Jump to content
Порталът към съзнателен живот

лилина

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от лилина

  1. Добър –> до-бер, бера, беритба. Щастието, това са плодовете, които събираме. Доброто е отглеждането на тези плодове. Не можем да събираме, без да сме посели. Само добрият човек може да бъде истински щастлив. Тук не говоря за единични прояви на доброта, които могат да донесат единствено краткотрайно и преходно щастие. За да изпитваме истинското щастие, добротата в нас, никога не трябва да угасва.

    Вярвам в добротата! Вярвам, че във всеки има доброта.И си мисля, че лошата проява не прави човека лош.Ако се отсее пясъка на неприемливите и вредни действия ще блесне златото на доброто, което е във всеки от нас.Нека да бъдеме златотърсачи и да търсиме доброто. Нека да го събираме зрънце по зрънце и да сме богати и щастливи с добротата , която сме открили у себе си и у другите.

  2. Доверието е критичното или безкритично приемане на дадено лице, мнение, действие или нещо друго, в зависимост от нашето състояние, желание, опита ни, в момента на доверяването. Преценката ни за реалността и всички субективни и обективни фактори са важни за доверяването. "Сляпото доверие" изключва размисъл и включва приемането на отсрещната страна безрезервно.Мисля, че доверието и недоверието са заедно във всеки един от нас. Като деня и нощта - едното спи другото будува, после се разменят.Предполагам , че всеки е проявявал към определени неща и лица доверие, към други недоверие в зависимост от своята лична представа за това , дали става дума за нещо възможно, вероятно и реално или не.

  3. Да познаваме себе си означава да разбираме как функционира нашето физическо, умственно, емоционално и духовно тяло.

    Мисля си, че точно това е да познаваме себе си. Но дали има някой, който да се познава напълно и достатъчно?

    Не е еволюционен стремежа към токова себеопознаване? И каква е ролята на илюзията , че се познаваме?

  4. Празник СВЕТЪЛ е Възкресението - символ на новото, на по - доброто, на развитието, което никой не може да спре и погребе - то ВЪЗКРЪСВА, СПАСЯВА СЕ, ВЕЧНО Е.В този смисъл за мен Възкресението е радостен празник.Пожелавам на всички светли и приятни ПРАЗНИЦИ изпълнени с доброта, обич и весело настроение.

  5. Всеки обича според собствената си представа за обич, положителни чувства и любов. Коя е мярката за количеството любов?Започнеме ли да искаме да получим нещо в замяна на чувствата си, това вече е сделка.За мене обичта, любовта е положително чувство , несравнимо усещане.Щастлива съм, че го има .

  6. В една от темите в Психотерапия онлаин - Помощ от специалист - се обсъжда тема, много и болезнено актуална в различна степен и вид за много съвременни семейства.

    Повод за отделянето на тази тема стана мнението на Нина, публикувано в другия форум - тъй като там отговарят само специалисти, а то според мен е много ценно, си позволих да го преместя и започна с него нова тема.

    Любовта на родителите - как разглезва и как развива детето?

    Какво означава благоприятна среда за развитие, която родителите създават за детето си? Кое превръща задоволяването на потребностите от храна в отрова/

    Кое превръща ограниченията в лекарство и стимул за развитие?

    Могат ли родителите да излезнат от омагьосания кръг, в който сами са вкарали своето дете и себе си? По-добре късно отколкото никога или вече е твърде късно за това? Има ли критичен момент или никога не е късно да се промени средата? Как е най-добре за детето да се направи това?

    Преживявали ли сте подобни разтърсващи моменти и как сте се справяли с тях?

    Истинската любов не разглезва, разглезва криворазбраната любов, която задоволява ненужни желания и капризи.

×
×
  • Добави...