататък се променя асортиментът на плодовете и зеленчуците според сезона. Може да се пият и билкови чаеве - бреза, гръмотрън, камшик, репей, изсипливче, енчец, зайча сянка и т.н., но не и хлорирана вода. Полезни са и билковите бани, сребърната вода вътрешно и външно. Също и хомеопатия, но за нея се изискват много повече данни, защото се назначава индивидуално.

    За да не се повтори проблемът след неговото стабилизиране, добре е да се спазва горе-долу природосъобразна диета, особено по отношение избягването на много сол, захар, пържено и прекалено пикантно, алкохол и т.н. Също да се внимава какви са половите контакти, при жените тоя вид цистити са много чести, поради анатомичните особености. Използването на природните фактори на планина или море - което индивидуално се понася по-добре - ранно слънце, водни и въздушни бани, ходене с боси крака, също е много важно. :3d_097:

    Много Ви благодаря за съветите!Ще со купя няколко кутии сок. :rolleyes:

  10. От няколко дни често уринирам,но нямам никакви болки и сърбежи.Консултирах се с много добратата лекарка Силвия_СД,която ми каза,че е лек цистит и ми препоръча няколко лекарстава и ще се оправя за 7 дни.Това го подвърди и личния ми лекар.Но реших да се разровя из интернета,в който пишеше :"Циститът е 100 % не личим.Независимо от симптоните и от това да ли е лек или напреднал цистит.Това възпаление си остава за цял живот,като се стига до 100 пъти уриниране на денонощие.Никакви лекарства не помагат и затова решението е -уринирайте често,дори и да е неприятно!".Та въпросът ми е дали ще ми остане за цял живот или ще ми мине?Аз сега пия ''Бисептол'',витами С и чай за бъбреци,но се страхувам,че може да си остана с него за цял живот. :sleeping: Благодаря Ви предварително!

  11. Манипулацията не е само до "прецакването" на някои, макар че това със рекламите и политиката си е напълно вярно. Това, което исках да кажa e, че манипулацята е част от нас и няма измъкване от нея. Докато някой иска нещо, то той ще манипулира някой друг,за да го получи.И въпреки всичко трябва да стоим настрана от рекламки,които ''освежават връзката ни'',''прахове,даряващи умора'' и прочие,също така и от хора,които ни манипулират по някакъв начин,за да извлечат полза. :feel happy:

  12. Аз съм и за,и против ваксинациите.

    -ЗА :dancing yes: -До известна степен ни предпазват от по-тежки болести.

    -ПРОТИВ :thumb down: -Все повече се получават нежелани реакции,като обриви,подувания и даже някои медици ги бият на неправилно място.

  13. Ето как ги бих използвала:

    1.Бих намерила добра клиника,за да лекуват болестите на мен и на семейството ми

    2.Бих раздала пари за благотворителност/за бедните ,бездомните и тежко болните хора/

    3.Бих си купила нова къща

    4.Бих обиколила Европа и Австралия със семейството си

  14. Като цяло съм чувала ,че микровълновите печки са и вредни,и полезни.Но незнам кое е повече :feel happy: В нашто семейство използваме микровълновата печка само за правене на пуканки,затопляне на закуски и печене на сандвичи.Никога не съм си поливала цветята с вода от микровълновата печка,но не смятам и да пробвам!

  15. Какви припадъци? Ниско кръвно? Какъв е начинът ти на живот? Струва ми се, че имаш доста енергия, но непрочистени проводници за нея.

    Ами да ниско кръвно.Ям предимно плодове и зеленчуци.По-рядко сладко и спортувам 3-4 пъти в седмицата.

  16. Ако е от професионално претоварване, иска преди всичко почивка. Ако причината е обща, може да е по-сериозно. Някакви изследвания за артритни и други маркери?

    Не.Само ми изписа крем за 14 лв.и после още един.Но нищо,само дето имам чувство ,че още повече се появяват.

×
×
  • Добави...