Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Atanas83

Участници
  • Общо Съдържание

    1
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Atanas83

  1. Rosi,

    spored men sacuvstvieto ( sa-stradanie + sa- "radost" ) e edno ot usloviata za razvitieto na Ljubovta.

    Edin pat kam Boga e slednija: parvo trjabva da si vatreshno otvoren za. Tova vodi do razbiratelstvo kam drugija, sled tova idva sacuvstvieto i nai nakraja Ljubovta.

    Идва ми наум и една друга дума- съчувствие. Защо непременно трябва да страдаме с другия? Даже би било по-добре, ако можем да го развеселим, както вече си говорихме. Бихме могли да му помогнем да спре да страда, да забрави за страданието или да проумее, че то не му помага ,а му пречи.Т. е. да му дадем добри съвети. Ние и тук във форума го правим с тези, които имат проблем и го споделят. Значи, проявяваш съчувствие и даваш добър съвет. Защото всеки има нужда да бъде изслушан. Още там ти проявяваш своето отношение, като обръщаш внимание, отделяш от времето си за другия и проблема му. Ако можеш да дадеш съвет, то той да бъде такъв: Какво би направил ти на негово място?

    Аз мисля, че това никак не е малко. Защото има хора, които се вкопчват в своя "съветник" и не искат да мислят и да решават проблемите си сами. А така ти не помагаш, а пречиш на другия да се развива. :dancing yes:

    Не би могъл да изкупиш никоя карма напълно, защото имаш и своя. А тя, разбира се, е свързана с хората, които те заобикалят в лицето на твоите роднини. Там е нормално да си по-обвързан. Защото и твоите изживявания са свързани с тях. :feel happy:

×
×
  • Добави...