Jump to content
Порталът към съзнателен живот

chita

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от chita

  1. Kaibakor, разбираем ми е твоят порив да се впуснеш в ОИТ, но... Помисли дали това трябва да бъде твоят основен приоритет? Ако питаш мен, много по - съществено за човек е да развива любовта си към Бога, отколкото да овладее умението да напуска тялото си по желание. Това е много хлъзгава почва, тъй като при липса на необходимото нравствено съзнание, придобиването на подобни умения е само в ущърб на душата - става прекомерно разрастване на егото до степен на самозабрава! Говоря ти от личен опит - имам не една и две опитности извън тялото ( и спонтанни, и предизвикани). Първото необходимо условие е да овладееш умението да се релаксираш абсолютно. Това трябва да се тренира всекидневно и то по едно и също време, минимум час! След като си постигнал дълбока релаксация и си запазил будност на съзнанието, трябва да повикаш мислено своя духовен ръководител на помощ и да визуализираш в областта на третото око как финото ти тяло се отделя от плътното, като процесът започва от главата и върви постепенно към краката. При действително отделяне на финото тяло е възможно да чуеш специфичен звук или е възможно финото ти тяло да се завърти около оста си по посока на часовниковата страна. Обикновено политаш в тъмна зона, коридор, тунел, който към края си започва да просветва. Дали ще стигнеш края на тунела, дали ще ти бъде позволено да прекрачиш отвъд... не е в твоя власт, още повече, че на Прага има Пазач! Мисля, че е въпрос както на енергиен потенциал, така и на изградени добродетели. Би могъл да посещаваш и планети, слънца, както и хора, които са далеч от теб... Но нека пак повторя - това крие в себе си опасности, защото поглъща много време , енергия и сили и като че ли ни отклонява от основната цел. А иначе безспорно е привлекатено.

    Според мен това, което описваш, е само началото на процеса "излизане от тялото". Това "излизане" е свързано само с една част от нашата истинска същност. Каквато представа имаме за себе си, такива висоти ще постигаме в този процес. Искам да кажа, че знанието за това, "какво е човек", отваря вратите за дарбите и способностите в нас.

    Когато индивида знае какво е той и познава силите, присъстващи в него, тогава излизането от тялото е много РАЗЛИЧНО от описаните досега състояния.

    Не е лесно да се постигне това състояние, но не е невъзможно.

  2. Здравейте!

    От много години се занимавам с различни аспекти от познанието. Тази моя любов за знания ме запозна с хора, които изучават и практикуват разнородни учения. Приемал съм всички еднакво. Нямам присантиман към строго определена школа. Но... тази книга "Ти си това" ме накара да се чувствам като дете сред космонавти. Инфото в нея ме разтресе... така ми подейства.., и още не мога да се оправя...

    Препоръчвам ви я от сърце!

    Ето откъде може да я изтеглите:

    http://www.spiralata.net/booklist.php?Lang...&Letter=%D7

×
×
  • Добави...